• 2015 absolvovanie magisterského štúdia na VŠMU v Bratislave (klavír – Daniel Buranovský)

  • 2017 absolvovanie magisterského štúdia na VŠMU v Bratislave (organ – Ján Vladimír Michalko a Imrich Szabó)

  • od 2020 doktorandské štúdium na Akadémii umení v Banskej Bystrici (klavír – Eva Varhaníková)

Počas štúdia absolvoval mnohé interpretačné kurzy pod vedením osobností ako Olivier Latry, Jean Guillou, Thiery Esciach, Vincent Warnier a ď. Ako sólista či v rámci komorných zoskupení sa na organe a klavíri predstavil na mnohých festivaloch, koncertných cykloch a koncertoch na Slovensku (napr. koncertný cyklus Slovenskej filharmónie Organové koncerty – v spolupráci s trombonistom Albertom Hrubovčákom, medzinárodný festival Musica nobilis, festival Musica Sacra v Levoči, študentský festival súčasnej hudby Orfeus a ď.) ako aj v Českej republike, Rakúsku, Nemecku a v Taliansku.

Od roku 2014 pravidelne spolupracuje so Slovenskou filharmóniou, Slovenským komorným orchestrom, Štátnym komorným orchestrom Žilina a Štátnou filharmóniou Košice pod taktovkou dirigentov ako James Conlon, Alexander Rahbari, James Judd, Daniel Raiskin, Emmanuel Villaume, Juraj Valčuha a iní.

Je vyhľadávaným komorným hráčom či už na organe alebo klavíri. Pravidelne spolupracuje s trubkárom Rastislavom Suchanom, trombonistom Albertom Hrubovčákom, s huslistom Pavlom Bogaczom a huslistkou Sandrou Frátrikovou, spevákom Pavlom Remenárom a so speváčkami Zuzanou Weiserovou a Máriou Tajtákovou. Je členom zoskupenia Trio salterio nobile (Andrea Stračinová – salterio, hackbrett, Maria Taytakova – spev, Daniel Gabčo – organ/čembalo), ktoré vzniklo v roku 2020 na pôde Akadémie umení v Banskej Bystrici.

Od roku 2014 pôsobí ako hlavný organista Katedrály sv. Martina v Bratislave, kde vystupuje počas významných cirkevných a štátnych udalostí za účasti najvyšších slovenských cirkevných a štátnych predstaviteľov (napr. návšteva pápeža Františka na Slovensku v roku 2021), v rámci ktorých pravidelne spolupracuje so slovenskými interpretmi – členmi Slovenskej filharmónie, Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, Slovenského komorného orchestra a Slovak Brass Quintet, prenášaných Slovenskou televíziou a TV Lux.

Premiérovo uviedol viaceré diela slovenských skladateľov (Peter Zagar, Ľuboš Gabčo, Pavol Krška).

Je zakladateľom a umeleckým vedúcim speváckeho zboru Vox cantoris, ktorý pôsobí pri Katedrále sv. Martina v Bratislave.

Popri interpretačnej činnosti a tvorbe hudobnej dramaturgie v Katedrále sv. Martina v Bratislave je činný aj v oblasti smerovania liturgickej hudby na Slovensku – od roku 2022 je znalcom Hudobnej sekcie Liturgickej komisie Konferencie biskupov Slovenska za Bratislavskú arcidiecézu.

 

x