• 2010 – 2014

    Konzervatórium Košice (violončelo – Milan Červenák)

  •  Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni (violončelo – Robert Nagy)

  •  Buchmann-Mehta School of Music, Tel Aviv University v Izraeli (violončelo – Prof. Hillel Zori) 

  •  

  • súkromné štúdium a majstrovské kurzy

     pod vedením pedagógov ako David Geringas, Ralph Kirshbaum, Amit Peled, Ofer Canetti, Hillel Zori, Daniel Veis, Csaba Onczay, Robert Nagy, Tamás Varga, Martin Osten a ďalší 

Ján Bogdan už ako 12-ročný vystúpil sólisticky so Štátnou filharmóniou Košice a jeho účinkovanie s týmto telesom sa neskôr zopakovalo viackrát. Ako sólista účinkoval s radom ďalších orchestrov ako napr. Filharmónia Bohuslava Martinů, Slovenský komorný orchester, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Franz Schmidt Kammerorchester, Štátny komorný orchester Žilina, Targu Mures Symphony Orchestra a ako orchestrálny hráč spolupracoval s orchestrom Wiener Philharmoniker a s Israel Philharmonic Orchestra spolupracuje dodnes. V posledných rokoch taktiež zastával pozíciu prvého violončelistu v Israel Chamber Orchestra. 

Ján Bogdan získal viacero ocenení na domácich i medzinárodných súťažiach, o. i. je osemnásobným držiteľom ocenenia "Talent novej Európy" a udelenia grantu od CEF a spoločnosti Slovnaft a.s. V rámci štúdia komornej hudby sa zúčastnil na projekte Hotchkiss Chamber Music v USA a opakovane na letnej akadémií "Angelika Prokopp Sommerakademie der Wiener Philharmoniker" v Salzburgu.

Ján Bogdan koncertoval v popredných koncertných sálach (Musikverein vo Viedni, Wiener Staatsoper ...) a spolupracoval s umelcami ako Dalibor Karvay, Sergey Ostrovsky, Hillel Zori, Andryi Viytovych, Garth Knox, Qian Zhou a ďalší. V rokoch 2015 – 2018 bol aktívnym členom Quasars Ensemble, s ktorým úzko spolupracuje dodnes. 

Je členom poroty medzinárodnej sútaže Talents for Europe. Na medzinárodných majstrovských kurzoch BASSFEST 2022 pôsobil ako lektor violončelovej hry.

V súčasnosti študuje v triede Prof. Hillel Zori na Buchmann-Mehta School of Music, Tel Aviv University v Izraeli.

 

 

x