Hudobné centrum uvádza cyklus Intermezzo #7

Foto: Hudobné centrum uvádza cyklus Intermezzo #7

Kiril Stoyanov je tympanistom Slovenskej filharmónie a lektorom Slovenského mládežníckeho orchestra. V 7. časti seriálu INTERMEZZO uviedol návod, ako sa môžu bicisti neustále udržiavať v dobrej hráčskej kondícii a odpovedal na otázku, prečo je dôležité, aby bicisti poznali celú partitúru a boli flexibilní. Ako bonus si v závere videa môžete vypočuť aj sólo z Kirilovho obľúbeného miesta, ktorým je vlastná kuchyňa.

Cyklus videoprofilov z produkcie Hudobného centra INTERMEZZO prináša pohľad do aktuálnych úvah a práce hudobníckych osobností – sólistov, dirigentov a lektorov Slovenského mládežníckeho orchestra – v ich súkromí. Témami jednotlivých častí sú ich umelecké plány a ciele, príprava na vystúpenia, ako aj praktické rady a odporúčania založené na vlastnej skúsenosti.

Vzhľadom na nedávne obmedzenia sa protagonisti cyklu Intermezzo nakrúcali doma, svojimi vlastnými mobilnými telefónmi a materiál bol následne s filmármi Katarínou Pavelkovou a Samuelom Škublom štúdiovo spracovaný do finálnej podoby.

Aktualizované: 15. 07. 2020
x