2023

HEVIER, Daniel ml.: Matúš Jakabčic : Orchestr je mým nástrojem

Harmonie, 2023, s. 68 – 70

2023

GOČ, Jakub: Koncerty : 10. 11. 2023 Bratislava, Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu

Hudobný život, 2023, roč. 55, č. 12, s. 5 – 6

2023

HEVIER, Daniel ml.: Matúš Jakabčic CZ SK Big Band: Room#555 [recenzia CD]

Nový Popular, 2023, č. 2, s. 44 – 45

2023

HEVIER, Daniel ml.: Bebe Rebe: Deus Sax Machina & Velvet

Nový Popular, 2023, č. 2, s. 34

2023

HORVÁTOVÁ, Monika: Korene – Roots

Hudobný život, 2023, roč. 55, č. 12, s. 39 – 40
(recenzia CD)

2022

ŠPANKO, Patrik: Babele Beat Band and Erik Rothenstein s novým albumom !!!

skjazz.sk, 18. 2. 2022

2022

MOTYČKA, Peter: Ako Erik Rothenstein rozospieval sovy

jazz.sk, 7. 4. 2022

2022

OLÁH, Dávid: Matúš Jakabčic a jeho jazzový ochester CZ-SK Big Band vydáva nový album

jazz.sk, 27. 5. 2022

2022

OLÁH, Dávid: Babele Beat Band : BuBu Forest [recenzia CD]

Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 6, s. 37

2022

ROTHENSTEIN, Erik: Saxofóny pod mikroskopom

Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 4, s. 17 – 19
(rozhovor s Andreasom van Zoelenom)

2020

ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: 80 rokov Big bandu Gustava Broma

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 3, s. 34 – 35

2020

ROTHENSTEIN, Erik: Lee Konitz

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 6, s. 31 – 33

2020

ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: Na západ od rieky Moravy

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 6, s. 28 – 29

2020

ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: Modern Art Orchestra

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 4, s. 35 – 36

2020

OLÁH, Dávid: Erik Rothenstein band LIVE with Elsa Valle and Gábor Winand

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 6, s. 38

2020

ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: Bigbandy bývalej Juhoslávie

Hudobný život, 2020, roč. 2020, č. 5, s. 34 – 35

2020

ROTHENSTEIN, Erik: Vybavanie nie je nutné vždy meniť

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 7 – 8, s. 38

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: V čarovnom štiavnickom prostredí s Peknou hudbou

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 4

2018

ŠTÚŇ, Marián: Orfeus 2018 zvýšil nároky sám na seba

Záverečný koncert Gerschwin Reloaded- Fragmenty Gerschwina

TEMPO, časopis HTF VŠMU, 2018, roč. 15, č. 3 – 4, s. 19

2018

OLÁH, Dávid: Kafé Scherz sa zaplnil nadžánrovou hudbou: Rio Danubio Erika Rothensteina odznelo v obsadení septeta

jazz.sk, 2018

2017

ROTHENSTEIN, Erik: Bratislavský organový festival : Cross over organ

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 26 – 27

2014

MOTÝĽ, Michal – ROTHENSTEIN, Erik: Prelety Michala Motýľa medzi filharmóniou a jazzom

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 3, s. 31 – 33

2014

ZAHRADNÍK, Miroslav: Jazz vo filharmónii

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 12, s. 2

2013

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Pestrá a rôznorodá dramaturgia v Mirbachovom paláci : Nedeľné matiné

Hudobný život, 2013, č. 11, s. 8

2013

MOTYČKA, Peter – ROTHENSTEIN, Erik: Erik Rothenstein: Treba zanechať staré myslenie

Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 3, s. 29 – 31

2013

HEVIER ML., Daniel – ROTHENSTEIN, Erik: One Day Jazz festival 2013

Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 4, s. 31 – 32

2013

ROTHENSTEIN, Erik – BODNÁR, Pavol: Kolobeh dňa a noci Pavla Bodnára

Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 4, s. 33 – 34

2013

PASTIRIK, Marek: Recenzie : Erik Rothenstein: Progresívna škola hry na saxofóne

Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 1 – 2, s. 55

2012

ROTHENSTEIN, Erik: Progresívne big bandy – hudba budúcnosti?

