2022

PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Hudba v hudbe Ondrej Veselý

Hudobný život, 2022, year 54, no. 3, p. 37

2022

MADUNICKÁ, Klára: Bázlik po vyše polstoročí opäť v SND

Hudobný život, 2022, year 54, no. 7 – 8, p. 22

2021

KOLÁŘ, Robert: Albrechtina : neznáma hudba Mira Bázlika

Hudobný život, 2021, year 53, no. 11, p. 12

2021

MICHALKOVÁ, Ľudmila – MICHALKO, Ján Vladimír: Ako sa človek stane tým, čím je

Hudobný život, 2021, year 53, no. 7 – 8, p. 24 – 29

2021

VESELÝ, Ondrej: Ako som spoznal Mira Bázlika

Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 2, p. 103 – 105

2021

ŠULÍK, Martin: Miro Bázlik

(jún 2016 – pracovná verzia scenára)

Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 21 – 23

2021

ŠULÍK, Martin: Slovo režiséra

Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 21

2021

VESELÝ, Ondrej: Hudobná poetika

Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 20

2021

GODÁR, Vladimír: Miro Bázlik deväťdesiatročný

Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 18 – 19

2021

List Zory Jesenskej zo 7. augusta 1946 riaditeľovi bratislavského Konzervatória Fricovi Kafendovi

Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 19

2021

BÁZLIK, Miro: Miro Bázlik : Spektrá života

Music Centre Slovakia, Bratislava
(1. vyd., 508 s.)

2020

BLAHO, Vladimír: Storočie so slovenskou operou

Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 20 – 21

2020

VESELÝ, Ondrej: Fenomén polyštýlovosti a jej inkarnácie v hudbe slovenských skladateľov

Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 281 – 314

2020

VESELÝ, Ondrej: The Phenomenon of Polystylism and Its Incarnations in the Music of Slovak Composers

Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 281 – 314

2018

VESELÝ, Ondrej: Manifestations of Polystylism in Miro Bázlik's Composition: Great Polystilistic Synthesis

Slovenská hudba, 2018, year 44, no. 4, p. 351 – 374

2018

MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

Premeny komornej opery na Slovensku

Slovak Academy of Sciences, Bratislava

2017

CHALUPKA, Ľubomír: Experimental Studio Bratislava [recenzia LP]

Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 38

2016

TICHÝ, Stanislav: Dni starej hudby 2016

Epochy kráľov

Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 16

2015

CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2015

Slovenská klavírna tvorba v perfektnej prezentácii

Hudobný život, 2015, year 47, no. 11, p. 9 – 10

2014

HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 7 – 8, 9

2014

CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2014

Dva cenné príspevky k rekonštrukcii historickej pamäte

Hudobný život, 2014, year 46, no. 11, p. 6 – 8

2014

BUBNÁŠ, Juraj: Bratislava: Nová slovenská hudba 2014

2013

BUBNÁŠ, Juraj: Nová slovenská hudba 2012

Warchalovci, Quasars Ensemble a komorné koncerty

Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 25

2013

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Letňanová medzi súčasnou a starou hudbou

Hudobný život, 2013, year 45, no. 10, p. 9

2011

CHALUPKA, Ľubomír: Hommage à Miro Bázlik

Hudobný život, 2011, year 43, no. 12, p. 22 – 23

2011

CHALUPKA, Ľubomír: Melos-Étos 2011

11: Sergej Kopčák, Quasars Ensemble

Hudobný život, 2011, year 43, no. 12, p. 17 – 18

2011

BUBNÁŠ, Juraj: Slovenská filharmónia

Hudobný život, 2011, year 43, no. 12, p. 2

2011

BUBNÁŠ, Juraj: Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

Hudobný život, 2011, year 43, no. 6, p. 4

2011

SEDLÁR, Mário: Slovenská organová hudba [recenzia CD]

Hudobný život, 2011, year 43, no. 7 – 8, p. 55 – 56

2011

(hž): V rámci 22. ročníka Medzinárodného festivalu súčasného umenia Fortfest Czech Republic 2011 zaznela...

