• 2006 – 2010

    Konzervatórium J. L. Bellu v Banskej Bystrici

  • 2010 – 2012

    Konzervatórium v Brne (flauta – Radvana Žáková)

  • 2012 - 2017

    VŠMU (flauta – Dagmar Zsapková)

  • 2017 – 2020

    VŠMU, interné doktorandské štúdium (D. Zsapková)

  •  

  • 2007

              Letné interpretačné kurzy AU BB (Gyula Csetényi)

  • 2008, 2009

    Medzinárodné interpretačné kurzy HF JAMU Brno (František Kantor, Václav Kunt)

  • 2019

    Interpretačný workshop súčasnej hudby –„music unlimited – unlimited music“ – Critical Band, Bratislava

  • – aktívna aj pasívna účasť na kurzoch a workshopoch – Vladislav Brunner, Denis Bouriakov, Clara Nováková, Yves Charpentier, Robert Winn, Emily Beynon...

  •  

Katarína Turčinová sa ako sólistka predstavila so Štátnym komorným orchestrom Žilina (2015) a so Slovenskou filharmóniou (2015, 2017). Ako orchestrálna hráčka pôsobila vo viacerých orchestroch (Symfonický orchester Konzervatória v Brne, Symfonický a operný orchester VŠMU, VŠMU Modern Orchestra, Slovenský mládežnícky orchester, Bratislava symphony orchestra, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Concertgebouw Amsterdam a ď.) pod vedením slovenských i zahraničných dirigentov (Jaroslav Kyzlink, Marián Lejava, Marek Štryncl, Marzena Diakun, Rastislav Štúr, Alexej Kornienko, Martin Majkút, Semyon Bychkov... ). Je vyhľadávanou komornou interpretkou, členkou niekoľkých úspešných komorných súborov ako sú EnsembleSpectrum, Ansámbel Kataríny Málikovej, flautové kvarteto Dvesto3kvartet a rôznych ďalších. Vystúpila na festivaloch Bach Tribute (Banská Štiavnica), Nástupište 1-12 (Topoľčany), Orfeus (Bratislava), Melos-Étos (Bratislava), BHS, Pohoda, Colours of Ostrava, Etnokraków/Rozstaje 2017, Euroradio Folk Festival (Český Krumlov), Budapest Ritmo Fesztivál 2017...

V roku 2014 sa predstavila sólovým recitálom v britskom Cambridge (klavírna spolupráca Zuzana Máliková). Neskôr sa sólovými recitálmi uviedla aj v Mirbachovom paláci v Bratislave v rámci cyklu Nedeľné matiné (2018), v Banskej Bystrici, v Brezne (2018), v Slovenskom inštitúte vo Viedni (2020) a ď. (klavírna spolupráca Karin Remencová).

Nahrávala pre RTVS a niekoľko štúdiových nahrávok realizovala s kapelou Silo a lampa svieť, s kapelou Katka a kamaráti, Ansámblom Kataríny Málikovej, EnsembleSpectrum a ď.. So skladateľkou Katarínou Málikovou spolupracovala tiež na hudbe pre tanečné predstavenie "Veselosti minulosti" uvedené v SND (2014).

Venuje sa aj pedagogickej činnosti. Pôsobila na ZUŠ sv. Cecílie a na Konzervatóriu Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici. Aktuálne je odbornou asistentkou na VŠMU v Bratislave.

x