Foto: VARGA QUARTETT WIEN 23. 10. v Mirbachovom paláci

VARGA QUARTETT WIEN 23. 10. v Mirbachovom paláci

Aktuality

|

18. 10. 2022

Srdečne pozývame na 2. októbrový koncert z cyklu Nedeľných matiné v Mirbachovom paláci 23. 10. 2022 o 10:30.
 

Varga Quartett Wien

Pavol Varga, husle
Katarína Veselská, husle
Stefanie Huber, violončelo
 

V roku 2007 založené zoskupenie Varga Quartett Wien patrí v súčasnosti k najvýznamnejším viedenským kvartetám. Títo štyria talentovaní hudobníci absolvovali svoje vysokoškolské štúdiá s vyznamenaním na viacerých renomovaných stredoeurópskych hudobných univerzitách vo Viedni, v Grazi, Bazileji a v Bratislave u profesorov Herberta Kefera, Othmara Müllera (Artis Quartett Wien), Reinera Schmidta (Hagen Quertett), Dalibora Karvaya (Konzertmeister Wiener Symphoniker) a Eszter Haffner a publikum presviedčajú o svojom hudobnom umení a o vysokej úrovni svojho umeleckého výkonu.

Kvarteto debutovalo v roku 2008 na slovenskom festivale súčasnej hudby „SOOZVUK“, na ktorom premiérovo uviedlo skladby slovenských skladateľov. V roku 2010 prišiel prvý významný úspech, keď kvarteto získalo ocenenie „absolútny víťaz“ na súťaži slovenských konzervatórií. Varga Quartett Wien odohralo viacero koncertov v Rakúsku, na Slovensku, Českej republike a v Číne. Jeho členovia však na domácich a medzinárodných pódiách nevystupujú len ako komorní hudobníci, ale aj ako sólisti.

Varga Quartett Wien pravidelne spolupracuje s umelcami, ako sú napríklad Othmar Müller (Artis Quartett Wien), Mario Hossen, Liliana Kehayova, Christopher Divine, Paganini Ensemble, Gottfried Boisits (Wiener Philharmoniker), Róbert Kiss (Slovenská filharmónia) a iní.

Teleso sa vyznačuje originálnou a brilantnou interpretáciou diel autorov z Prvej viedenskej školy - W. A. Mozarta, J. Haydna a L. van Beethovena - až po F. Schuberta.

Spojenie týchto štyroch charizmatických hudobníkov, ich vzájomná súhra a vlastný, jedinečný interpretačný štýl  prinášajú poslucháčom neobyčajný hudobný zážitok.

 
VSTUPENKY
základné vstupné 5€ / zľavnené 2,50€
Vstupenky si môžete zakúpiť od utorka do soboty medzi 11:00 - 18:00 a 30 minút pred koncertom, v pokladnici Mirbachovho paláca, Františkánske námestie 11, Bratislava.
 
Koncerty cyklu HUDOBNÉ MATINÉ realizuje Hudobné centrum v spolupráci s Galériou mesta Bratislavy.
 
Koncert je súčasťou festivalu Hummel Fest.
 
x