Hudobný život, 2011, year 43, no. 7 – 8, p. 3

2011

CHALUPKA, Ľubomír: Slovenská hudobná avantgarda

Štýlotvorné formovanie skladateľskej generácie nastupujúcej v 60. rokoch 20. storočia

Comenius University in Bratislava, Bratislava

2009

MOJŽIŠ, Martin: Neokázalý piedestál Mira Bázlika [rozhovor]

Hudobný život, 2009, year 41, no. 6, p. 12 – 14

2008

CHALUPKA, Ľubomír: Inšpirácie z hudby Johanna Sebastiana Bacha v tvorbe Mira Bázlika

Slovenská hudba, 2008, year 34, no. 2, p. 118 – 132

2004

GODÁR, Vladimír: Harmónia v zrkadlách

Slovo, 2004, no. 5, p. 20

2003

FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Hranice hudby

Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 28 – 32
(148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

2003

FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Čas pre drámu [rozhovor]

S Mirom Bázlikom

Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 61 – 65
(148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

2003

CHALUPKA, Ľubomír: Miro Bázlik: Canticum pre soprán, zbor a orchester

Hudobný život, 2003, year 35, no. 4, p. 37

2001

TROJAN, Jan: Opera po roce 1945

Dějiny opery, 2001, Paseka, Praha-Litomyšl, p. 438 – 439

2001

CHALUPKA, Ľubomír: Miro Bázlik: Päť piesní na čínsku poéziu

Hudobný život, 2001, no. 7 – 8, p. 19 – 22

1996

BÁZLIK, Miro – ĎURIŠ, Juraj – GODÁR, Vladimír: Tri stretnutia

Slovenská hudba, 1996, year 22, no. 1 – 2, p. 215 – 246

1995

ZAJICEK, Libor: An Oral History of Electro-Acoustic Music of the Czech and Slovak Republics

Diss. San Jose State University, 1995, p. 102 – 109

1995

BÁZLIK, Miro: Goldbergove variácie J. S. Bacha

Slovenská hudba, 1995, no. 1, p. 10 – 12

1994

FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Čas pre drámu. S Mirom Bázlikom, skladateľom, interpretom a vyznávačom algebrickej topológie

Slovenské divadlo, 1994, no. 1, p. 80 – 87

1985

URBANČÍKOVÁ, Lýdia: X. TNSHT : Symfonické koncerty

Hudobný život, 1985, year 17, no. 5, p. 1, 3
(Balada-koncert pre violu a orchester; Milan Telecký, viola)

1984

BERGER, Igor: TNSHT : Komorné koncerty

Hudobný život, 1984, year 16, no. 5, p. 4
(Prelúdiá pre klavír; M. Lapšanský, klavír)

1983

HATRÍK, J. – BERGER, R. – VAJDA, I. – RIEČAN, B.: K Bázlikovmu cyklu klavírnych sonát Ludwiga van Beethovena

Hudobný život, 1983, year 15, no. 14, p. 4

1982

BERGER, Igor: VII. TNSHT : Komorné koncerty

Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 5
(Prelúdiá pre klavír)

1982

BERGER, Igor: Tvorba : Miro Bázlik: Prelúdiá pre klavír

Hudobný život, 1982, year 14, no. 20, p. 4

1982

KYSELOVÁ, Nora: VII. TNSHT : Z tvorby pre deti a mládež ĽŠU

Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 4
(Nezábudky, cyklus klavírnych skladieb; Prvosienky, skladbičky pre husle a klavír;)

1981

BERGER, Igor: K životnému jubileu Mira Bázlika

Hudobný život, 1981, year 13, no. 7, p. 3

1981

ŠUSTYKEVIČOVÁ, Lýdia: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Komorné koncerty

Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 4
(Prelúdiá)

1981

SCHINDLEROVÁ, Agáta: Miro Bázlik - autorská platňa [recenzia LP]

Hudobný život, 1981, year 13, no. 8, p. 5
(Päť malých elégií, Dychové kvinteto, Sláčikové kvarteto, Baroková suita)

