2022

JURČO, Martin: Traditional Club Bratislava

Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 1 – 2, s. 44 – 46

2022

JASLOVSKÝ, Marian: Gitarista našich soundtrackov života

.týždeň, 10.1.2022, roč. 19, č. 3, s. 52

2021

JASLOVSKÝ, Marian: Pestré a plné energie

.týždeň, 2021, roč. 18, č. 45, s. 48 – 50

2021

HAVERDA, Andi Ray: Matúš Jakabčic: Viac než hodnotenie uprednostňujem spoluprácu

Nový Populár, 2021, roč. 2021, č. 2, s. 16 – 17

2021

JASLOVSKÝ, Marian: Môžete to urobiť

.týždeň, 29.11.2021, roč. 18, č. 49, s. 49

2021

(red): Nové tváre slovenského jazzu 2021

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 12, s. 8

2021

OLÁH, Dávid: Peter Lipa sa rozlúči so starým rokom koncertom a novou skladbou

jazz.sk, 8.12.2021

2021

GETTING, Peter: Peter Lipa: Označiť dnešok za totalitu považujem za neslušné

2021

LIPA, Peter: Prečo sú hudobné kvóty pre slovenských umelcov dôležité

SME, 22.11.2021

2021

JANOUŠEK, Miloš: PETER KOREŇ and ROOT´S BAND: The Hammond Time Delayed

Nový Populár, 2021, roč. 14, č. 1, s. 46 – 47

2021

ZAPPNER, Viktor: DEDICATION [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 12, s. 39

2019

GONŠOR, Juraj: Peter Lipa: Slovenské evergreeny

Nový Populár, 2019, roč. 12, č. 1, s. 50 – 51

2019

VYDRA, Anton: Chcem mať dobré meno

.týždeň, 29.7.2019, Bratislava, roč. 16, č. 31, s. 4 – 11

2019

HAVERDA, Andi Ray: Priekopník slovenského blues

Nový Populár, 2019, roč. 12, č. 1, s. 32 – 37

2018

GRAUS, Ján: Lipa a Lasica: Podobnosť čisto náhodná

Nový Populár, 2018, roč. 11, č. 4, s. 49

2015

LIPA, Peter – JASLOVSKÝ, Marian: Džezáky

Slovart

2013

LIPA, Peter: Hviezdny prach

.týždeň, 21.10.2013, roč. 10, s. 43

2013

LIPA, Peter – ŠTRASSER, Ján: Džez náš každodenný daj nám dnes

Forza Music

2003

LIPA, Peter: Samorast – Môj život s džezom

Ikar

1982

BROŽÍK, Vlado: 7. bratislavské džezové dni

Hudobný život, 1982, roč. 14, č. 1, s. 3

Personálna bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

Bibliografia – Knižné monografie

  • 2015

    LIPA, Peter – JASLOVSKÝ, Marian: Džezáky

    Slovart

  • 2013

    LIPA, Peter – ŠTRASSER, Ján: Džez náš každodenný daj nám dnes

    Forza Music

  • 2003

    LIPA, Peter: Samorast – Môj život s džezom

    Ikar

Bibliografia – Recenzie

  • 2021

    ZAPPNER, Viktor: DEDICATION [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 12, s. 39

  • 2021

    JANOUŠEK, Miloš: PETER KOREŇ and ROOT´S BAND: The Hammond Time Delayed

    Nový Populár, 2021, roč. 14, č. 1, s. 46 – 47

  • 2019

    GONŠOR, Juraj: Peter Lipa: Slovenské evergreeny

    Nový Populár, 2019, roč. 12, č. 1, s. 50 – 51

  • 2018

    GRAUS, Ján: Lipa a Lasica: Podobnosť čisto náhodná

    Nový Populár, 2018, roč. 11, č. 4, s. 49

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2022

    JASLOVSKÝ, Marian: Gitarista našich soundtrackov života

    .týždeň, 10.1.2022, roč. 19, č. 3, s. 52

  • 2022

    JURČO, Martin: Traditional Club Bratislava

    Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 1 – 2, s. 44 – 46

  • 2021

    GETTING, Peter: Peter Lipa: Označiť dnešok za totalitu považujem za neslušné

  • 2021

    OLÁH, Dávid: Peter Lipa sa rozlúči so starým rokom koncertom a novou skladbou

    jazz.sk, 8.12.2021

  • 2021

    (red): Nové tváre slovenského jazzu 2021

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 12, s. 8

  • 2021

    JASLOVSKÝ, Marian: Môžete to urobiť

    .týždeň, 29.11.2021, roč. 18, č. 49, s. 49

  • 2021

    HAVERDA, Andi Ray: Matúš Jakabčic: Viac než hodnotenie uprednostňujem spoluprácu

    Nový Populár, 2021, roč. 2021, č. 2, s. 16 – 17

  • 2021

    JASLOVSKÝ, Marian: Pestré a plné energie

    .týždeň, 2021, roč. 18, č. 45, s. 48 – 50

  • 2019

    VYDRA, Anton: Chcem mať dobré meno

    .týždeň, 29.7.2019, Bratislava, roč. 16, č. 31, s. 4 – 11

  • 2019

    HAVERDA, Andi Ray: Priekopník slovenského blues

    Nový Populár, 2019, roč. 12, č. 1, s. 32 – 37

  • 1982

    BROŽÍK, Vlado: 7. bratislavské džezové dni

    Hudobný život, 1982, roč. 14, č. 1, s. 3

x