2020

BLAHO, Vladimír: Storočie so slovenskou operou

Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 20 – 21

2013

HOCHEL, Peter: Nová slovenská hudba 2012

Otvárací koncert

Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 22

2013

BLAHO, Vladimír: Za Pavlom Baginom

Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 19

2013

JAKUBCOVÁ, Danica: „Nechajte súdruha, veď sú tu zahraniční hostia...” [rozhovor]

Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 18 – 20

2011

BUBNÁŠ, Juraj: Pavol Bagin: Chamber Music [recenzia CD]

Slovenská hudba, 2011, year 37, no. 4, p. 414 – 415

2009

BAGIN, Pavol: Eugen Suchoň – pedagóg a človek

Tvorivý odkaz Eugena Suchoňa v kontexte miesta, doby, vývoja a diela vrstovníkov, 2009, Department of Musicology, Faculty of Philosophy, Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 183 – 188

2003

ČÍŽIK, Vladimír: Kytička spomienok súpútnikovi. K jubileu Pavla Bagina

Hudobný život, 2003, year 35, no. 5, p. 4

1993

IVANOVÁ, Marta: Nové impulzy

Spolupráca slovenských a rakúskych skladateľov

Práca, 14. 6. 1993, Bratislava

1992

PALOVČÍK, Michal: Premiéry v galérii

Z novej produkcie slovenských hudobných skladateľov

Večerník, 15. 12. 1992, Bratislava
(Akvarely)

1988

FELLEGI, Pavol: Dotyky s ázijskou hudbou

Večerník, 21. 10. 1988

1988

POLAKOVIČOVÁ, Viera: Slovo má Pavol Bagin

Hudobný život, 12. 5. 1988, year 20, no. 10, p. 9

1987

BUTLER, Tom: Morton Gould gets A.I. du Pont award

The News Journal, 10. 12. 1987
(Melancholické miniatúry)

1987

KARŠAY, A: Dobré výsledky, jasné perspektívy

Hovoríme so šéfredaktorom OPUSu Pavlom Baginom

Ľud, 18. 6. 1987

1986

ČÍŽIK, Vladimír: Bagin Pavol

Slovenskí dirigenti a zbormajstri, 1986, Opus, Bratislava, p. 66 – 70

1985

FELLEGI, Pavol: Čo sa to deje s gramoplatňou?

Hovoríme so šéfredaktorom Opus P. Baginom

Práca, 15. 6. 1985

1985

ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: X. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Komorné koncerty

Hudobný život, 1985, year 17, no. 5, p. 3
(Sinfonietta slovacca)

1984

FELLEGI, Pavol: O digitálnych nahrávkach, videozáznamoch a edičných zámeroch OPUSu [rozhovor]

So zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom, šéfredaktorom Čs. hudobného vydavateľstva OPUS

Hudobný život, 1984, year 16, no. 22, p. 4

1984

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Hudba pŕítelkyně a rádkyně-

Praha

1983

FELLEGI, Pavol: Láska k hudbe

Hovoríme so šéfredaktorom OPUSu Pavlom Baginom

Smena, 9. 12. 1983

1983

GROŠ, Martin: Jubilujúci hudobník

Zaslúžilý umelec Pavol Bagin - päťdesiatnik

Večerník, 11. 5. 1983

1983

GROŠ, Martin: Posezení se šéfem slovenské opery

Lidová Demokracie, 11. 5. 1983

1983

ADAMČIAK, Milan: Priestor na sebareflexiu

K päťdesiatinám zaslúžilého umelca Pavla Bagina

Hudobný život, 1983, year 15, no. 9, p. 5

1983

ADAMČIAK, Milan: Priestor na sebareflexiu

K päťdesiatinám zaslúžilého umelca Pavla bagina

Hudobný život, 10. 5. 1983, year 15, no. 9, p. 5

1983

GROŠ, Martin: Prehliadka pôvodín

Pred VIII. týždňom novej slovenskej hudobnej tvorby s podpredsedom ZSS a predsedom SHF zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom

