2022

PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Hudba v hudbe : Ondrej Veselý [recenzia knihy]

Hudobný život, 2022, year 54, no. 3, p. 37

2022

VESELÝ, Ondrej: Ján Zimmer – Context and Development of the Composer's Work

Časť druhá

Slovenská hudba, 2022, year 48, no. 1, p. 23 – 47

2022

SLABÝ, Petr: Nový projekt Júlia Fujaka i vzkříšení kysucké postmoderny [recenzia CD]

His voice [online], 27.1.2022

2022

VESELÝ, Ondrej: Art as a Mirror of Time. An Interview with Valgeir Sigurðsson

Slovenská hudba, 2022, year 48, no. 1, p. 74 – 78

2022

VESELÝ, Ondrej: Joseph Kaspar Mertz: KUKUK [recenzia CD]

Hudobný život, 2022, year 54, no. 1 – 2, p. 51

2022

VESELÝ, Ondrej: Štefan Németh­ ­Šamorínsky : Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor, R. Štúr, J. Chabroň, J. Slávik, M. Masaryková, M. Šebestová, J. Gráf, T.Šelc [recenzia CD]

Hudobný život, 2022, year 54, no. 3, p. 34

2021

VESELÝ, Ondrej: Štyri rozhovory so štyrmi skladateľmi zo štyroch krajín Európy [môj i-Portunus]

Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 4, p. 363 –382

2021

VESELÝ, Ondrej: Hudba v hudbe : Podoby polyštýlovosti v hudobnej tvorbe slovenských skladateľov 2. polovice 20. storočia

Constantine the Philosopher University in Nitra, Nitra

2021

VESELÝ, Ondrej: Ako som spoznal Mira Bázlika

Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 2, p. 103 – 105

2021

VESELÝ, Ondrej: Štátny komorný orchester Žilina a Juraj Čižmarovič s výlučne slovenským programom

Hudobný život, 2021, year 53, no. 3, p. 2 – 3

2021

VESELÝ, Ondrej – RAMÍREZ SANTILLÁN, Luis Felipe: Luis Felipe Ramírez Santillán : skladateľ [rozhovor]

Hudobný život, 2021, year 53, no. 4, p. 13

2021

VESELÝ, Ondrej: Miro Bázlik deväťdesiatročný : Hudobná poetika

Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 20

2021

VESELÝ, Ondrej: Piano Days 2021 : Fúga na tri spôsoby; Pozitívny šok

Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 4

2021

VESELÝ, Ondrej – FIGUEIREDO, Nuno: Nino Figueiredo : skladateľ [rozhovor]

Hudobný život, 2021, year 53, no. 7 – 8, p. 17

2021

VESELÝ, Ondrej: Ján Zimmer – kontext a vývoj skladateľovho diela

Spomienky – časť prvá

Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 4, p. 321 – 331

2020

VESELÝ, Ondrej: Ensemble Ricercata

Hudobný život, 2020, year 52, no. 10, p. 7

2020

VESELÝ, Ondrej: From a very early age I've had an urge to creation... Interview with Peter Dan Ferenčík

Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 337 – 352

2020

VESELÝ, Ondrej: Jozef Kolkovič: "Komponovanie je pre mňa veľmi intenzívny duševný proces"

Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 13 – 15

2020

VESELÝ, Ondrej: The Phenomenon of Polystylism and Its Incarnations in the Music of Slovak Composers

Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 281 – 314

2020

VESELÝ, Ondrej: Nová slovenská hudba 2020 online

Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 4 – 5

2019

VESELÝ, Ondrej – KOTÍK, Petr: Petr Kotík: "Staré veci nemôžete vyhrabať z hrobu a oprášiť. Musíte sa zamerať na to, s čím sa stretnete dnes." [rozhovor]

Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 25 – 26

2019

VESELÝ, Ondrej: Ostrava: fenomén a svätostánok súčasnej hudby

Hudobný život, 2019, year 51, no. 10, p. 16 – 17

2019

VESELÝ, Ondrej: JAMA

Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 24

2019

KATINA, Peter: O centre pre umenie VIOLA s Tatianou Pirníkovou a Ondrejom Veselým

Hudobný život, 2019, year 51, no. 6, p. 22 – 24

2019

KOLÁŘ, Robert: Melos-Étos 2019

Hudobný život, 2019, year 51, no. 12, p. 6

2019

VESELÝ, Ondrej: SÉRGIO ASSAD: Vlastný prístup môže priniesť zaujímavejšie výsledky. [rozhovor]

Hudobný život, 2019, year 51, no. 9, p. 16 – 18

2019

VESELÝ, Ondrej – KARAMAZOV, Edin: Edin Karamazov: "Hranie na ulici bolo dobrou školou." [rozhovor]

Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 6 – 8

2019

VESELÝ, Ondrej: Šesť strún rôznych príchutí

Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 9

2019

VESELÝ, Ondrej – LO, Daniel: Daniel Lo: Ľudia sa sústredia na svoj vnútorný hlas a robia hudbu, ktorú majú naozaj radi. Pripomína mi to renesanciu. [rozhovor]

Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 10 – 11

2019

VESELÝ, Ondrej – SPISAROVÁ, Renáta: Renáta Spisarova: "Sami si robíme obrovskú radosť tým, čo chceme počuť." [rozhovor]

Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 24 – 25

2019

VESELÝ, Ondrej: Medzinárodný gitarový festival BRNO’19

Hudobný život, 2019, year 51, no. 9, p. 18 – 19

2018

HOCEK, Jan: Oľga Kroupová: EO IPSO [recenzia CD]

HIS Voice, 20. 8. 2018

2018

VESELÝ, Ondrej: Manifestations of Polystylism in Miro Bázlik's Composition: Great Polystilistic Synthesis

Slovenská hudba, 2018, year 44, no. 351 – 374

2018

VESELÝ, Ondrej – SABAT, Marc: Marc Sabat: Zvukový efekt nie je hudobnou substanciou... [rozhovor]

Hudobný život, 2018, year 50, no. 4, p. 24 – 25

2018

VESELÝ, Ondrej – NIBLOCK, Phill: Phil Niblock: Som spokojný, ak na koncert príde sto ľudí a každý z nich povie niečo iné [rozhovor]

Hudobný život, 2018, year 50, no. 4, p. 23 – 24

2018

VESELÝ, Ondrej – DUCHNICKÝ, Peter: Peter Duchnický [rozhovor]

Hudobný život, 2018, year 50, no. 10, p. 20 – 23

2018

VESELÝ, Ondrej: Bad Habits in Guitar Playing

Slovenská hudba, 2018, year 44, no. 3, p. 252 – 276

2017

VESELÝ, Ondrej – SABAT, Marc: In conversation : Marc Sabat with Ondrej Vesely

The Brooklyn Rail, 5. 10. 2017

2017

VESELÝ, Ondrej – SŁOWIKOWSKA, Agnieszka [preklad]: Wspomnienia o Milanie Adamčiaku

Glissando, 2017, no. 32, p. 96 – 98

2017

TICHÝ, Stanislav: Koncerty duchovnej hudby v Bratislave

Hudobný život, 2017, year 49, no. 6, p. 3

2017

KOLÁŘ, Robert: Nové impulzy pre Slovenský mládežnícky orchester

Hudobný život, 2017, year 49, no. 7 – 8, p. 20 – 24

2017

GAHÉROVÁ, Vladimíra: Melos-Étos: Hudba ako odpoveď

Pravda, 8. 11. 2017

2017

KOLÁŘ, Robert: Melos-Étos 2017

Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 5

2017

VESELÝ, Ondrej: Možnosti a limity grafických partitúr (so zreteľom na interpretáciu vybraného diela Milana Adamčiaka)

Slovenská hudba, 2017, year 43, no. 2, p. 128 – 133

2017

VESELÝ, Ondrej: Sonda do tvorby slovenských skladateľov žijúcich v zahraničí (s výlučným zreteľom na médium gitary)

Slovenská hudba, 2017, year 43, no. 3, p. 261 – 273

2017

VESELÝ, Ondrej: David Kollar : Zápisky I. / Alchýmia úspechu a prehry [recenzia knihy s CD]

Vlna, 2017, year 19, no. 70

2017

VESELÝ, Ondrej – KROUPOVÁ, Oľga: Svet v tónoch na pozadí ticha [rozhovor s Oľgou Kroupovou]

Slovenská hudba, 2017, year 43, no. 3, p. 296 – 301

2017

VESELÝ, Ondrej: Ostravské dni v retrospektíve

Vlna , 20. 12. 2017, year 19, no. 72, p. 124 – 125

2017

VESELÝ, Ondrej: Eo ipso v retrospektíve interpreta

Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 9

2017

VESELÝ, Ondrej: Eva Šušková/Martin Burlas: Lexikón chladu [recenzia CD]

Vlna, 2017, year 19, no. 72, p. 138

2016

PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Oľga Kroupová: Cítim sa byť súčasťou hudby, ktorú píšem

Hudobný život, 2016, year 48, no. 3, p. 17 – 19

2016

ŠIKROVÁ, Zora: Hudba u Fullu

Hudobný život, 2016, year 48, no. 1 – 2, p. 27

2015

KAJÁNKOVÁ, Silvia: Ondrej Veselý: Sústreďte sa na hudbu, nie na seba

Kysucký večerník, 16. 9. 2015, year 3, no. 38, p. 6

2015

BUBNÁŠ, Juraj: Miniprofil HŽ. Ondrej Veselý

Hudobný život, 2015, year 47, no. 4, p. 6

2014

JOHNSON, Lawrence A.: ACM serves up a bracing Brazilian program

Chicago classical review, 1. 9. 2014

2014

ŠČEPÁN, Michal: Hudba sa prebúdza v noci : Žalmy slovenských skladateľov

Hudobný život, 2014, year 46, no. 7 – 8, p. 17

2013

KOPČÁKOVÁ, Slávka: Prešovský ARTIS absolvoval svoj prvý krst : 1. ročník Festivalu komornej hudby ARTIS, 17.7. – 7.8.

