Hudobné centrum uvádza cyklus Intermezzo #3

Foto: Hudobné centrum uvádza cyklus Intermezzo #3

Protagonista 3. dielu videoseriálu INTERMEZZO, huslista Michal Ďuriš, prezradí, ako môže hudobníka inšpirovať pohľad do minulosti, prečo jazzmani hrajú stále v rytme, alebo ako prebieha individuálna príprava orchestrálneho hudobníka.

Michal Ďuriš je absolventom Konzervatória v Bratislave a Kunstuniversität Graz. Bol členom Mládežníckeho orchestra Gustava Mahlera, na základe pozvania dirigenta Claudia Abbada pôsobil až do roku 2014 v Orchestra Mozart Bologna a v súčasnosti je členom Orchestra Sinfonia Nazionale della RAI v Turíne. So Slovenským mládežníckym orchestrom spolupracoval ako orchestrálny pedagóg na letnom sústredení 2019.

Cyklus videoprofilov z produkcie Hudobného centra INTERMEZZO prináša pohľad do aktuálnych úvah a práce hudobníckych osobností – sólistov, dirigentov a lektorov Slovenského mládežníckeho orchestra – v ich súkromí. Témami jednotlivých častí sú ich umelecké plány a ciele, príprava na vystúpenia, ako aj praktické rady a odporúčania založené na vlastnej skúsenosti.

Vzhľadom na nedávne obmedzenia sa protagonisti cyklu Intermezzo nakrúcali doma, svojimi vlastnými mobilnými telefónmi a materiál bol následne s filmármi Katarínou Pavelkovou a Samuelom Škublom štúdiovo spracovaný do finálnej podoby.

Aktualizované: 09. 06. 2020
x