2013

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2013, year 45, no. 3, p. 6

1996

JURÍK, Marián: Rudolf Macudziński : Olympijské variácie op. 38 ... [recenzia CD]

Hudobný život, 1996, year 28, no. 16, p. 7

1988

Pamiatke Rudolfa Macudzińskeho

Hudobný život, 1988, year 20, no. 2, p. 4

1987

POTÚČEK, Juraj (zost.): Rudolf Macudziński 1907 – 1986. Slovenský koncertný život a pianistika

Antológia príspevkov a literatúry, 1987, Bratislava

1986

(tvr): Za Rudolfom Macudzińskim

Práca , 7. 2. 1986, year 41, no. 32, p. 6

1986

ČÍŽIK, Vladimír: In memoriam prof. Rudolf Macudziński

Hudobný život, 1986, year 18, no. 4, p. 4

1983

BERGER, Igor: VIII. TSNHT : Komorné koncerty

Hudobný život, 1983, year 15, no. 5, p. 2
(Štyri piesne vďaky pre spev a klavír, op. 52)

1982

SKŘEPEK, Roman: Gramorecenzie : Johann Nepomuk Hummel: Klavírna tvorba

Hudobný život, 1982, year 14, no. 3, p. 2

1982

BERGER, Igor: VII. TNSHT : Komorné koncerty

Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 5
(Päť impresií pre sláčikové kvarteto a klavír, v interpretácii autora a Košického kvarteta)

1982

VAJDA, Igor: Zaslúžilému umelcovi Rudolfovi Macudzinskému k jubileu

Hudobný život, 1982, year 14, no. 9, p. 3

1980

BERGER, Igor: V. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Hudobný život, 1980, year 12, no. 6, p. 5
(Ciaccona pre flautu sólo)

1979

DUŠINSKÝ, Gabriel: K storočnici Adama Macudzińského

Hudobný život, 1979, year 11, no. 21, p. 7

1979

-ki-: Zriedkavé jubileum

Hudobný život, 1979, year 11, no. 10, p. 1

1979

KYSELOVÁ, Nora: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Nová inštruktívna tvorba

Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 4
("Zo života pionierov")

1979

LETŇANOVÁ, Elena: Intenzívny dialóg

Hudobný život, 1979, year 11, no. 15, p. 2
(recenzia na koncert pri príležitosti 50. výročia vzniku Klavírneho dua a absolutória Majstrovskej školy v Prahe)

1978

ADAMČIAK, Milan: III. týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby : Komorné koncerty

Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 4, 7
(Mimoľotnosti)

1977

PODRACKÝ, Igor: Z diel sovietskych skladateľov

Hudobný život, 1977, year 9, no. 20, p. 4

1977

ČÍŽIK, Vladimír: Sólista - pedagóg - skladateľ

Hudobný život, 1977, year 9, no. 10, p. 7

1977

(ea): Všestranný umelec: Zaslúžilý umelec R. Macudziński 70- ročný

Práca, 29. 4. 1977

1977

ČERNÁK, Pavel: Hudbu dostal do kolísky

Smena, 29. 4. 1977

1974

MACUDZIŃSKI, Rudolf: Stále živé spomienky

Hudobný život, 1974, year 6, no. 17, p. 3

1974

ČÍŽIK, Vladimír: Klavírne duo Macudziński

Slovenskí koncertní umelci I, 1974, Slovak Music Fund, Bratislava, p. 105 – 106

1974

ČÍŽIK, Vladimír: Rudolf Macudziński

Slovenskí koncertní umelci I, 1974, Slovak Music Fund, Bratislava, p. 73 – 75

1973

red: Na čom pracujete?

Hudobný život, 1973, year 5, no. 10, p. 2

1972

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Pohľad na cestu ... [rozhovor]

Hudobný život, 1972, year 4, no. 9, p. 3

1970

ČÍŽIK, Vladimír: S prof. Macudzinským po premiére ... [rozhovor]

Hudobný život, 1970, year 2, no. 6, p. 3

1967

MACUDZIŃSKI, Rudolf: Slovenská klavírna tvorba

Slovenská hudba, 1967, year 11, no. 7, p. 315 – 317

1967

MACUDZIŃSKI, Rudolf: Slovenská klavírna tvorba

Slovenská hudba, 1967, year 11, no. 5, p. 214 – 216

1967

MACUDZIŃSKI, Rudolf: Slovenská klavírna tvorba

Slovenská hudba, 1967, year 11, no. 6, p. 263 – 267

1965

MACUDZIŃSKI, Rudolf: Honegger má pravdu!

