Komorný orchester ZOE pôsobí na slovenskej hudobnej scéne od roku 2008, jeho členmi sú poprední mladí slovenskí umelci.  Majstrovské kurzy absolvoval pod vedením dirigenta Alexandra Rahbariho.

Orchester umelecky viedli koncertní majstri Ewald Danel, Róbert Mareček, Daniela Turčina, Milan Vonderka, Jakub Sedláček, Pavol Bogacz ml. a dirigenti Rastislav Štúr, Maroš Potokár, Adrian Kokoš, Ewald Danel, Jindřich Drmola, Iveta Viskupová, Martin Majkút, spolupracoval tiež s poprednými slovenskými interpretmi ako sú speváci Adriana Kučerová, Ľubica Rybárska, Pavol Bršlík, Eva Šušková, Sisa Sklovská, Mária Čírová, ale aj klavirista Ivan Gajan a ď.

ZOE úzko spolupracuje s hudobným skladateľom Víťazoslavom Kubičkom, niekoľko jeho diel uviedol v premiére (Kantáty pre soprán a orchester, opera Jakub Kray a ď.).

Vystupoval na domácich festivaloch - Nitrianska hudobná jar, festival talianskeho umenia Dolce Vitaj, Kubínska hudobná jeseň. V roku  2013 odohral svoj vlastný festival  ORAVA KLASIK, účinkoval aj ako sprievodný orchester na medzinárodnej súťaži Talenty pre Európu v Dolnom Kubíne a naštudoval a uviedol slovenskú premiéru 4. symfónie Gustava Mahlera v úprave pre komorný orcheste od A. Schonberga/E. Steina.

Orchester má svoju orchestrálnu akadémiu ZOE Academy, spolupracoval s HTF VŠMU v Bratislave na viacerých projektoch zameraných na dirigentskú prax.

Komorný orchester ZOE pravidelne poriada charitatívne koncerty pod záštitou rôznych osobností spoločenského a kultúrneho života. 


x