• -

    Konzervatórium Žilina (violončelo - Květa Glasnáková)

  • -

     HTF VŠMU (violončelo - Eugen Prochác)

  • 2010 - 2013

    Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance v Londýne (violončelo - Richard Markson)

  • -

    štúdium na Zürcher Hochschule der Künste (violončelo - Raphael Wallfisch, interpretácia starej hudby - Roel Dieltiens)

  • majstrovské kurzy

    a spolupráca s profesormi ako Arvids Tareila (LV), Dmitri Ferschtmann (NL), Ľudovít Kanta (JP, SR), Alexander Ivashkin (RU/UK), Reinhard Latzko (D), Boris Adrianov (RF), Leonid Ghorokov (RU) a tiež účasť na majstrovských kurzoch Kronberg Academy a Wiener Meisterkurse

Kristína Chalmovská ako sólistka účinkovala s domácimi i zahraničnými orchestrami (Slovenská filharmónia, Archi di Slovakia, Tallin State Philharmonic, Štátna filharmónia Košice, Komorný orchester ZOE, ŠKO Žilina, Trinity Laban Baroque orchestra London, Shounan Youth Orchestra Japonsko). V sezóne 2012/2013 bola členkou London Symphony Orchestra v rámci programu London Symphony Orchestra Discovery String Scheme. V roku 2016 získala ocenenie a následne zapožičanie nástroja od Sinfonima Stifftung Mannheim v Nemecku. 

Kristína Chalmovská sa intenzívne venuje historicky poučenej interpretácii a štúdiu barokového violončela, ktoré absolvovala pod vedením popredných osobností ako napr. Jordi Savall, Roel Dieltiens, Thomas Hengelbrock, Martin Zeller, Christoph Dangel, Felix Knecht, Daniel Rowland, Leila Schayegh, Daniel Sepec a Davide Vittone. K jej početným aktivitám v tejto oblasti patria sólové koncerty v rámci London Händel Festivalu s Trinity Laban Baroque orchestra, výhra Trinity Laban Early Music Prize s koncertným angažmá na Greenwich International Early Music Festival, nahrávka albumu Forgotten Vienna pre Resonus Classics s komorným orchestrom Amade Players London, koncerty so zoskupeniami ako sú Oper von Ort v St. Gallen vo Švajčiarsku, August Baroque Ensemble v Nemecku, European Union Baroque Orchestra, Ensemble Ripieno, Musique de Lumieres, ako aj s našimi súbormi starej hudby Solamente Naturali a Musica Aeterna. 

Medzi jej nedávne aktivity patria koncerty s Balthasar Neumann Ensemble  pod vedením Thomasa Hengelbrocka na Kube, v Palais Garnier v Paríži, v Elb Filharmonie v Hamburgu, v Tonhalle v Zürichu, koncerty s Il Pomo d Oro a Joyce DiDonato na festivale Bayreuth Baroque a vo Valencii, komorné koncerty na Cello Bienale v Amsterdame a na festivale v Utrechte.

V roku 2021 odohrala Dvořákov violončelový koncert na festivale mladých talentov Golden Festival v Zürichu a Vasksov violončelový koncert Presence na festivale Alegretto v Žiline.

Bohaté koncertné aktivity Kristíny Chalmovskej dopĺňa aj pedagogická práca.

x