• 2007 – 2011

    Akadémia umení v Banskej Bystrici (Ján Zemko)

  • 2005 – 2018

    súkromné štúdium u Zlatici Livorovej, účasť na medzinárodných majstrovských speváckych kurzoch v Piešťanoch (Peter Dvorský, Zlatica Livorová), Karlových Varoch (Magdaléna Blahušiaková) a v Znojme (Dagmar Livorová, Jaromír Brych)

Veronika Mihálková je stálou hosťujúcou sólistkou Opery Slovenského národného divadla v Bratislave ako aj Štátnej opery v Banskej Bystrici, kde stvárnila rolu Flory vo Verdiho La traviate (2007), Zuzky v Suchoňovej Krútňave (2008), Anny vo Verdiho Nabuccovi (2009), Katreny v Suchoňovej Krútňave (2012), Cudzej kňažnej v Dvořákovej Rusalke (2014), Zuzky v Cikkerovom Jurovi Jánošíkovi (2016) a ď. V sezóne 2021/2022 sa na tejto scéne predstavila v titulnej role Pucciniho opery Turandot.

Na scéne Opery SND v Bratislave debutovala v sezóne 2016/2017 v úlohe Katreny v Suchoňovej Krútňave. Následne sa tu predstavila v role Nelly v Puccciniho opere Gianni Schicchi (2017) a Anny vo Verdiho Nabuccovi (2018). V rokoch 2017 a 2018 účinkovala v hudobno-slovnom cykle Opery SND s názvom Kontinuity, ktorý autorsky pripravovala moderoval Jaroslav Blaho.

Sólisticky účinkovala na mnohých domácich festivaloch ako napr. Zámocké hry zvolenské, EPOCHÉ / Nová slovenská hudba, Piešťanské hudobné leto, Bojnické hudobné leto ako aj v Čechách na Festivale hudebního divadla Opera, Janáčkovy Hukvaldy (dnes Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka) a ď. So Štátnou operou v Banskej Bystrici sa zúčastnila medzinárodného festivalu Bydgoski Festiwal Operowy na scéne divadla Opera Nova v poľskom meste Bydhošť a tiež dvoch turné v Japonsku. Spolupracovala so Slovenskou filharmóniou a so Štátnym komorným orchestrom Žilina pod taktovkou dirigentov ako Marián Vach, Igor Bulla, Kaspar Zehnder, Paweł Przytocki, Rastislav Štúr, Martin Leginus, Dušan Štefánek a ď. Pravidelne spolupracuje s klaviristom Petrom Pažickým.

 

x