Večerník, 10. 2. 1983

1983

BREJKA, Rudolf: VIII. TNSHT : Symfonické koncerty

Hudobný život, 1983, year 15, no. 5, p. 1 – 2
(Hudba pre sláčiky - premiéra)

1983

PODRACKÝ, Igor: Tvorba : Pavol Bagin: Hudba pre sláčiky

Hudobný život, 1983, year 15, no. 8, p. 3

1982

BAGIN, Pavol: Opera SND opäť Doma

O druhej časti zájazdu do NSR a Holandska hovorí šéf opery zaslúžilý umelec Pavol Bagin

Večerník, 20. 12. 1982, Bratislava

1982

SZELEPCSÉNYI, Ján: Repertoár opery - ohnisko tvorivého úsilia [rozhovor]

Hudobný život, 1982, year 14, no. 12, p. 3

1982

SZELEPCSÉNYI, Ján: Repertoár opery - ohnisko tvorivého úsilia

Rozhovor so šéfom opery SND zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom

Hudobný život, 21. 6. 1982, year 14, no. 12, p. 3

1982

sz: Opera SND medzi dvoma sezónami

Rozhovor s umeleckým šéfom zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom

Večerník, 5. 8. 1982

1982

SZELEPCSÉNYI, Ján: Gramorecenzia: Skladateľský profil Pavla Bagina

Hudobný život, 1982, year 14, no. 18, p. 3

1982

BAGIN, Pavol: Potlesk pod šírym nebom

Pôvodný telefonát šéfa opery SND Zasl. umelca P. Bagina večerníku z Bilbaa

Večerník, 3.5.1982

1982

Zaujali majstrovstvom

Opera SND sa vrátila z turné po Španielsku

Večerník, 17. 5. 1982

1982

f: Španielske úspechy na pokračovanie

Pôvodný telefonát z Valadolid šéfa opery SND zaslúžilého umelca P. Bagina

Večerník, 11. 5. 1982

1981

GROŠ, Martin: Umenie mierového života

Hovoríme s umeleckým šéfom opery SND Pavlom Baginom

Smena, 11. 8. 1981

1981

GROŠ, Martin: Reprezentačne na Pražskej jari

Smena, 27. 5. 1981

1981

URSÍNYOVÁ, Terézia: Desať rokov s operou

Hovoríme so zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom, šéfom opery Slovenského národného divadla

Televízia, 25. 5. 1981

1981

SCHINDLEROVÁ, Agáta: Pavol Bagin : Všestranná umelecká osobnosť

Hudobný život, 1981, year 13, no. 9, p. 4

1981

SCHINDLEROVÁ, Agáta: Pavol Bagin: Všestranná umelecká osobnosť

Zaslúžilý umelec

Hudobný život, 11.5.1981, year 13, no. 9, p. 4

1981

TRUHLÁŘOVÁ, Agneša: Za kultúrnosť nášho človeka

Hovoríme so šéfom opery SND Pavlom Baginom

Práca, 9. 5. 1981

1981

Traja na jednej scéne

Zhovárame sa so šéfom Opery SND dr. P. Baginom

Večerník, 4. 5. 1981, Bratislava

1981

URSÍNYOVÁ, Terézia: S láskou a rizikami

Nové slovo, 4. 6. 1981, Bratislava

1981

GROŠ, Martin: Do sviatočných dní kultúry

Smena, 18. 5. 1981, Bratislava

1981

BAGIN, Pavol: Pokus o vnútornú bilanciu

Zamyslenie pred XVI. zjazdom KSČ

Práca, 14. 8. 1981, Bratislava

1980

PODRACKÝ, Igor: Nad tvorbou Pavla Bagina

Hudobný život, 1980, year 12, no. 20, p. 5

1980

BAGIN, Pavol: V prekrásnom meste na Dnepri

Pôvodný telefonát šéfa opery SND P. Bagina pre Pravdu

Pravda, 5. 3. 1980, Bratislava

1980

GROŠ, Martin: Tlieskali nám v Bolšom

Hovoríme so šéfom opery SND Pavlom baginom

Smena, 5. 7. 1980, Bratislava

1980

PALOVČÍK, Michal: Kto vie o nedostatkoch - pozná východisko

Kritický hlas Pavla Bagina na konci opernej sezóny SND

Pravda, 23. 7. 1980, Bratislava

1980

GROŠ, Martin: Od šéfa po diváka

Večerník, 1. 8. 1980, Bratislava

1980

BERGER, Igor: V. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Hudobný život, 1980, year 12, no. 6, p. 5
(Prelúdiá pre sláčikové kvarteto)

