• 1988 – 1992

    VŠMU (spev – Hana Štolfová-Bandová)

  • od 1993

    sólistka Opery SND

Adriana Kohútková naštudovala v Opere SND rad veľkých postáv lyrického a koloratúrneho sopránového odboru. Medzi najvýznamnejšie patria: Musetta (Bohéma), Violetta (La traviata), Šemachánska cárovná (Zlatý kohútik), Lucia (Lucia di Lammermoor), Adina (Nápoj lásky), Rusalka (Rusalka), Marie (Dcéra pluku), Tatiana (Eugen Onegin) a ďalšie.

Hosťovala na významných scénach a koncertných pódiách v zahraničí (Praha, Budapešt, Zürich, Ženeva, Paríž atď.)

Pravidelne spolupracovala s poprednými orchestrami (Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Orchestre Suisse Romande, Symfonický orchester Dusseldorf, Janáčkova filharmónia Ostrava, Česká filharmónia, Štátna filharmónia Brno a i.) pod taktovkou renomovaných dirigentov (O. Lenárd, J. Bělohlávek, O. Dohnányi, Z. Mácal, F. Haider, P. Maag, Y. Darlington, V. Válek, R. Štúr, S. Cambrelling, R. Weikert, J. Kovatchev, J. Judd, S. Baudo, P. Altrichter a i.). 

Spolupodieľala sa na nahrávkach dvoch Respighiho opier pre spoločnosť HNH International, pre Francúzsky rozhlas realizovala nahrávky piesní Leoša Janáčka a vytvorila titulnú rolu v premiérovej nahrávke Chabrierovej opery Gwendoline na CD.

Najvýznamnejšie zahraničné úspechy: 2002 Konstanza (Únos zo serailu) na opernom festivale v Budapešti; 2003 Mařenka (Predaná nevesta) v divadle G. Verdiho v Trieste a v Zürichu; 2004 hosťovala so SND v Japonsku ako Violetta (La traviat); koncerty v Tokyu s Českou filharmóniou (Janáčkova Glagolská omša, Dvořákova Stabat Mater) pod taktovkou Z. Mácala; 2005 postava Armgard v opere Rýnske nymfy Jacquesa Offenbacha v Ljubljane, Rusalka v Štátnej opere Praha, Violetta na opernom festivale v Ljubljane pod taktovkou L. Voltoliniho a na festivale v Salzburgu; 2006 vo Fulde spolupracovala na svetovej premiére diela Juraja Filasa Requiem – Oratio spei; 2007 postava Marie v Donizettiho Dcéra pluku v Hamburgu, Donna Anna v produkcii Mozartovho Donna Giovanniho (v réžii D. Abbada) v Trieste.

Predstavila sa aj v operetných postavách ako Hana Glawari v Lehárovej Veselej vdove či ako Líza v Zemi úsmevov.

V sezóne 2017/2018 účinkovala v Opere SND ako Donna Elvira (Don Giovanni), Volchovna, cárovná morská (Sadko), Liu (Turandot), Tatiana (Eugen Onegin), Giorgetta (Triptych: Sestra Angelika, Plášť, Gianni Schicchi), Micaela (Carmen), Lady Macbeth (Macbeth), Rosalinde (Netopier), Mimi (Bohéma), Amelia Grimaldi (Simon Boccanegra).

Adriana Galla Kohútková je v súčasnosti vokálnou garantkou Operného štúdia SND.

x