2022

JURČO, Martin: Traditional Club Bratislava

Hudobný život, 2022, year 54, no. 1 – 2, p. 44 – 46

2022

OLÁH, Dávid: Matúš Jakabčic a jeho jazzový ochester CZ-SK Big Band vydáva nový album

jazz.sk, 27. 5. 2022

2022

JASLOVSKÝ, Marian: Gitarista našich soundtrackov života

.týždeň, 10. 1. 2022, year 19, no. 3, p. 52

2022

Redakcia: Reedícia albumu Lipa spieva Lasicu !!!

skjazz.sk, 25. 5. 2022

2021

JASLOVSKÝ, Marian: Pestré a plné energie

.týždeň, 2021, year 18, no. 45, p. 48 – 50

2021

HAVERDA, Andi Ray: Matúš Jakabčic: Viac než hodnotenie uprednostňujem spoluprácu

Nový Populár, 2021, year 2021, no. 2, p. 16 – 17

2021

JASLOVSKÝ, Marian: Môžete to urobiť

.týždeň, 29. 11. 2021, year 18, no. 49, p. 49

2021

(red): Nové tváre slovenského jazzu 2021

Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 8

2021

OLÁH, Dávid: Peter Lipa sa rozlúči so starým rokom koncertom a novou skladbou

jazz.sk, 8. 12. 2021

2021

GETTING, Peter: Peter Lipa: Označiť dnešok za totalitu považujem za neslušné

2021

LIPA, Peter: Prečo sú hudobné kvóty pre slovenských umelcov dôležité

SME, 22. 11. 2021

2021

JANOUŠEK, Miloš: PETER KOREŇ and ROOT´S BAND: The Hammond Time Delayed

Nový Populár, 2021, year 14, no. 1, p. 46 – 47

2021

ZAPPNER, Viktor: DEDICATION [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 39

2019

GONŠOR, Juraj: Peter Lipa: Slovenské evergreeny

Nový Populár, 2019, year 12, no. 1, p. 50 – 51

2019

VYDRA, Anton: Chcem mať dobré meno

.týždeň, 29. 7. 2019, Bratislava, year 16, no. 31, p. 4 – 11

2019

HAVERDA, Andi Ray: Priekopník slovenského blues

Nový Populár, 2019, year 12, no. 1, p. 32 – 37

2018

GRAUS, Ján: Lipa a Lasica: Podobnosť čisto náhodná

Nový Populár, 2018, year 11, no. 4, p. 49

2015

LIPA, Peter – JASLOVSKÝ, Marian: Džezáky

Slovart

2013

LIPA, Peter: Hviezdny prach

.týždeň, 21. 10. 2013, year 10, p. 43

2013

LIPA, Peter – ŠTRASSER, Ján: Džez náš každodenný daj nám dnes

Forza Music

2007

JASLOVSKÝ, Marian: Martin Gašpar: Hudobník si to musí dokazovať každý deň

Hudba, 2007, year 2, no. 3, p. 8 – 10

2006

KÁNIK, Roland: Pátranie po speváckych osobnostiach Slovenska

Hudba, 2006, year 1, no. 3, p. 40 – 41

2006

FRANK, Michal: Genius Loci "slovenského Seattlu"

Hudba, 2006, year 1, no. 2, p. 50 – 56

2006

VOJTEKOVÁ, Miriam: Sen o orchestri

Hudba, 2006, year 1, no. 2, p. 76 – 77

2003

LIPA, Peter: Samorast – Môj život s džezom

Ikar

1982

BROŽÍK, Vlado: 7. bratislavské džezové dni

Hudobný život, 1982, year 14, no. 1, p. 3

-1

LIPA, Peter: Renesancie ?

Hudba, 2006, year 1, no. 3, p. 46 – 47

Personal bibliography – Art Critique and Journalism

Bibliography – Books

  • 2015

    LIPA, Peter – JASLOVSKÝ, Marian: Džezáky

    Slovart

  • 2013

    LIPA, Peter – ŠTRASSER, Ján: Džez náš každodenný daj nám dnes

    Forza Music

  • 2003

    LIPA, Peter: Samorast – Môj život s džezom

    Ikar

Bibliography – Reviews

  • 2021

    ZAPPNER, Viktor: DEDICATION [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 39

  • 2021

    JANOUŠEK, Miloš: PETER KOREŇ and ROOT´S BAND: The Hammond Time Delayed

    Nový Populár, 2021, year 14, no. 1, p. 46 – 47

  • 2019

    GONŠOR, Juraj: Peter Lipa: Slovenské evergreeny

    Nový Populár, 2019, year 12, no. 1, p. 50 – 51

  • 2018

    GRAUS, Ján: Lipa a Lasica: Podobnosť čisto náhodná

    Nový Populár, 2018, year 11, no. 4, p. 49

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2022

    OLÁH, Dávid: Matúš Jakabčic a jeho jazzový ochester CZ-SK Big Band vydáva nový album

    jazz.sk, 27. 5. 2022

  • 2022

    Redakcia: Reedícia albumu Lipa spieva Lasicu !!!

    skjazz.sk, 25. 5. 2022

  • 2022

    JASLOVSKÝ, Marian: Gitarista našich soundtrackov života

    .týždeň, 10. 1. 2022, year 19, no. 3, p. 52

  • 2022

    JURČO, Martin: Traditional Club Bratislava

    Hudobný život, 2022, year 54, no. 1 – 2, p. 44 – 46

  • 2021

    GETTING, Peter: Peter Lipa: Označiť dnešok za totalitu považujem za neslušné

  • 2021

    OLÁH, Dávid: Peter Lipa sa rozlúči so starým rokom koncertom a novou skladbou

    jazz.sk, 8. 12. 2021

  • 2021

    (red): Nové tváre slovenského jazzu 2021

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 8

  • 2021

    JASLOVSKÝ, Marian: Môžete to urobiť

    .týždeň, 29. 11. 2021, year 18, no. 49, p. 49

  • 2021

    HAVERDA, Andi Ray: Matúš Jakabčic: Viac než hodnotenie uprednostňujem spoluprácu

    Nový Populár, 2021, year 2021, no. 2, p. 16 – 17

  • 2021

    JASLOVSKÝ, Marian: Pestré a plné energie

    .týždeň, 2021, year 18, no. 45, p. 48 – 50

  • 2019

    VYDRA, Anton: Chcem mať dobré meno

    .týždeň, 29. 7. 2019, Bratislava, year 16, no. 31, p. 4 – 11

  • 2019

    HAVERDA, Andi Ray: Priekopník slovenského blues

    Nový Populár, 2019, year 12, no. 1, p. 32 – 37

  • 2007

    JASLOVSKÝ, Marian: Martin Gašpar: Hudobník si to musí dokazovať každý deň

    Hudba, 2007, year 2, no. 3, p. 8 – 10

  • 2006

    KÁNIK, Roland: Pátranie po speváckych osobnostiach Slovenska

    Hudba, 2006, year 1, no. 3, p. 40 – 41

  • 2006

    FRANK, Michal: Genius Loci "slovenského Seattlu"

    Hudba, 2006, year 1, no. 2, p. 50 – 56

  • 2006

    VOJTEKOVÁ, Miriam: Sen o orchestri

    Hudba, 2006, year 1, no. 2, p. 76 – 77

  • 1982

    BROŽÍK, Vlado: 7. bratislavské džezové dni

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 1, p. 3

x