1981

BERGER, Igor: Miro Bázlik: Prelúdiá pre klavír

Hudobný život, 1981, year 13, no. 18, p. 4

1981

BERGER, Igor: Miro Bázlik: Prelúdiá pre klavír

Hudobný život, 1981, year 13, no. 18, p. 4

1980

BERGER, Igor: Miro Bázlik: Quatour à cordes

Hudobný život, 1980, year 12, no. 7, p. 5

1979

PODRACKÝ, Igor: Bach-Bázlik

Hudobný život, 1979, year 11, no. 17, p. 4

1979

ŠUSTYKEVIĆOVÁ, Lýdia: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 1
(Kvartettino)

1978

PODRACKÝ, Igor: Miro Bázlik : Dvanásť

Hudobný život, 1978, year 10, no. 15, p. 5

1978

PODRACKÝ, Igor: Domáca skladateľská prezentácia

Hudobný život, 1978, year 10, no. 22, p. 5
(Dychové kvinteto)

1977

CHALÚPKA, Ľubomír: Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Komorné koncerty

Hudobný život, 1977, year 9, no. 5, p. 4
(Sláčikové kvarteto)

1977

DUŠINSKÝ, Gabriel: Koncerty v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 1977, year 9, no. 6, p. 4

1976

ČÍŽIK, Vladimír: Slovenská filharmónia

Hudobný život, 1976, year 8, no. 23, p. 4
(premiéra oratória Dvanásti (4. a 5. 11. 1976, dir. Gabriel Patócs))

1976

PODRACKÝ, Igor: Tvorba : Miro Bázlik - Canticum [analýza diela]

Hudobný život, 1976, year 8, no. 8, p. 3

1976

KOVÁR, Ján: Koncerty v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 1976, year 8, no. 8, p. 5
(ako interpret klavírnych diel J. S. Bacha)

1976

CHALUPKA, Ľubomír: Týždeň slovenskej hudobnej tvorby : Koncerty komornej hudby

Hudobný život, 1976, year 8, no. 5, p. 5
(Piesne na čínsku poéziu)

1971

HRČKOVÁ, Naďa: Hudba a dobro [rozhovor]

Slovenská hudba, 1971, year 15, no. 6 – 7, p. 229 – 233

1970

HEERENOVÁ, Petra: Rigoletto z Brna

Slovo má René Tuček

Hudobný život, 1970, year 2, no. 3, p. 8
(Peter a Lucia)

1970

MARCZELLOVÁ, Z.: Bilancovanie sezóny

S Branislavom Kriškom o problémoch divadelných

Hudobný život, 1970, year 2, no. 13, p. 3

1970

VAJDA, Igor: Tvorivá dielňa

SND a slovenská operná tvorba

Hudobný život, 1970, year 2, no. 5, p. 4

1970

VAJDA, Igor: Bázlik a Beneš - alebo o dvoch prínosoch

O cestách modernej slovenskej opery

Hudobný život, 1970, year 2, no. 9, p. 8

1965

VAJDA, Igor: Miroslav Bázlik: Peter a Lucia

Slovenská hudba, 1965, year 9, no. 3, p. 128 – 129

Personal bibliography

  • 2021

    BÁZLIK, Miro: Miro Bázlik : Spektrá života

    Music Centre Slovakia, Bratislava
    (1. vyd., 508 s.)

  • 1995

    BÁZLIK, Miro: Goldbergove variácie J. S. Bacha

    Slovenská hudba, 1995, no. 1, p. 10 – 12

Bibliography – Books

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    Slovak Academy of Sciences, Bratislava

  • 2011

    CHALUPKA, Ľubomír: Slovenská hudobná avantgarda

    Štýlotvorné formovanie skladateľskej generácie nastupujúcej v 60. rokoch 20. storočia

    Comenius University in Bratislava, Bratislava

Bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: The Phenomenon of Polystylism and Its Incarnations in the Music of Slovak Composers

    Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 281 – 314

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: Fenomén polyštýlovosti a jej inkarnácie v hudbe slovenských skladateľov

    Slovenská hudba, 2020, year 46, no. 4, p. 281 – 314

  • 2018

    VESELÝ, Ondrej: Manifestations of Polystylism in Miro Bázlik's Composition: Great Polystilistic Synthesis

