2021

TASR: Inscenácia Čaj a apokalypsa spojila štyri elitné herečky SND

Teraz, 23. 6. 2021

2021

LACKOVÁ, Michaela: Nová inscenácia v SND: Štyri legendy v troskách

Pravda – Kultúra, 25. 6. 2021

2021

TASR: Významný slovenský skladateľ Peter Machajdík má 60 rokov

Teraz, 1. 6. 2021

2021

MACHO, Palo: Palo Macho s Petrom Machajdíkom [rozhovor]

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 5, s. 40

2020

JAVORKA, Peter: Koncerty víťazov Rajeckej hudobnej jari

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 11, s. 10

2020

DOHNALOVÁ, Lýdia: Hudba Modre 2020

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 10, s. 12

2020

VESELÝ, Ondrej: Nová slovenská hudba 2020 online

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 12, s. 4 – 5

2019

VESELÝ, Ondrej: JAMA

Medzinárodný festival intermediálneho umenia, 4. a 5. októbra, BANSKÁ ST A NICA, Banská Štiavnica, Banská Belá a okolie

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 11, s. 24

2019

MEDŇANSKÁ, Irena: Reprezentanti českej a slovenskej hudobnej kultúry vo svete

Hudobný život, 2019, Bratislava, roč. 51, č. 3, s. 7

2019

MOTYČKA, Peter: Desaťročie Rajeckej hudobnej jari

Hudobný život, 2019, Hudobné centrum, Bratislava, roč. 51, č. 5, s. 9

2019

VESELÝ, Ondrej: Fifty [recenzia CD]

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 7 – 8, s. 56

2019

Antonín Dvořák, Eugen Suchoň: Czechoslovak Chamber Duo

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 9, s. 39
(P. Burdych, Z. Berešová, Hevhetia 2019)

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina

Jubilujúci Ivan Gajan

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 10, s. 19

2018

KOBETIČ, Adrián: Trnavská hudobná jar jubiluje

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 7 – 8, s. 22 – 23

2018

FUJAK, Július: Hudba v tichu medzi nádychom a výdychom

Vis à vis, 2018, Drewo a srd, Vlna, Bratislava, s. 81 – 96

2017

Ladislav Kupkovič : Chamber Music for Violin and Piano [recenzia CD]

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 1 – 2, s. 52

2017

BURGROVÁ, Katarína: ARS NOVA v Košiciach alebo otázky sú dôležitejšie ako odpovede

Trio Sentegmento

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 1 – 2, s. 29

2016

KUBIČKA, Víťazoslav: Rajecká hudobná jar

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 7 – 8, s. 6

2016

ŠIKROVÁ, Zora: SOUND ART ATELIER KOŠICE [rozhovor]

Otvorený ateliér zvukového umenia & SOUND ART LAB

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 1 – 2, s. 28 – 29

2016

ŠIKROVÁ, Zora: Hudba u Fullu [rozhovor]

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 1 – 2, s. 27

2016

PLATZNER, Alexander: Do tretice všetko najlepšie

Hudobný život, 2016, Bratislava, roč. 48, č. 5, s. 12

2016

BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba

Večery komornej tvorby

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 11

2015

KATINA, Peter: Ne:Bo:Daj : Leter tu develoter [recenzia CD]

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 12, s. 39

2015

LETŇANOVÁ, Elena: FORFEST 2015

V znamení klavíra

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 35

2015

JAŠKO, Ľubomír: Danube Afterpoint : Premiéra skladby Petra Machajdíka

SME, 2015, č. 61 (14. 3.), s. 16

2015

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachu

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 10

2015

KOLÁŘ, Robert: Hudba dneška v SNG

DVA-JA 2

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 8

2014

HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

, roč. 46, č. 12, s. 7

2013

KATINA, Peter: Peter Machajdík : The Immanent Velvet [recenzia CD]

Vlna, 2013, č. 54, s. 162

2013

KOLÁŘ, Robert: Nová slovenská hudba 2012

Ženy s blchou

Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 1 – 2, s. 23

2013

BUBNÁŠ, Juraj: Milan Paľa : Violin Solo 4 [recenzia CD]

Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 4, s. 35

2013

ZAGAR, Peter: Typornamento [recenzia CD]

Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 5, s. 36

2012

Sound City Days

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 11, s. 12

2012

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Slovenská filharmónia

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 6, s. 4

2012

KATINA, Peter: Milan Paľa : Violin Solo 2 : Violin Solo 3 [recenzia CD]

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 3, s. 35

2012

POVAŽANOVÁ, Denisa: Deti hrajú symfonickú hudbu deťom

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 1 – 2, s. 7

2012

KATINA, Peter: Milan Paľa: Violin Solo 1 – 3 [recenzia CD]

Slovenská hudba, 2012, roč. 38, č. 4, s. 418 – 420

2011

CSERES, Jozef: Melos-Étos 2011

09: Transmusic Comp.

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 12, s. 16 – 17

2009

REHÁK, Oliver: Vždy unikám z toho, k čomu kráča väčšina [rozhovor]

Hudobný život, 2009, roč. 41, č. 3, s. 14 – 16

2006

PLANKOVÁ, Eva: Zmeniť vzťah k vlastnej kultúre [rozhovor]

Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 38, č. 6, s. 24 – 25

2002

MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Slovak Composers After 1900

Akadémia umení v Banskej Bystrici, Banská Bystrica, s. 56, 62 – 63, 79

1998

ZAGAR, Peter: Peter Machajdík [heslo]

100 slovenských skladateľov, 1998, Hudobné centrum, Bratislava, s. 177 – 178

1997

SMETANOVÁ, Oľga: Rozhovor s Petrom Machajdíkom : Tvorba je pre mňa komunikáciou s ostatnými ľuďmi

Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 8, s. 5

1995

MIKO, Valér: Čo mi hovorí hudba Petra Machajdíka

Avalanches 1990-95, 1995, Spoločnosť pre nekonvenčnú hudbu (SNEH), Bratislava

Personálna bibliografia

  • 2019

    Antonín Dvořák, Eugen Suchoň: Czechoslovak Chamber Duo

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 9, s. 39
    (P. Burdych, Z. Berešová, Hevhetia 2019)

  • 2017

    Ladislav Kupkovič : Chamber Music for Violin and Piano [recenzia CD]

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 1 – 2, s. 52

  • 2012

    Sound City Days

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 11, s. 12

Bibliografia – Štúdie (kapitoly v knihách, slovníkové heslá, vedecké články)

  • 2002

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Slovak Composers After 1900

    Akadémia umení v Banskej Bystrici, Banská Bystrica, s. 56, 62 – 63, 79

  • 1998

    ZAGAR, Peter: Peter Machajdík [heslo]

    100 slovenských skladateľov, 1998, Hudobné centrum, Bratislava, s. 177 – 178

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2021

    LACKOVÁ, Michaela: Nová inscenácia v SND: Štyri legendy v troskách

    Pravda – Kultúra, 25. 6. 2021

  • 2021

    TASR: Inscenácia Čaj a apokalypsa spojila štyri elitné herečky SND

    Teraz, 23. 6. 2021

  • 2021

    TASR: Významný slovenský skladateľ Peter Machajdík má 60 rokov

    Teraz, 1. 6. 2021

  • 2021

    MACHO, Palo: Palo Macho s Petrom Machajdíkom [rozhovor]

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 5, s. 40

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: Nová slovenská hudba 2020 online

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 12, s. 4 – 5

  • 2020

    JAVORKA, Peter: Koncerty víťazov Rajeckej hudobnej jari

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 11, s. 10

  • 2020

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Hudba Modre 2020

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 10, s. 12

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Fifty [recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 7 – 8, s. 56

  • 2019

    MOTYČKA, Peter: Desaťročie Rajeckej hudobnej jari

    Hudobný život, 2019, Hudobné centrum, Bratislava, roč. 51, č. 5, s. 9

  • 2019

    MEDŇANSKÁ, Irena: Reprezentanti českej a slovenskej hudobnej kultúry vo svete

    Hudobný život, 2019, Bratislava, roč. 51, č. 3, s. 7

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: JAMA

    Medzinárodný festival intermediálneho umenia, 4. a 5. októbra, BANSKÁ ST A NICA, Banská Štiavnica, Banská Belá a okolie

