• od 1993

    základy klavírnej hry – matka Zuzana Čižmarovičová

  • 1998 – 2001

    Hochschule für Musik, Theater und Medien, Hannover (Nemecko), Jugendstudent, Karl-Heinz Kämmerling

  • od 2001

    žiak Pavla Gililova

  • od 2003

    Hochschule für Musik und Tanz Köln (Pavel Gililov)

  • -

    Univerzita “Mozarteum” v Salzburgu, postgraduálne štúdium (Prof. Jaques Rouvier)

  • interpretačné kurzy:

    Lazar Berman, Eugen Indjic, Dimitri Bashkirov, Robert Levin, Andrea Bonatta

Jakub Čižmarovič debutoval ako šestnásťročný s Gürzenich Orchestra Köln v Kolínskej filharmónii, kde hral Chopinov prvý klavírny koncert pod taktovkou Jamesa Conlona. Spolupráca s Gürzenich Orchestra Köln pokračovala i v rokoch 2005 a 2008 pod taktovkou Markusa Stenza. V roku 2002 účinkoval na festivale Best of NRW. V tomto roku debutoval i ako najmladší účastník na festivale Ruhr Piano Festival, kde bol opäť pozvaný o dva roky neskôr – predstavil sa v dvoch klavírnych koncertoch s Kölner Kammerorchester pod vedením dirigenta Helmuta Müler-Brühla na zahájení Mozartovského cyklu festivalu.

V roku 2003 a 2006 sa opäť predstavil v Kolínskej filharmónii, tentokrát so Slovenskou filharmóniou. V roku 2004 bol sólistom Kórejského symfonického orchestra na turné po Južnej Kórei. Neskôr koncertoval s Norddeutsche Philharmonie Rostock a s dirigentom Davidom Geringasom.

V USA debutoval na prestížnom festivale Ravinia Festival s Chicago Symphony Orchestra pod taktovkou Jamesa Conlona s dvoma Mozartovými koncertmi a tiež sólovo. Spolupráca s Jamesom Conlonom pokračovala aj v máji 2007 s Rotterdams Philharmonisch Orkest. V roku 2007 niekoľkokrát účinkoval v oboch Brahmsových koncertoch, o. i. v rámci hosťovania v berlínskom Konzerthause so Staatskapelle Halle. Na turné v marci 2008 s Orchestre Philharmonique de Liège sa predstavil v druhom klavírnom koncerte S. Prokofieva. V roku 2009 spolu s Kórejským komorným orchestrom realizoval viac ako 20 koncertov na turné po Číne. V roku 2010 opätovne koncertoval v Kórei, kde účinkoval v Beethovenovom Trojkoncetre s Hwaum Orchestra.

Jakub Čižmarovič vystúpil na početných recitáloch o. i. v Essener Philharmonie a na festivaloch Music Festival Biarritz (Francúzsko), Orpheo Festival (Holandsko) a i. Pravidelne koncertuje v Nemecku a na Slovensku ako aj v mnohých ďalších štátoch Európy. Realizoval rad nahrávok pre nemecký rozhlas WDR. Nemecký časopis FONO FORUM udelil jeho CD nahrávke z diel Schumanna a Liszta (2004, vydavateľstvo BMG) najvyššie možné ohodnotenie v oblasti interpretácie.

Interpret opakovane účinkuje aj na Slovensku, spolupracoval so Slovenskou filharmóniou, Štátnou filharmóniou Košice, ŠKO Žilina a so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu (s dirigentmi ako Bystrík Režucha, Rastislav Štúr, Mário Košik). V roku 2009 účinkoval na Bratislavských hudobných slávnostiach s WDR rozhlasovým orchestrom Kolín ako sólista Gershwinovho Koncertu pre klavír a orchester F dur. 

x