• 2012 – 2015

    Konzervatórium v Žiline (hoboj – Milada Hrianková)

  • 2015 – 2018

    Conservatorio della Svizzera italiana (Lugano, Švajčiarsko), bakalárske štúdium (hoboj – Fabien Thouand, Clément Nöel)

  • od 2018

    Haute École de Musique de Lausanne (Švajčiarsko), magisterské štúdium (hoboj - Jean-Louis Capezzali, Vincent Gay-Balmaz)

Anna Štrbová už ako 10-ročná sa stala laureátkou celoštátnej súťaže Zahrajže mi píšťalôčka a o dva roky neskôr laureátkou súťaže Jána Cikkera v Banskej Bystrici. Počas štúdia na Konzervatóriu v Žiline sa zúčastnila mnohých koncertov a súťaží ako sólistka, alebo ako členka komorných súborov. Ako študentka Konzervatória v Žiline účinkovala na koncertoch programu Slovenského rozhlasu „Štúdio mladých“ (2012 - 20104) . V spolupráci so Štátnym komorným orchestrom Žilina (dir. Theodor Kuchar) sa podieľala na slovenskej premiére Koncertu pre hoboj skladateľa Davida Mullikina. 

Počas bakalárskeho štúdia na Conservatorio della Svizzera italiana v Lugane získala štipendium od prestížnych hudobných organizácií Lyra Stiftung a Fondazione di Dr. Valentin Malamoud (2016, 2017). Ako sólistka orchestra Conservatoria della Svizzera italiana (dir. Giovanni Antonini) vystúpila v Haydnovej Koncertantnej sinfonii (2018) a s tým istým orchestrom (dir. Markus Pochner) účinkovala aj pri uvedení Mahlerovej 9. symfónie (2018). Bakalárske štúdium ukončila cenou TalenThesis ako najlepšia bakalárka hudobného odboru v kantóne Ticino. Od roku 2019 bola členkou Švajčiarskeho mládežníckeho orchestra (SJSO).

Opakovane sa predstavila ako sólistka ŠKO Žilina, naposledy v Koncerte pre hoboj a orchester Alessandra Marcella s dirigentom Misha Katzom (2019). Ako sólistka alebo ako členka komorných zoskupení účinkovala na domácich i zahraničných hudobných festivaloch ako sú napr. Allegretto v Žiline, Festival Eugeňa Suchoňa v Pezinku, Oggimusica vo Švajčiarsku, Cafe Budapest Contemporary Arts Festival v Maďarsku a iné. Ako orchestrálna hráčka spolupracovala s významnými svetovými dirigentmi ako Markus Poschner, Vadimir Verbitsky, Xian Zhang, Alexander Lonquich, Mark Kissoczy, William Blank a iní. V cykle abonentných koncertov Slovenskej filharmónie sa predstavila ako sólistka Koncertu pre hoboj a sláčikový orchester skladateľa Ralpha Vaughana Williamsa a Hummelovho diela Introdukcia, téma a variácie pre hoboj a orchester, op. 102 (dir. Daniel Raiskin, 2023). Súčasne pri tejto príležitosti viedla workshop na Konzervatóriu v Bratislave.

Anna Štrbová hosťuje v orchestroch ako Teatro alla Scala, Opernhaus Zürich a mnohých ďalších a súčasne zastáva post sólo hobojistky v švajčiarskom Musikkollegium Winterthur, v jednom z najstarších európskych orchestrov.

x