Hudobný život, 2013, year 45, no. 9, p. 4

2012

ČIERNA, Alena: Druhý večer intermediálneho festivalu s podtitulom "Solitérne..."

Vlna, 2012, year 14, no. 53, p. 127

Personal bibliography

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: Nová slovenská hudba 2020 online

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 4 – 5

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: Jozef Kolkovič: "Komponovanie je pre mňa veľmi intenzívny duševný proces"

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 13 – 15

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: JAMA

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 24

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej – LO, Daniel: Daniel Lo: Ľudia sa sústredia na svoj vnútorný hlas a robia hudbu, ktorú majú naozaj radi. Pripomína mi to renesanciu. [rozhovor]

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 10 – 11

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Ostrava: fenomén a svätostánok súčasnej hudby

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 10, p. 16 – 17

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Medzinárodný gitarový festival BRNO’19

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 9, p. 18 – 19

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej – KOTÍK, Petr: Petr Kotík: "Staré veci nemôžete vyhrabať z hrobu a oprášiť. Musíte sa zamerať na to, s čím sa stretnete dnes." [rozhovor]

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 25 – 26

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Šesť strún rôznych príchutí

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 9

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: SÉRGIO ASSAD: Vlastný prístup môže priniesť zaujímavejšie výsledky. [rozhovor]

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 9, p. 16 – 18

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej – SPISAROVÁ, Renáta: Renáta Spisarova: "Sami si robíme obrovskú radosť tým, čo chceme počuť." [rozhovor]

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 24 – 25

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej – KARAMAZOV, Edin: Edin Karamazov: "Hranie na ulici bolo dobrou školou." [rozhovor]

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 6 – 8

  • 2018

    VESELÝ, Ondrej – DUCHNICKÝ, Peter: Peter Duchnický [rozhovor]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 10, p. 20 – 23

  • 2018

    VESELÝ, Ondrej – NIBLOCK, Phill: Phil Niblock: Som spokojný, ak na koncert príde sto ľudí a každý z nich povie niečo iné [rozhovor]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 4, p. 23 – 24

  • 2018

    VESELÝ, Ondrej – SABAT, Marc: Marc Sabat: Zvukový efekt nie je hudobnou substanciou... [rozhovor]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 4, p. 24 – 25

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej: Ostravské dni v retrospektíve

    Vlna , 20. 12. 2017, year 19, no. 72, p. 124 – 125

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej: Eo ipso v retrospektíve interpreta

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 9

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej – SABAT, Marc: In conversation : Marc Sabat with Ondrej Vesely

    The Brooklyn Rail, 5. 10. 2017

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej – KROUPOVÁ, Oľga: Svet v tónoch na pozadí ticha [rozhovor s Oľgou Kroupovou]

    Slovenská hudba, 2017, year 43, no. 3, p. 296 – 301

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej: Sonda do tvorby slovenských skladateľov žijúcich v zahraničí (s výlučným zreteľom na médium gitary)

    Slovenská hudba, 2017, year 43, no. 3, p. 261 – 273

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej: Možnosti a limity grafických partitúr (so zreteľom na interpretáciu vybraného diela Milana Adamčiaka)

    Slovenská hudba, 2017, year 43, no. 2, p. 128 – 133

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej: Eva Šušková/Martin Burlas: Lexikón chladu [recenzia CD]

    Vlna, 2017, year 19, no. 72, p. 138

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej: David Kollar : Zápisky I. / Alchýmia úspechu a prehry [recenzia knihy s CD]

    Vlna, 2017, year 19, no. 70

  • 2017

    VESELÝ, Ondrej – SŁOWIKOWSKA, Agnieszka [preklad]: Wspomnienia o Milanie Adamčiaku

    Glissando, 2017, no. 32, p. 96 – 98

Personal bibliography – Books

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Hudba v hudbe : Podoby polyštýlovosti v hudobnej tvorbe slovenských skladateľov 2. polovice 20. storočia

    Constantine the Philosopher University in Nitra, Nitra

Personal bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2022

    VESELÝ, Ondrej: Ján Zimmer – Context and Development of the Composer's Work

    Časť druhá

    Slovenská hudba, 2022, year 48, no. 1, p. 23 – 47

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Ján Zimmer – kontext a vývoj skladateľovho diela