Hudobný život , 2012, č. 11, s. 32 – 34

2011

ROTHENSTEIN, Erik: AsGuests – úspechy slovenských jazzmanov v Holandsku

Hudobný život, 2011, č. 1 – 2, s. 46 – 48

2011

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 3

2011

ROTHENSTEIN, Erik: Progresívna škola hry na saxofóne

Hudobné centrum, Bratislava

2010

ROTHENSTEIN, Erik: Recenzie : Preßburger Klezmer Band : Preßburger Special

Hudobný život , 2010, č. 10, s. 39

2010

ROTHENSTEIN, Erik: Recenzie : Remedios Cardamon : Hevhetia 2010

Hudobný život , 2010, č. 6, s. 37

2010

ROTHENSTEIN, Erik: Paco de Lucía v Bratislave

Hudobný život , 2010, č. 5, s. 33

2008

ROTHENSTEIN, Erik: Pavel Wlosok – Harry Sokal: Dôležité je nachádzať rovnováhu

Hudobný život , 2008, roč. 40, č. 7, s. 26 – 28

2008

ROTHENSTEIN, Erik: Matúš Jakabčic – Ľuboš Šrámek: Zákon pre jazz..

Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 3 – 4, s. 44 – 48

2008

ROTHENSTEIN, Erik: Johnny Griffin – Little Giant

Hudobný život , 2008, č. 9, s. 26 – 27

2008

ROTHENSTEIN, Erik – VACULOVÁ, Ela – VACULOVÁ, Ela : Mundo Urbano: brazílska gitara zmiešaná s elektronikou

Hudobný život , 2008, č. 7, s. 4 – 5

2008

VACULOVÁ, Ela – ROTHENSTEIN, Erik: Bratislavská komorná gitara : 4. ročník medzinárodného festivalu

Hudobný život , 2008, č. 7, s. 4

2008

ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu VII : Barytónsaxofón

Hudobný život , 2008, roč. 40, č. 1 – 2, s. 50 – 55

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu I

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 4, s. 30 – 32

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Michael Brecker

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 1 – 2, s. 46 – 47

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu VI. : Od modality k avantgarde

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 30 – 34

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu V. : Zrodenie modálneho konceptu

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 11, s. 30 – 33

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu IV. : Hard bop – nová generácia boperov

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 9, s. 28 – 31

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu III. : Cool jazz a zrodenie chladu

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 52 – 54

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu II. : Bebop a Charlie Parker

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 5, s. 34 – 36

2007

VACULOVÁ, Ela – Rothenstein Erik: Recenzie : Medzinárodný hudobný festival Bratislavská komorná gitara 2006

Hudobný život, 2007, č. 6, s. 32 – 33

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Mainstream je pre kritikov nezaujímavý [rozhovor s formáciou Nothing but Swing Trio]

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 10, s. 32 – 33

2007

VACULOVÁ, Ela – ROTHENSTEIN, Erik: Bratislavská komorná gitara

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 17

2007

ROTHENSTEIN, Erik: Jazz Fest Brno: myšlienka, kvalita, inovácia...

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 55

2007

ROTHENSTEIN, Erik: V zrkadle času... Jaromír Hnilička [rozhovor]

Hudobný život, 2007, č. 3, s. 32 – 33

2006

ROTHENSTEIN, Erik: Balkan Fever : festival balkánskej hudby vo Viedni

Domino fórum, 2006, roč. XV, č. 20, s. 21

2006

ROTHENSTEIN, Erik: Medzi Rolling Stones a U2

Domino fórum, 2006, roč. XV, č. 24, s. 20

Personálna bibliografia

  • 2017

    ROTHENSTEIN, Erik: Bratislavský organový festival : Cross over organ

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 26 – 27

  • 2014

    MOTÝĽ, Michal – ROTHENSTEIN, Erik: Prelety Michala Motýľa medzi filharmóniou a jazzom

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 3, s. 31 – 33

  • 2013

    HEVIER ML., Daniel – ROTHENSTEIN, Erik: One Day Jazz festival 2013

    Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 4, s. 31 – 32

  • 2013

    ROTHENSTEIN, Erik – BODNÁR, Pavol: Kolobeh dňa a noci Pavla Bodnára

    Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 4, s. 33 – 34

  • 2012

    ROTHENSTEIN, Erik: Progresívne big bandy – hudba budúcnosti?

