• 1980 – 1986

    Konzervatórium v Bratislave (spev - Ružena Illenbergerová)

  • 1986 – 1992

    VŠMU (spev - Hana Štolfová-Bandová)

  • 1991

    študijný pobyt na Accademia d´Arte Lirica v talianskom Osime u Maria Melaniho a u Gary Burgessa v americkom Buffale

  •  

  • Majstrovské kurzy:

    Enza Ferrari, Julia Hamari, Christa Ludwig

Eva Garajová ešte ako študentka VŠMU sa stala členkou Komornej opery v Bratislave. Počas svojich študijných pobytov koncertovala v Taliansku, Nemecku, Španielsku, Kanade, v USA (Buffalo) sa predstavila v roli Lukrécie v opere Benjamina Brittena The rape of Lucretia. Rokom 1995 sa datuje začiatok dlhoročnej spolupráce so Štátnou operou Praha, kde naštudovala viac ako 20 postáv svetového operného repertoáru, ako napríklad Bizetovu Carmen, Dorabellu (Mozart: Così fan tutte), Rubriu (Boito: Nerone), Maddalenu (Verdi: Rigoletto), Fenenu (Verdi: Nabucco), Azucenu (Verdi: Trubadúr), Varvaru (Janáček: Káťa Kabanová). V roku 1995 debutovala aj v Štátnej opere Banská Bystrica ako Oľga v Čajkovského Eugenovi Oneginovi.

Účinkovala s poprednými domácimi symfonickými a komornými telesami, predovšetkým so Slovenskou filharmóniou, Štátnym komorným orchestrom Žilina a s Capellou Istropolitanou. Spolupracovala aj s Českou filharmóniu, Symfonickým orchestrom Českého rozhlasu a s dirigentom Vladimírom Válkom, s Pražskou komornou filharmóniou a s dirigentom Jiřím Bělohlávkom, s Tokyo Symphony Orchestra, so súborom Luxembourg Sinfonietta a ď. V oblasti komornej hudby patrí k jej stálym umeleckým partnerom klavirista Marián Lapšanský. V roku 2003 vystúpila v Bratislave ako hosť na galakoncerte Josého Carrerasa so španielskymi a talianskymi piesňami. Eva Garajová patrí k uznávaným interpretom piesňového repertoáru.

Zúčastnila sa filmovej nahrávky opery Liška Bystrouška (Deutsches Symphonie Orchester v Berlíne, dirigent Kent Nagano) – spoločného projektu televízie BBC a ČT studio Brno (2002 – 2004). V spolupráci s dirigentom Sirom Charlesom Mackerrasom spievala v Janáčkovej Mši Glagolskej – najskôr s Filharmóniou Brno (2004), o tri roky neskôr na festivale Pražská jar so symfonickým orchestrom hl. m. Prahy FOK a s rovnakým orchestrom na Pražskej jari 2011. V rokoch 2008 – 2010 účinkovala v rámci festivalu Bratislavské hudobné slávnosti.

Umelkyňa iniciovala založenie festivalu Karlova Studánka a založila komorný cyklus Pražské múzy a Nadačný fond Evy Garajovej pre komornú hudbu.

 

 

 

x