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 11, s. 24

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina

    Jubilujúci Ivan Gajan

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 10, s. 19

  • 2018

    KOBETIČ, Adrián: Trnavská hudobná jar jubiluje

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 7 – 8, s. 22 – 23

  • 2018

    FUJAK, Július: Hudba v tichu medzi nádychom a výdychom

    Vis à vis, 2018, Drewo a srd, Vlna, Bratislava, s. 81 – 96

  • 2017

    BURGROVÁ, Katarína: ARS NOVA v Košiciach alebo otázky sú dôležitejšie ako odpovede

    Trio Sentegmento

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 1 – 2, s. 29

  • 2016

    BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba

    Večery komornej tvorby

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 11

  • 2016

    KUBIČKA, Víťazoslav: Rajecká hudobná jar

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 7 – 8, s. 6

  • 2016

    PLATZNER, Alexander: Do tretice všetko najlepšie

    Hudobný život, 2016, Bratislava, roč. 48, č. 5, s. 12

  • 2016

    ŠIKROVÁ, Zora: SOUND ART ATELIER KOŠICE [rozhovor]

    Otvorený ateliér zvukového umenia & SOUND ART LAB

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 1 – 2, s. 28 – 29

  • 2016

    ŠIKROVÁ, Zora: Hudba u Fullu [rozhovor]

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 1 – 2, s. 27

  • 2015

    KATINA, Peter: Ne:Bo:Daj : Leter tu develoter [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 12, s. 39

  • 2015

    LETŇANOVÁ, Elena: FORFEST 2015

    V znamení klavíra

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 35

  • 2015

    JAŠKO, Ľubomír: Danube Afterpoint : Premiéra skladby Petra Machajdíka

    SME, 2015, č. 61 (14. 3.), s. 16

  • 2015

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachu

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 10

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: Hudba dneška v SNG

    DVA-JA 2

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 8

  • 2014

    HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

    Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

    , roč. 46, č. 12, s. 7

  • 2013

    ZAGAR, Peter: Typornamento [recenzia CD]

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 5, s. 36

  • 2013

    BUBNÁŠ, Juraj: Milan Paľa : Violin Solo 4 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 4, s. 35

  • 2013

    KOLÁŘ, Robert: Nová slovenská hudba 2012

    Ženy s blchou

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 1 – 2, s. 23

  • 2013

    KATINA, Peter: Peter Machajdík : The Immanent Velvet [recenzia CD]

    Vlna, 2013, č. 54, s. 162

  • 2012

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 6, s. 4

  • 2012

    KATINA, Peter: Milan Paľa : Violin Solo 2 : Violin Solo 3 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 3, s. 35

  • 2012

    POVAŽANOVÁ, Denisa: Deti hrajú symfonickú hudbu deťom

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 1 – 2, s. 7

  • 2012

    KATINA, Peter: Milan Paľa: Violin Solo 1 – 3 [recenzia CD]

    Slovenská hudba, 2012, roč. 38, č. 4, s. 418 – 420

  • 2011

    CSERES, Jozef: Melos-Étos 2011

    09: Transmusic Comp.

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 12, s. 16 – 17

  • 2009

    REHÁK, Oliver: Vždy unikám z toho, k čomu kráča väčšina [rozhovor]

    Hudobný život, 2009, roč. 41, č. 3, s. 14 – 16

  • 2006

    PLANKOVÁ, Eva: Zmeniť vzťah k vlastnej kultúre [rozhovor]

    Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 38, č. 6, s. 24 – 25

  • 1997

    SMETANOVÁ, Oľga: Rozhovor s Petrom Machajdíkom : Tvorba je pre mňa komunikáciou s ostatnými ľuďmi

    Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 8, s. 5

  • 1995

    MIKO, Valér: Čo mi hovorí hudba Petra Machajdíka

    Avalanches 1990-95, 1995, Spoločnosť pre nekonvenčnú hudbu (SNEH), Bratislava

x