    Hudobný život , 2012, č. 11, s. 32 – 34

  • 2011

    ROTHENSTEIN, Erik: AsGuests – úspechy slovenských jazzmanov v Holandsku

    Hudobný život, 2011, č. 1 – 2, s. 46 – 48

  • 2011

    ROTHENSTEIN, Erik: Progresívna škola hry na saxofóne

    Hudobné centrum, Bratislava

  • 2010

    ROTHENSTEIN, Erik: Recenzie : Remedios Cardamon : Hevhetia 2010

    Hudobný život , 2010, č. 6, s. 37

  • 2010

    ROTHENSTEIN, Erik: Paco de Lucía v Bratislave

    Hudobný život , 2010, č. 5, s. 33

  • 2010

    ROTHENSTEIN, Erik: Recenzie : Preßburger Klezmer Band : Preßburger Special

    Hudobný život , 2010, č. 10, s. 39

  • 2008

    ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu VII : Barytónsaxofón

    Hudobný život , 2008, roč. 40, č. 1 – 2, s. 50 – 55

  • 2008

    ROTHENSTEIN, Erik: Pavel Wlosok – Harry Sokal: Dôležité je nachádzať rovnováhu

    Hudobný život , 2008, roč. 40, č. 7, s. 26 – 28

  • 2008

    ROTHENSTEIN, Erik: Matúš Jakabčic – Ľuboš Šrámek: Zákon pre jazz..

    Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 3 – 4, s. 44 – 48

  • 2008

    ROTHENSTEIN, Erik: Johnny Griffin – Little Giant

    Hudobný život , 2008, č. 9, s. 26 – 27

  • 2008

    ROTHENSTEIN, Erik – VACULOVÁ, Ela – VACULOVÁ, Ela : Mundo Urbano: brazílska gitara zmiešaná s elektronikou

    Hudobný život , 2008, č. 7, s. 4 – 5

  • 2008

    VACULOVÁ, Ela – ROTHENSTEIN, Erik: Bratislavská komorná gitara : 4. ročník medzinárodného festivalu

    Hudobný život , 2008, č. 7, s. 4

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu VI. : Od modality k avantgarde

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 30 – 34

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu V. : Zrodenie modálneho konceptu

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 11, s. 30 – 33

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu IV. : Hard bop – nová generácia boperov

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 9, s. 28 – 31

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu III. : Cool jazz a zrodenie chladu

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 52 – 54

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu II. : Bebop a Charlie Parker

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 5, s. 34 – 36

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Kapitoly z dejín jazzového saxofónu I

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 4, s. 30 – 32

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Michael Brecker

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 1 – 2, s. 46 – 47

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Jazz Fest Brno: myšlienka, kvalita, inovácia...

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 55

  • 2007

    VACULOVÁ, Ela – ROTHENSTEIN, Erik: Bratislavská komorná gitara

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 17

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: Mainstream je pre kritikov nezaujímavý [rozhovor s formáciou Nothing but Swing Trio]

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 10, s. 32 – 33

  • 2007

    VACULOVÁ, Ela – Rothenstein Erik: Recenzie : Medzinárodný hudobný festival Bratislavská komorná gitara 2006

    Hudobný život, 2007, č. 6, s. 32 – 33

  • 2007

    ROTHENSTEIN, Erik: V zrkadle času... Jaromír Hnilička [rozhovor]

