• 1999 – 2003

    Stredná priemyselná škola v Martine

  • 2003 – 2008

    Slovenský jazyk a literatúra – hudobná výchova na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici – magisterské štúdium

  • 2005

    Kompozícia u Ladislava Burlasa na Akadémii Umení v Banskej Bystrici, neskôr pokračovanie v súkromnom vzdelávaní u L. Burlasa

  • 2008 – 2009

    Odborová didaktika – didaktika hudobnej edukácie – doktorantské štúdium

  • 2009 – 2012

    Kurátorka hudobných rukopisov v SNK v Martine

  • od 2010

    Učiteľská prax v rôznych vzdelávacích inštitúciách (Obchodná akadémia v Martine, Špeciálna základná škola v Záturčí, Základná umelecká škola v Martine, Súkromná spojená škola v Martine, Základná škola v Prietržke, Základná umelecká škola Gbely)

Kamila Šimonová, pedagogička, klaviristka a zborová speváčka. Svoj spev zdokonaľovala v zboroch od skorého detstva a navštevovala hodiny klavíra na ZUŠ v Martine. Počas vysokoškolského vzdelávania bola členkou zboru Cantica – Collegium musicum v Martine. Založila komorné zoskupenie Poetrio, v ktorom bola aktívna ako klaviristka a v spolupráci s Nadeždou Holenkovou, Karin Loudovou a neskôr s Ľubomírom Šamom. Venuje sa nie len skladateľskej činnosti, ale tiež úpravám skladieb. Jej diela sú využívané predovšetkým v základných umeleckých školách ako pomocný materiál k výuke spevu a hre na klavíri. Autorsky spolupracovala s viacerými umelcami (napr. Jasna Popović, Milo Kráľ, Jana Kirschner, Juraj Hnilica a Roman Patkoló). Medzi jej diela patria nie len vokálne a inštrumentálne skladby, ale aj scénické divadlo.

Hudobné spolupráce K. Šimonovej zahŕňajú zbory: Cantica collegium musicum, Omnia, Svetluška, atď.

x