Personálna bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 1981

    K storočnici Bélu Bartóka

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 5, p. 1

  • 1969

    Hudobná teória na VŠMU

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 6, p. 3

  • 1969

    Bez sebatrýznenia a pasivity

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 11, p. 1

Personálna bibliografia

  • 1985

    Naša podlžnosť Jánovi Levoslavovi Bellovi

    Hudobný archív 9, 1985, Matica slovenská, p. 9 – 11

  • 1985

    Wagnerova dramaturgia a Bellova opera Kováč Wieland

    Hudobný archív 9, 1985, Matica slovenská, p. 60 – 79

  • 1983

    Texty ku zbierke príkladov z estetiky. Pomocné texty k prednáškam estetiky

    Academy of Music and Drama, Bratislava

  • 1964

    Syllabus k prednáškam estetiky

    Academy of Music and Drama, Bratislava

  • 1954

    Majster Frico Kafenda

    Ľudová tvorivosť, 1954, no. 4, p. 57 – 59

  • 1951

    Ján Cikker, laureát Československej ceny mieru

    Slovenské pohľady, 1951, no. 2

  • 1948

    Pohľad na obecnú a sociálnu podmienenosť slovenskej hudby

    Hudební rozhledy, 1948, no. 2 – 3

  • 1947

    Bella a Čajkovskij

    Slovenské pohľady, 1947, no. 4

  • 1947

    Boj o hudobné elementy

    Umenie, 1947, no. 1

  • 1946

    Bella či Novák?

    Kultúrny život, 1946, year 1, no. 16 – 17, p. 4

  • 1946

    O dvoch spôsoboch účasti na hudbe

    Psychologický zborník, 1946, no. 2 – 3, p. 81 – 103

  • 1946

    Naše slabosti a nedostatky

    Kultúrny život, 1946, no. 13

  • 1945

    K osobnosti Igora Stravinského

    Slovenské pohľady, 1945, p. 309

  • -1

    Olivier Messiaen

    Verbum, ?, no. 4 – 5

Bibliografia – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2011

    BREJKA, Rudolf: Niekoľko poznámok k odkazu Ota Ferenczyho

    Slovenská hudba, 2011, year 37, no. 4, p. 332 – 336

  • 2009

    CHALUPKA, Ľubomír: Súlad estetickej teórie s kompozičnou praxou v diele Ota Ferenczyho

    Príspevky k vývoju hudobnej kultúry na Slovensku, 2009, Department of Musicology, Faculty of Philosophy, Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 87 – 103

  • 2009

    KUŽELKA, Vladimír: Oto Ferenczy – Verbunk. Nácvik, predvedenie, rozbor

    Pohled sbormistra PF UJEP Ústí nad Labenm na interpretaci sborové skladby

    Cantus Choralis Slovaca 2008. Zborník materiálov z VIII. medzinárodného sympózia o zborovom speve v Banskej Bystrici, 2009, Banská Bystrica, p. 37 – 39

  • 1998

    CHALUPKA, Ľubomír: Príspevok Ota Ferenczyho k problematike "národného, individuálneho a univerzálneho" v slovenskej hudbe v rokoch 1945–1948

    Národné, individuálne a univerzálne prvky v hudbe. Zborník (ed. J. Lengová), 1998, Ján Levoslav Bella Foundation, Banská Bystrica, p. 149 – 160

  • 1998

    BOKES, Vladimír: Oto Ferenczy [heslo]

    100 slovenských skladateľov, 1998, National Music Centre, Bratislava, p. 90 – 93

  • 1996

    CHALUPKA, Ľubomír: Vývoj po roku 1945

    Dejiny slovenskej hudby (ed. O. Elschek), 1996, ASCO Art & Science, Bratislava, p. 273 – 341

  • 1996

    HRČKOVÁ, Naďa: Oto Ferenczy - prvá teória modernizmu

    Tradícia, modernosť a slovenská hudobná kultúra, 1996, Litera, p. 151 – 154

  • 1981

    ALBRECHT, Ján: K pedagogickej činnosti Ota Ferenczyho

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 3

  • 1974

    HRUŠOVSKÝ, Ivan: Vítězslav Novák a slovenská hudba

    Česká hudba světu, svět české hudbě, 1974, Panton, Praha, p. 179 – 196

  • 1964

    HRUŠOVSKÝ, Ivan: Oto Ferenczy

    Slovenská hudba v profiloch a rozboroch, 1964, State Music Publisher, Bratislava, p. 344 – 354

Bibliografia – Reviews

  • 2016

    SLÁVIKOVÁ, Zuzana: Tatiana Pirníková: Umelec a intelektuál v zrkadle času. Premeny života a tvorby Ota Ferenczyho

    Musicologica Slovaca, 2016, Bratislava, year 33, no. 1, p. 144 – 147

Bibliografia – Books

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    Slovak Academy of Sciences, Bratislava

  • 2015

    PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Umelec a intelektuál v zrkadle času

    Premeny života a tvorby Ota Ferenczyho

    Prešov

Bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2020

    TOMKA, Juraj: Moyzesovo kvarteto

    45 rokov vzájomného rešpektu

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 20 – 24

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Witold Lutosławski, Camille Saint-Saëns, Oto Ferenczy

    Quasars Ensemble

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 9, p. 38

  • 2016

    CHALUPKA, Ľubomír: Epoché / Nová slovenská hudba

    Zrelosť Moyzesovho kvarteta

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 12, p. 12

  • 2016

    BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba

    Večery komornej tvorby

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 12, p. 11

  • 2016

    LETŇANOVÁ, Elena: Súčasná slovenská hudba na FORFESTe

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 50

  • 2016

    MARENČINOVÁ, Dita: Umelec a intelektuál v zrkadle času. Premeny života a tvorby Ota Ferenczyho