    Spomienky – časť prvá

    Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 4, p. 321 – 331

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: The Phenomenon of Polystylism and Its Incarnations in the Music of Slovak Composers

    Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 281 – 314

  • 2018

    VESELÝ, Ondrej: Manifestations of Polystylism in Miro Bázlik's Composition: Great Polystilistic Synthesis

    Slovenská hudba, 2018, year 44, no. 351 – 374

  • 2018

    VESELÝ, Ondrej: Bad Habits in Guitar Playing

    Slovenská hudba, 2018, year 44, no. 3, p. 252 – 276

Personal bibliography – Reviews

  • 2022

    VESELÝ, Ondrej: Štefan Németh­ ­Šamorínsky : Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor, R. Štúr, J. Chabroň, J. Slávik, M. Masaryková, M. Šebestová, J. Gráf, T.Šelc [recenzia CD]

    Hudobný život, 2022, year 54, no. 3, p. 34

  • 2022

    VESELÝ, Ondrej: Joseph Kaspar Mertz: KUKUK [recenzia CD]

    Hudobný život, 2022, year 54, no. 1 – 2, p. 51

Personal bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2022

    VESELÝ, Ondrej: Art as a Mirror of Time. An Interview with Valgeir Sigurðsson

    Slovenská hudba, 2022, year 48, no. 1, p. 74 – 78

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Štyri rozhovory so štyrmi skladateľmi zo štyroch krajín Európy [môj i-Portunus]

    Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 4, p. 363 –382

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej – FIGUEIREDO, Nuno: Nino Figueiredo : skladateľ [rozhovor]

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 7 – 8, p. 17

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Piano Days 2021 : Fúga na tri spôsoby; Pozitívny šok

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 4

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Miro Bázlik deväťdesiatročný : Hudobná poetika

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 20

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej – RAMÍREZ SANTILLÁN, Luis Felipe: Luis Felipe Ramírez Santillán : skladateľ [rozhovor]

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 4, p. 13

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Štátny komorný orchester Žilina a Juraj Čižmarovič s výlučne slovenským programom

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 3, p. 2 – 3

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Ako som spoznal Mira Bázlika

    Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 2, p. 103 – 105

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: From a very early age I've had an urge to creation... Interview with Peter Dan Ferenčík

    Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 337 – 352

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: Ensemble Ricercata

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 10, p. 7

Bibliography

  • 2019

    KOLÁŘ, Robert: Melos-Étos 2019

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 12, p. 6

  • 2019

    KATINA, Peter: O centre pre umenie VIOLA s Tatianou Pirníkovou a Ondrejom Veselým

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 6, p. 22 – 24

  • 2018

    HOCEK, Jan: Oľga Kroupová: EO IPSO [recenzia CD]

    HIS Voice, 20. 8. 2018

  • 2017

    KOLÁŘ, Robert: Melos-Étos 2017

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 5

  • 2017

    GAHÉROVÁ, Vladimíra: Melos-Étos: Hudba ako odpoveď

    Pravda, 8. 11. 2017

  • 2017

    KOLÁŘ, Robert: Nové impulzy pre Slovenský mládežnícky orchester

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 7 – 8, p. 20 – 24

  • 2017

    TICHÝ, Stanislav: Koncerty duchovnej hudby v Bratislave

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 6, p. 3

  • 2016

    PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Oľga Kroupová: Cítim sa byť súčasťou hudby, ktorú píšem

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 3, p. 17 – 19

  • 2016

    ŠIKROVÁ, Zora: Hudba u Fullu

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 1 – 2, p. 27

  • 2015

    KAJÁNKOVÁ, Silvia: Ondrej Veselý: Sústreďte sa na hudbu, nie na seba

    Kysucký večerník, 16. 9. 2015, year 3, no. 38, p. 6

  • 2015

    BUBNÁŠ, Juraj: Miniprofil HŽ. Ondrej Veselý

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 4, p. 6

  • 2014

    JOHNSON, Lawrence A.: ACM serves up a bracing Brazilian program

    Chicago classical review, 1. 9. 2014

  • 2014

    ŠČEPÁN, Michal: Hudba sa prebúdza v noci : Žalmy slovenských skladateľov

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 7 – 8, p. 17

  • 2013

    KOPČÁKOVÁ, Slávka: Prešovský ARTIS absolvoval svoj prvý krst : 1. ročník Festivalu komornej hudby ARTIS, 17.7. – 7.8.

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 9, p. 4

  • 2012

    ČIERNA, Alena: Druhý večer intermediálneho festivalu s podtitulom "Solitérne..."

    Vlna, 2012, year 14, no. 53, p. 127

Bibliography – Reviews

x