1979

ADAMČIAKOVÁ, Vlasta: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 3
(Pastorále (4 mikroštruktúry pre flautu sólo))

1979

MARCZELOVÁ, Z.: V jubilejnej sezóne

Stretnutie s umeleckým šéfom opery SND Pavlom Baginom

Hudobný život, 15. 10. 1979, year 11, no. 19

1979

MARCZELLOVÁ, Zuzana: V jubilejnej sezóne : Stretnutie s umeleckým šéfom Opery SND Pavlom Baginom [rozhovor]

Hudobný život, 1979, year 11, no. 19, p. 1, 5

1979

GROŠ, Martin: Opera v jubilejnom roku

O dramaturgickom pláne, zahraničných zájazdoch a nových sólistoch hovorí Pavol Bagin

Večerník, 13. 9. 1979, Bratislava

1978

CHALUPKA, Ľubomír: III. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Orchestrálne koncerty

Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 1, 4

1978

URSÍNYOVÁ, Terézia: Nový obraz Ščedrinovho baletu

Hudobný život, 1978, year 10, no. 1, p. 4
(ako dirigent orchestra SND pri premiére Anny Kareninovej)

1977

URSÍNYOVÁ, Terézia: Otvárať srdcia husľovým hľúčom

Hovoríme s hudobným umelcom Pavlom Baginom

Literárny týždenník, 4. 12. 1977, year 10, no. 49, p. 1 a 10

1977

BAGIN, Pavol: Zo zjazdovej diskusie

O podpore a povinnostiach

Hudobný život, 1977, year 9, no. 8, p. 3

1977

MZ: Rozhovor nad pěti linkami

Tvorba, 20. 4. 1977, Praha

1974

-BD-: Na opernú tému [rozhovor]

Hudobný život, 1974, year 6, no. 12, p. 3

1973

PROHÁCKA, J.: O vydarenej umeleckej práci

Rozhovor s umeleckým šéfom opery SND Pavlom Baginom

Pravda, 10. 7. 1973

1973

BAGIN, Pavol: Medzník vývinu hudobnodramatickej tvorby

Pravda, 22. 11. 1973

1972

MARCZELLOVÁ, Z: Začala sa slávnosť opery

Hudobný život, 1972, year 4, no. 18, p. 1

1972

URSÍNYOVÁ, Terézia: V očakávaní umeleckých víťazstiev

So šéfom Opery SND, Pavlom Baginom, o nastávajúcej sezóne

Hudobný život, 1972, Obzor, Bratislava, year 4, no. 16, p. 3

1972

BAGIN, Pavol: Črty z Bayreuthu 1972 neolympijského...

Hudobný život, 1972, year 4, no. 17, p. 8

1969

BAGIN, Pavol: Na pretrase gramopriemysel

Hudobný život, 1969, year 1, no. 11, p. 8

1969

BAGIN, Pavol: Malé variácie na známu tému

Hudobný život, 1969, year 1, no. 10, p. 1

1969

BAGIN, Pavol: Anketa: Tie najúspešnejšie

Hudobný život, 1969, year 1, no. 23 – 24, p. 8

1969

BAGIN, Pavol: Dvadsať rokov Slovenskej filharmónie

Hudobný život, 1969, year 1, no. 18, p. 1

1969

BAGIN, Pavol: Dva pohľady na súčasnú hudbu - Varšava 69

Hudobný život, 1969, year 1, no. 18, p. 5

Personal bibliography

  • 2009

    BAGIN, Pavol: Eugen Suchoň – pedagóg a človek

    Tvorivý odkaz Eugena Suchoňa v kontexte miesta, doby, vývoja a diela vrstovníkov, 2009, Department of Musicology, Faculty of Philosophy, Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 183 – 188

