• 2004 – 2009

     Konzervatórium Bratislava (spev – Dagmar Podkamenská-Bezačinská)

  • od 2009

    štúdium na VŠMU (Dagmar Podkamenská-Bezačinská), neskôr na AU v Banskej Bystrici (Eva Blahová)

  •  

  • interpretačné kurzy:

    pod vedením osobností ako Paolo Coni, Alberto Zedda, Bruno Bartoletti, Sherman Lowe, Tiziana Fabbricini, Stefania Bonfadelli, Raúl Giménez, Alfonso Antoniozzi, Sonia Prina, Daniela Dessi, Vincenzo de Vivo, Gianni Tangucci, Dolora Zajick

  •  

Pavol Kubáň sa už popri štúdiu pod pedagogickým vedením Dagmar Podkamenskej-Bezačinskej pripravoval na viaceré súťažné a koncertné prezentácie, kde dosiahol pozoruhodné výsledky. Pravidelne sa zúčastňoval na školských podujatiach, o. i. vystúpil v roku 2006 ako sólista so Symfonickým orchestrom Konzervatória v Slovenskom rozhlase a v roku 2009 v Slovenskej filharmónii. V roku 2008 sa uviedol v projekte Štátnej opery Banská Bystrica ,,Mladosť na zámku" v rámci medzinárodného festivalu Zámocké hry zvolenské. O rok neskôr podnikol koncertné turné po USA a následne absolvoval šesťtýždňový študijný pobyt v americkom Kingstone, počas ktorého pravidelne koncertoval. Zúčastnil sa viacerých medzinárodných súťaží, kde okrem popredných umiestnení získal aj ceny operných štúdií a pobyty v operných školách napr. La Scuola dell’Opera Italiana v Bologni (2010/2011), Accademia del Belcanto “Rodolfo Celletti” (2011), bol členom Jungesansamblu Saskej štátnej opery v Drážďanoch (2013).

V rokoch 2011 a 2014 sa veľmi úspešne predstavil na medzinárodnom festivale Valle d’Itria v talianskom meste Martina Franca, kde účinkoval vo viacerých operných produkciách. V roku 2012 uviedol spolu so Severočeskou filharmóniou pod taktovkou talianskeho dirigenta Alfonsa Scarana Mahlerov piesňový cyklus Lieder eines fahrenden Gesellen. V opernej sezóne 2012/2013 hosťoval v Drážďanskej Semperoper. V sezóne 2014/2015 sa predstavil aj v Teatro Massimo di Palermo a opätovne hosťoval na talianskom opernom festivale. V sezóne 2015/2016 účinkoval v Teatro Maggio Musicale Fiorentino vo Florencii, v Opera Zürich a v Opera Halle. Na BHS 2016 interpretoval na koncerte piesňovej tvorby slovenských skladateľov Spišské balady a piesne, op. 23 skladateľa Jána Móryho. V marci 2017 debutoval v Národnom divadle v Brne v premiére opery Láska na diaľku súčasnej fínskej skladateľky Kaiji Saariaho (v postave Jaufrého).

Od sezóny 2021/22 je sólistom Národného divadla v Prahe.

x