Slovenská hudba, 1965, year 9, no. 4, p. 170 – 171

1964

KOZÁK, Jan a kol.: Rudolf Macudziński

Českoslovenští koncertní umělci a komorní soubory, 1964, State Music Publisher, Praha, p. 54 – 55

1953

MACUDZIŃSKI, Rudolf: Reprodukčné problémy v dielach Frica Kafendu

Hudební rozhledy, 1953, p. 696

1951

Zprávy Slovenskej sekcie

Sväzu československých skladateľov

Kultúrny život, 1. 4. 1951, year 6, no. 13, p. 4

Personal bibliography

  • 1974

    MACUDZIŃSKI, Rudolf: Stále živé spomienky

    Hudobný život, 1974, year 6, no. 17, p. 3

  • 1967

    MACUDZIŃSKI, Rudolf: Slovenská klavírna tvorba

    Slovenská hudba, 1967, year 11, no. 7, p. 315 – 317

  • 1967

    MACUDZIŃSKI, Rudolf: Slovenská klavírna tvorba

    Slovenská hudba, 1967, year 11, no. 6, p. 263 – 267

  • 1967

    MACUDZIŃSKI, Rudolf: Slovenská klavírna tvorba

    Slovenská hudba, 1967, year 11, no. 5, p. 214 – 216

  • 1965

    MACUDZIŃSKI, Rudolf: Honegger má pravdu!

    Slovenská hudba, 1965, year 9, no. 4, p. 170 – 171

  • 1953

    MACUDZIŃSKI, Rudolf: Reprodukčné problémy v dielach Frica Kafendu

    Hudební rozhledy, 1953, p. 696

Bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 1987

    POTÚČEK, Juraj (zost.): Rudolf Macudziński 1907 – 1986. Slovenský koncertný život a pianistika

    Antológia príspevkov a literatúry, 1987, Bratislava

  • 1974

    ČÍŽIK, Vladimír: Rudolf Macudziński

    Slovenskí koncertní umelci I, 1974, Slovak Music Fund, Bratislava, p. 73 – 75

  • 1974

    ČÍŽIK, Vladimír: Klavírne duo Macudziński

    Slovenskí koncertní umelci I, 1974, Slovak Music Fund, Bratislava, p. 105 – 106

  • 1964

    KOZÁK, Jan a kol.: Rudolf Macudziński

    Českoslovenští koncertní umělci a komorní soubory, 1964, State Music Publisher, Praha, p. 54 – 55

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2013

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 3, p. 6

  • 1996

    JURÍK, Marián: Rudolf Macudziński : Olympijské variácie op. 38 ... [recenzia CD]

    Hudobný život, 1996, year 28, no. 16, p. 7

  • 1988

    Pamiatke Rudolfa Macudzińskeho

    Hudobný život, 1988, year 20, no. 2, p. 4

  • 1986

    ČÍŽIK, Vladimír: In memoriam prof. Rudolf Macudziński

    Hudobný život, 1986, year 18, no. 4, p. 4

  • 1986

    (tvr): Za Rudolfom Macudzińskim

    Práca , 7. 2. 1986, year 41, no. 32, p. 6

  • 1983

    BERGER, Igor: VIII. TSNHT : Komorné koncerty

    Hudobný život, 1983, year 15, no. 5, p. 2
    (Štyri piesne vďaky pre spev a klavír, op. 52)

  • 1982

    VAJDA, Igor: Zaslúžilému umelcovi Rudolfovi Macudzinskému k jubileu

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 9, p. 3

  • 1982

    BERGER, Igor: VII. TNSHT : Komorné koncerty

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 5
    (Päť impresií pre sláčikové kvarteto a klavír, v interpretácii autora a Košického kvarteta)

  • 1982

    SKŘEPEK, Roman: Gramorecenzie : Johann Nepomuk Hummel: Klavírna tvorba

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 3, p. 2

  • 1980

    BERGER, Igor: V. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 6, p. 5
    (Ciaccona pre flautu sólo)

  • 1979

    DUŠINSKÝ, Gabriel: K storočnici Adama Macudzińského

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 21, p. 7

  • 1979

    LETŇANOVÁ, Elena: Intenzívny dialóg

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 15, p. 2
    (recenzia na koncert pri príležitosti 50. výročia vzniku Klavírneho dua a absolutória Majstrovskej školy v Prahe)

  • 1979

    -ki-: Zriedkavé jubileum

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 10, p. 1

  • 1979

    KYSELOVÁ, Nora: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Nová inštruktívna tvorba

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 4
    ("Zo života pionierov")

  • 1978

    ADAMČIAK, Milan: III. týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby : Komorné koncerty

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 4, 7
    (Mimoľotnosti)

  • 1977

    PODRACKÝ, Igor: Z diel sovietskych skladateľov

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 20, p. 4

  • 1977

    ČÍŽIK, Vladimír: Sólista - pedagóg - skladateľ

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 10, p. 7

  • 1977

    (ea): Všestranný umelec: Zaslúžilý umelec R. Macudziński 70- ročný

    Práca, 29. 4. 1977

  • 1977

    ČERNÁK, Pavel: Hudbu dostal do kolísky

    Smena, 29. 4. 1977

  • 1973

    red: Na čom pracujete?

    Hudobný život, 1973, year 5, no. 10, p. 2

  • 1972

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Pohľad na cestu ... [rozhovor]

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 9, p. 3

  • 1970

    ČÍŽIK, Vladimír: S prof. Macudzinským po premiére ... [rozhovor]

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 6, p. 3

  • 1951

    Zprávy Slovenskej sekcie

    Sväzu československých skladateľov

    Kultúrny život, 1. 4. 1951, year 6, no. 13, p. 4

x