Personal bibliography – Art Critique and Journalism

  • 1982

    BAGIN, Pavol: Opera SND opäť Doma

    O druhej časti zájazdu do NSR a Holandska hovorí šéf opery zaslúžilý umelec Pavol Bagin

    Večerník, 20. 12. 1982, Bratislava

  • 1982

    BAGIN, Pavol: Potlesk pod šírym nebom

    Pôvodný telefonát šéfa opery SND Zasl. umelca P. Bagina večerníku z Bilbaa

    Večerník, 3.5.1982

  • 1981

    BAGIN, Pavol: Pokus o vnútornú bilanciu

    Zamyslenie pred XVI. zjazdom KSČ

    Práca, 14. 8. 1981, Bratislava

  • 1980

    BAGIN, Pavol: V prekrásnom meste na Dnepri

    Pôvodný telefonát šéfa opery SND P. Bagina pre Pravdu

    Pravda, 5. 3. 1980, Bratislava

  • 1977

    BAGIN, Pavol: Zo zjazdovej diskusie

    O podpore a povinnostiach

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 8, p. 3

  • 1972

    BAGIN, Pavol: Črty z Bayreuthu 1972 neolympijského...

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 17, p. 8

  • 1969

    BAGIN, Pavol: Anketa: Tie najúspešnejšie

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 23 – 24, p. 8

  • 1969

    BAGIN, Pavol: Dvadsať rokov Slovenskej filharmónie

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 18, p. 1

  • 1969

    BAGIN, Pavol: Dva pohľady na súčasnú hudbu - Varšava 69

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 18, p. 5

  • 1969

    BAGIN, Pavol: Na pretrase gramopriemysel

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 11, p. 8

  • 1969

    BAGIN, Pavol: Malé variácie na známu tému

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 10, p. 1

Bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 1986

    ČÍŽIK, Vladimír: Bagin Pavol

    Slovenskí dirigenti a zbormajstri, 1986, Opus, Bratislava, p. 66 – 70

Bibliography – Analyses of Works

  • 1983

    PODRACKÝ, Igor: Tvorba : Pavol Bagin: Hudba pre sláčiky

    Hudobný život, 1983, year 15, no. 8, p. 3

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2020

    BLAHO, Vladimír: Storočie so slovenskou operou

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 20 – 21

  • 2013

    JAKUBCOVÁ, Danica: „Nechajte súdruha, veď sú tu zahraniční hostia...” [rozhovor]

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 18 – 20

  • 2013

    BLAHO, Vladimír: Za Pavlom Baginom

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 19

  • 2013

    HOCHEL, Peter: Nová slovenská hudba 2012

    Otvárací koncert

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 22

  • 2011

    BUBNÁŠ, Juraj: Pavol Bagin: Chamber Music [recenzia CD]

    Slovenská hudba, 2011, year 37, no. 4, p. 414 – 415

  • 2003

    ČÍŽIK, Vladimír: Kytička spomienok súpútnikovi. K jubileu Pavla Bagina

    Hudobný život, 2003, year 35, no. 5, p. 4

  • 1993

    IVANOVÁ, Marta: Nové impulzy

    Spolupráca slovenských a rakúskych skladateľov

    Práca, 14. 6. 1993, Bratislava

  • 1992

    PALOVČÍK, Michal: Premiéry v galérii

    Z novej produkcie slovenských hudobných skladateľov

    Večerník, 15. 12. 1992, Bratislava
    (Akvarely)

  • 1988

    FELLEGI, Pavol: Dotyky s ázijskou hudbou

    Večerník, 21. 10. 1988

  • 1988

    POLAKOVIČOVÁ, Viera: Slovo má Pavol Bagin

    Hudobný život, 12. 5. 1988, year 20, no. 10, p. 9

  • 1987

    BUTLER, Tom: Morton Gould gets A.I. du Pont award

    The News Journal, 10. 12. 1987
    (Melancholické miniatúry)

  • 1987

    KARŠAY, A: Dobré výsledky, jasné perspektívy

    Hovoríme so šéfredaktorom OPUSu Pavlom Baginom

    Ľud, 18. 6. 1987

  • 1985

    FELLEGI, Pavol: Čo sa to deje s gramoplatňou?