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 1 – 2, p. 55

  • 2015

    BLAHO, Vladimír: Dvakrát detské zbory

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 12, p. 17

  • 2014

    CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2014

    Dva cenné príspevky k rekonštrukcii historickej pamäte

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 11, p. 6 – 8

  • 2013

    KATINA, Peter – VAJÓ, Juraj: Quasars Ensemble & Košice v znamení kvalitatívneho posunu

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 11, p. 14

  • 1981

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Skladateľ a spoločnosť

    K šesťdesiatke Ota Ferenczyho

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 3

  • 1981

    ČÍŽIK, Vladimír: Slovenská filharmónia

    5. a 6. 3. 1981

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 8
    (Symfonický prológ)

  • 1981

    PODRACKÝ, Igor: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 2
    (Koncert pre klavír a orchester)

  • 1980

    ADAMČIAKOVÁ, Vlasta: Oto Ferenczy o svojom poslednom opuse

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 18, p. 5

  • 1978

    CHALUPKA, Ľubomír: III. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Orchestrálne koncerty

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 1, 4

  • 1978

    zs: V štýle komorného muzicírovania

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 1, p. 4
    (Kytica lesná)

  • 1977

    PODRACKÝ, Igor: Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Orchestrálne koncerty

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 5, p. 7
    (Concertino)

  • 1972

    Program pre budúcnosť

    Z referátu dr. Ota Ferenczyho na IV. zjazde Zväzu slovenských skladateľov

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 20, p. 1

  • 1972

    NOVÁČEK, Zdenko: Spoločným krokom

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 18, p. 1

  • 1972

    MARCZELLOVÁ, Z: Začala sa slávnosť opery

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 18, p. 1

  • 1972

    URSÍNYOVÁ, Terézia: V očakávaní umeleckých víťazstiev

    So šéfom opery SND Pavlom Baginom o nastávajúcej sezóne

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 16, p. 3

  • 1972

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Repríza?

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 14, p. 4
    (Verbunk)

  • 1972

    ra: Na margo jedného koncertu

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 13, p. 4 – 5

  • 1972

    uy: Naši v ZSSR

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 1, p. 3

  • 1970

    HEERENOVÁ, Petra: Rigoletto z Brna

    Slovo má René Tuček

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 3, p. 8
    (Shakespearovské sonety)

  • 1970

    vč: BHS 22

    Opera na festivale

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 12, p. 4
    (Nevšedná humoreska)

  • 1970

    Pocta Bjornsonovi

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 10, p. 4
    (Hviezda severu)

  • 1969

    ČÁRSKA, Etela: Nesnažte sa porozumieť - počúvajte a vnímajte

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 23 – 24, p. 9

  • 1969

    VAJDA, Igor: Nevšedná humoreska

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 21, p. 4

  • 1969

    ra: Dvojnásobná premiéra

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 18, p. 7
    (Nevšedná humoreska)

  • 1969

    ČÍŽIK, Vladimír: Sliač 1969

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 13 – 14
    (Kytica lesná)

  • 1969

    POSPÍŠIL, Juraj: Prvý v tomto roku

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 1, p. 8
    (Serenáda)

Bibliografia – Analyses of Works

  • 2015

    CHALUPKA, Ľubomír: Oto Ferenczy: Hudba pre štyri sláčikové nástroje

    Cestami k tvorivej profesionalite : Sprievodca slovenskou hudbou 20. storočia I. (1901–1950), 2015, Faculty of Philosophy of the Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 261 – 267

  • 2000

    CHALUPKA, Ľubomír: Oto Ferenczy: Hudba pre štyri sláčikové nástroje

    Hudobný život, 2000, year 32, no. 6, p. 10 – 12

  • 1974

    ADAMČIAKOVÁ, Vlasta: Oto Ferenczy: Hudba pre 4 sláčikové nástroje

    Hudobný život, 1974, year 6, no. 13, p. 5

  • 1974

    ADAMČIAKOVÁ, Vlasta: Oto Ferenczy: Hudba pre štyri sláčikové nástroje

    Hudobný život, 1974, year 6, no. 13, p. 5

  • 1974

    ADAMČIAKOVÁ, Vlasta: Ferenczyho Hudba pre štyri sláčikové nástroje

    III. seminár mladých muzikológov a kritikov (zborník príspevkov), 1974, Slovak Music Fund, Bratislava, p. 50 – 54

  • 1967

    HATRÍK, Juraj: Ferenczyho Shakespearovské sonety – Poznámky k analýze

    Slovenská hudba, 1967, year 11, no. 8, p. 375 – 379

  • 1965

    VAJDA, Igor: Oto Ferenczy: Sláčikové kvarteto

    Slovenská hudba, 1965, year 9, no. 1, p. 26 – 27

  • 1959

    ŠAMKO, Jozef: Revolučné témy vlasteneckej hudby našich skladateľov

    Ferenczyho Finále pre veľký orchester

    Slovenská hudba, 1959, year 3, no. 7 – 8, p. 317 – 318

  • 1959

    HRUŠOVSKÝ, Ivan: "Capriccio pre klavír a orchester" Ota Ferenczyho

    Slovenská hudba, 1959, year 3, no. 2, p. 60 – 65

  • 1958

    BURLAS, Ladislav: Serenáda Ota Ferenczyho

    Slovenská hudba, 1958, year 2, no. 4, p. 139 – 142

x