    Slovenská hudba, 2018, year 44, no. 4, p. 351 – 374

  • 2011

    CHALUPKA, Ľubomír: Hommage à Miro Bázlik

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 12, p. 22 – 23

  • 2008

    CHALUPKA, Ľubomír: Inšpirácie z hudby Johanna Sebastiana Bacha v tvorbe Mira Bázlika

    Slovenská hudba, 2008, year 34, no. 2, p. 118 – 132

  • 2003

    FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Hranice hudby

    Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 28 – 32
    (148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

  • 2001

    TROJAN, Jan: Opera po roce 1945

    Dějiny opery, 2001, Paseka, Praha-Litomyšl, p. 438 – 439

  • 1995

    ZAJICEK, Libor: An Oral History of Electro-Acoustic Music of the Czech and Slovak Republics

    Diss. San Jose State University, 1995, p. 102 – 109

Bibliography – Analyses of Works

  • 2003

    CHALUPKA, Ľubomír: Miro Bázlik: Canticum pre soprán, zbor a orchester

    Hudobný život, 2003, year 35, no. 4, p. 37

  • 2001

    CHALUPKA, Ľubomír: Miro Bázlik: Päť piesní na čínsku poéziu

    Hudobný život, 2001, no. 7 – 8, p. 19 – 22

  • 1982

    BERGER, Igor: Tvorba : Miro Bázlik: Prelúdiá pre klavír

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 20, p. 4

  • 1981

    BERGER, Igor: Miro Bázlik: Prelúdiá pre klavír

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 18, p. 4

  • 1981

    BERGER, Igor: Miro Bázlik: Prelúdiá pre klavír

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 18, p. 4

  • 1980

    BERGER, Igor: Miro Bázlik: Quatour à cordes

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 7, p. 5

  • 1978

    PODRACKÝ, Igor: Miro Bázlik : Dvanásť

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 15, p. 5

  • 1965

    VAJDA, Igor: Miroslav Bázlik: Peter a Lucia

    Slovenská hudba, 1965, year 9, no. 3, p. 128 – 129

Bibliography – Reviews

  • 2022

    PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Hudba v hudbe Ondrej Veselý

    Hudobný život, 2022, year 54, no. 3, p. 37

  • 1981

    SCHINDLEROVÁ, Agáta: Miro Bázlik - autorská platňa [recenzia LP]

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 8, p. 5
    (Päť malých elégií, Dychové kvinteto, Sláčikové kvarteto, Baroková suita)

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2022

    MADUNICKÁ, Klára: Bázlik po vyše polstoročí opäť v SND

    Hudobný život, 2022, year 54, no. 7 – 8, p. 22

  • 2021

    KOLÁŘ, Robert: Albrechtina : neznáma hudba Mira Bázlika

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 11, p. 12

  • 2021

    MICHALKOVÁ, Ľudmila – MICHALKO, Ján Vladimír: Ako sa človek stane tým, čím je

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 7 – 8, p. 24 – 29

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Ako som spoznal Mira Bázlika

    Slovenská hudba, 2021, year 47, no. 2, p. 103 – 105

  • 2021

    ŠULÍK, Martin: Miro Bázlik

    (jún 2016 – pracovná verzia scenára)

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 21 – 23

  • 2021

    ŠULÍK, Martin: Slovo režiséra

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 21

  • 2021

    VESELÝ, Ondrej: Hudobná poetika

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 20

  • 2021

    GODÁR, Vladimír: Miro Bázlik deväťdesiatročný

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 18 – 19

  • 2021

    List Zory Jesenskej zo 7. augusta 1946 riaditeľovi bratislavského Konzervatória Fricovi Kafendovi

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 5, p. 19

  • 2020

    BLAHO, Vladimír: Storočie so slovenskou operou

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 20 – 21

  • 2017

    CHALUPKA, Ľubomír: Experimental Studio Bratislava [recenzia LP]