    Hovoríme so šéfredaktorom Opus P. Baginom

    Práca, 15. 6. 1985

  • 1985

    ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: X. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1985, year 17, no. 5, p. 3
    (Sinfonietta slovacca)

  • 1984

    FELLEGI, Pavol: O digitálnych nahrávkach, videozáznamoch a edičných zámeroch OPUSu [rozhovor]

    So zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom, šéfredaktorom Čs. hudobného vydavateľstva OPUS

    Hudobný život, 1984, year 16, no. 22, p. 4

  • 1984

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Hudba pŕítelkyně a rádkyně-

    Praha

  • 1983

    FELLEGI, Pavol: Láska k hudbe

    Hovoríme so šéfredaktorom OPUSu Pavlom Baginom

    Smena, 9. 12. 1983

  • 1983

    GROŠ, Martin: Jubilujúci hudobník

    Zaslúžilý umelec Pavol Bagin - päťdesiatnik

    Večerník, 11. 5. 1983

  • 1983

    GROŠ, Martin: Posezení se šéfem slovenské opery

    Lidová Demokracie, 11. 5. 1983

  • 1983

    ADAMČIAK, Milan: Priestor na sebareflexiu

    K päťdesiatinám zaslúžilého umelca Pavla Bagina

    Hudobný život, 1983, year 15, no. 9, p. 5

  • 1983

    ADAMČIAK, Milan: Priestor na sebareflexiu

    K päťdesiatinám zaslúžilého umelca Pavla bagina

    Hudobný život, 10. 5. 1983, year 15, no. 9, p. 5

  • 1983

    BREJKA, Rudolf: VIII. TNSHT : Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1983, year 15, no. 5, p. 1 – 2
    (Hudba pre sláčiky - premiéra)

  • 1983

    GROŠ, Martin: Prehliadka pôvodín

    Pred VIII. týždňom novej slovenskej hudobnej tvorby s podpredsedom ZSS a predsedom SHF zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom

    Večerník, 10. 2. 1983

  • 1982

    SZELEPCSÉNYI, Ján: Gramorecenzia: Skladateľský profil Pavla Bagina

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 18, p. 3

  • 1982

    sz: Opera SND medzi dvoma sezónami

    Rozhovor s umeleckým šéfom zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom

    Večerník, 5. 8. 1982

  • 1982

    SZELEPCSÉNYI, Ján: Repertoár opery - ohnisko tvorivého úsilia

    Rozhovor so šéfom opery SND zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom

    Hudobný život, 21. 6. 1982, year 14, no. 12, p. 3

  • 1982

    SZELEPCSÉNYI, Ján: Repertoár opery - ohnisko tvorivého úsilia [rozhovor]

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 12, p. 3

  • 1982

    Zaujali majstrovstvom

    Opera SND sa vrátila z turné po Španielsku

    Večerník, 17. 5. 1982

  • 1982

    f: Španielske úspechy na pokračovanie

    Pôvodný telefonát z Valadolid šéfa opery SND zaslúžilého umelca P. Bagina

    Večerník, 11. 5. 1982

  • 1981

    GROŠ, Martin: Umenie mierového života

    Hovoríme s umeleckým šéfom opery SND Pavlom Baginom

    Smena, 11. 8. 1981

  • 1981

    URSÍNYOVÁ, Terézia: S láskou a rizikami

    Nové slovo, 4. 6. 1981, Bratislava

  • 1981

    GROŠ, Martin: Reprezentačne na Pražskej jari

    Smena, 27. 5. 1981

  • 1981

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Desať rokov s operou

    Hovoríme so zaslúžilým umelcom Pavlom Baginom, šéfom opery Slovenského národného divadla