    Hudobný život, 2007, č. 3, s. 32 – 33

  • 2006

    ROTHENSTEIN, Erik: Medzi Rolling Stones a U2

    Domino fórum, 2006, roč. XV, č. 24, s. 20

  • 2006

    ROTHENSTEIN, Erik: Balkan Fever : festival balkánskej hudby vo Viedni

    Domino fórum, 2006, roč. XV, č. 20, s. 21

Personálna bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2022

    ROTHENSTEIN, Erik: Saxofóny pod mikroskopom

    Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 4, s. 17 – 19
    (rozhovor s Andreasom van Zoelenom)

  • 2020

    ROTHENSTEIN, Erik: Vybavanie nie je nutné vždy meniť

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 7 – 8, s. 38

  • 2020

    ROTHENSTEIN, Erik: Lee Konitz

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 6, s. 31 – 33

  • 2020

    ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: Na západ od rieky Moravy

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 6, s. 28 – 29

  • 2020

    ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: Modern Art Orchestra

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 4, s. 35 – 36

  • 2020

    ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: 80 rokov Big bandu Gustava Broma

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 3, s. 34 – 35

  • 2020

    ROTHENSTEIN, Erik: Jazzové orchestre východného bloku: Bigbandy bývalej Juhoslávie

    Hudobný život, 2020, roč. 2020, č. 5, s. 34 – 35

Bibliografia – Recenzie

  • 2023

    HORVÁTOVÁ, Monika: Korene – Roots

    Hudobný život, 2023, roč. 55, č. 12, s. 39 – 40
    (recenzia CD)

  • 2023

    HEVIER, Daniel ml.: Bebe Rebe: Deus Sax Machina & Velvet

    Nový Popular, 2023, č. 2, s. 34

  • 2023

    HEVIER, Daniel ml.: Matúš Jakabčic CZ SK Big Band: Room#555 [recenzia CD]

    Nový Popular, 2023, č. 2, s. 44 – 45

  • 2020

    OLÁH, Dávid: Erik Rothenstein band LIVE with Elsa Valle and Gábor Winand

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 6, s. 38

  • 2013

    PASTIRIK, Marek: Recenzie : Erik Rothenstein: Progresívna škola hry na saxofóne

    Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 1 – 2, s. 55

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2023

    GOČ, Jakub: Koncerty : 10. 11. 2023 Bratislava, Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu

    Hudobný život, 2023, roč. 55, č. 12, s. 5 – 6

  • 2022

    OLÁH, Dávid: Babele Beat Band : BuBu Forest [recenzia CD]

    Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 6, s. 37

  • 2022

    OLÁH, Dávid: Matúš Jakabčic a jeho jazzový ochester CZ-SK Big Band vydáva nový album

    jazz.sk, 27. 5. 2022

  • 2022

    MOTYČKA, Peter: Ako Erik Rothenstein rozospieval sovy

    jazz.sk, 7. 4. 2022

  • 2022

    ŠPANKO, Patrik: Babele Beat Band and Erik Rothenstein s novým albumom !!!

    skjazz.sk, 18. 2. 2022

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: V čarovnom štiavnickom prostredí s Peknou hudbou

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 4

  • 2018

    ŠTÚŇ, Marián: Orfeus 2018 zvýšil nároky sám na seba

    Záverečný koncert Gerschwin Reloaded- Fragmenty Gerschwina

    TEMPO, časopis HTF VŠMU, 2018, roč. 15, č. 3 – 4, s. 19

  • 2018

    OLÁH, Dávid: Kafé Scherz sa zaplnil nadžánrovou hudbou: Rio Danubio Erika Rothensteina odznelo v obsadení septeta

    jazz.sk, 2018

  • 2014

    ZAHRADNÍK, Miroslav: Jazz vo filharmónii

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 12, s. 2

  • 2013

    MOTYČKA, Peter – ROTHENSTEIN, Erik: Erik Rothenstein: Treba zanechať staré myslenie

    Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 3, s. 29 – 31

  • 2013

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Pestrá a rôznorodá dramaturgia v Mirbachovom paláci : Nedeľné matiné

    Hudobný život, 2013, č. 11, s. 8

  • 2011

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 3

Bibliografia – Rozhovory

  • 2023

    HEVIER, Daniel ml.: Matúš Jakabčic : Orchestr je mým nástrojem

    Harmonie, 2023, s. 68 – 70

x