    Televízia, 25. 5. 1981

  • 1981

    GROŠ, Martin: Do sviatočných dní kultúry

    Smena, 18. 5. 1981, Bratislava

  • 1981

    SCHINDLEROVÁ, Agáta: Pavol Bagin : Všestranná umelecká osobnosť

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 9, p. 4

  • 1981

    SCHINDLEROVÁ, Agáta: Pavol Bagin: Všestranná umelecká osobnosť

    Zaslúžilý umelec

    Hudobný život, 11.5.1981, year 13, no. 9, p. 4

  • 1981

    TRUHLÁŘOVÁ, Agneša: Za kultúrnosť nášho človeka

    Hovoríme so šéfom opery SND Pavlom Baginom

    Práca, 9. 5. 1981

  • 1981

    Traja na jednej scéne

    Zhovárame sa so šéfom Opery SND dr. P. Baginom

    Večerník, 4. 5. 1981, Bratislava

  • 1980

    PODRACKÝ, Igor: Nad tvorbou Pavla Bagina

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 20, p. 5

  • 1980

    GROŠ, Martin: Od šéfa po diváka

    Večerník, 1. 8. 1980, Bratislava

  • 1980

    PALOVČÍK, Michal: Kto vie o nedostatkoch - pozná východisko

    Kritický hlas Pavla Bagina na konci opernej sezóny SND

    Pravda, 23. 7. 1980, Bratislava

  • 1980

    GROŠ, Martin: Tlieskali nám v Bolšom

    Hovoríme so šéfom opery SND Pavlom baginom

    Smena, 5. 7. 1980, Bratislava

  • 1980

    BERGER, Igor: V. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 6, p. 5
    (Prelúdiá pre sláčikové kvarteto)

  • 1979

    MARCZELOVÁ, Z.: V jubilejnej sezóne

    Stretnutie s umeleckým šéfom opery SND Pavlom Baginom

    Hudobný život, 15. 10. 1979, year 11, no. 19

  • 1979

    MARCZELLOVÁ, Zuzana: V jubilejnej sezóne : Stretnutie s umeleckým šéfom Opery SND Pavlom Baginom [rozhovor]

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 19, p. 1, 5

  • 1979

    GROŠ, Martin: Opera v jubilejnom roku

    O dramaturgickom pláne, zahraničných zájazdoch a nových sólistoch hovorí Pavol Bagin

    Večerník, 13. 9. 1979, Bratislava

  • 1979

    ADAMČIAKOVÁ, Vlasta: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 3
    (Pastorále (4 mikroštruktúry pre flautu sólo))

  • 1978

    CHALUPKA, Ľubomír: III. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Orchestrálne koncerty

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 1, 4

  • 1978

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Nový obraz Ščedrinovho baletu

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 1, p. 4
    (ako dirigent orchestra SND pri premiére Anny Kareninovej)

  • 1977

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Otvárať srdcia husľovým hľúčom

    Hovoríme s hudobným umelcom Pavlom Baginom

    Literárny týždenník, 4. 12. 1977, year 10, no. 49, p. 1 a 10

  • 1977

    MZ: Rozhovor nad pěti linkami

    Tvorba, 20. 4. 1977, Praha

  • 1974

    -BD-: Na opernú tému [rozhovor]

    Hudobný život, 1974, year 6, no. 12, p. 3

  • 1973

    BAGIN, Pavol: Medzník vývinu hudobnodramatickej tvorby

    Pravda, 22. 11. 1973

  • 1973

    PROHÁCKA, J.: O vydarenej umeleckej práci

    Rozhovor s umeleckým šéfom opery SND Pavlom Baginom

    Pravda, 10. 7. 1973

  • 1972

    MARCZELLOVÁ, Z: Začala sa slávnosť opery

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 18, p. 1

  • 1972

    URSÍNYOVÁ, Terézia: V očakávaní umeleckých víťazstiev

    So šéfom Opery SND, Pavlom Baginom, o nastávajúcej sezóne

    Hudobný život, 1972, Obzor, Bratislava, year 4, no. 16, p. 3

x