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 38

  • 2016

    TICHÝ, Stanislav: Dni starej hudby 2016

    Epochy kráľov

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 16

  • 2015

    CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2015

    Slovenská klavírna tvorba v perfektnej prezentácii

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 11, p. 9 – 10

  • 2014

    BUBNÁŠ, Juraj: Bratislava: Nová slovenská hudba 2014

  • 2014

    HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

    Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 7 – 8, 9

  • 2014

    CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2014

    Dva cenné príspevky k rekonštrukcii historickej pamäte

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 11, p. 6 – 8

  • 2013

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Letňanová medzi súčasnou a starou hudbou

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 10, p. 9

  • 2013

    BUBNÁŠ, Juraj: Nová slovenská hudba 2012

    Warchalovci, Quasars Ensemble a komorné koncerty

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 25

  • 2011

    (hž): V rámci 22. ročníka Medzinárodného festivalu súčasného umenia Fortfest Czech Republic 2011 zaznela...

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 7 – 8, p. 3

  • 2011

    SEDLÁR, Mário: Slovenská organová hudba [recenzia CD]

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 7 – 8, p. 55 – 56

  • 2011

    BUBNÁŠ, Juraj: Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 6, p. 4

  • 2011

    BUBNÁŠ, Juraj: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 12, p. 2

  • 2011

    CHALUPKA, Ľubomír: Melos-Étos 2011

    11: Sergej Kopčák, Quasars Ensemble

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 12, p. 17 – 18

  • 2009

    MOJŽIŠ, Martin: Neokázalý piedestál Mira Bázlika [rozhovor]

    Hudobný život, 2009, year 41, no. 6, p. 12 – 14

  • 2004

    GODÁR, Vladimír: Harmónia v zrkadlách

    Slovo, 2004, no. 5, p. 20

  • 2003

    FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Čas pre drámu [rozhovor]

    S Mirom Bázlikom

    Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 61 – 65
    (148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

  • 1996

    BÁZLIK, Miro – ĎURIŠ, Juraj – GODÁR, Vladimír: Tri stretnutia

    Slovenská hudba, 1996, year 22, no. 1 – 2, p. 215 – 246

  • 1994

    FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Čas pre drámu. S Mirom Bázlikom, skladateľom, interpretom a vyznávačom algebrickej topológie

    Slovenské divadlo, 1994, no. 1, p. 80 – 87

  • 1985

    URBANČÍKOVÁ, Lýdia: X. TNSHT : Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1985, year 17, no. 5, p. 1, 3
    (Balada-koncert pre violu a orchester; Milan Telecký, viola)

  • 1984

    BERGER, Igor: TNSHT : Komorné koncerty

    Hudobný život, 1984, year 16, no. 5, p. 4
    (Prelúdiá pre klavír; M. Lapšanský, klavír)

  • 1983

    HATRÍK, J. – BERGER, R. – VAJDA, I. – RIEČAN, B.: K Bázlikovmu cyklu klavírnych sonát Ludwiga van Beethovena

    Hudobný život, 1983, year 15, no. 14, p. 4

  • 1982

    KYSELOVÁ, Nora: VII. TNSHT : Z tvorby pre deti a mládež ĽŠU

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 4
    (Nezábudky, cyklus klavírnych skladieb; Prvosienky, skladbičky pre husle a klavír;)

  • 1982

    BERGER, Igor: VII. TNSHT : Komorné koncerty

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 5
    (Prelúdiá pre klavír)

  • 1981

    BERGER, Igor: K životnému jubileu Mira Bázlika

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 7, p. 3

  • 1981

    ŠUSTYKEVIČOVÁ, Lýdia: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 4
    (Prelúdiá)

  • 1979

    PODRACKÝ, Igor: Bach-Bázlik

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 17, p. 4

  • 1979

    ŠUSTYKEVIĆOVÁ, Lýdia: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 1
    (Kvartettino)

  • 1978

    PODRACKÝ, Igor: Domáca skladateľská prezentácia

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 22, p. 5
    (Dychové kvinteto)

  • 1977

    DUŠINSKÝ, Gabriel: Koncerty v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 6, p. 4

  • 1977

    CHALÚPKA, Ľubomír: Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 5, p. 4
    (Sláčikové kvarteto)

  • 1976

    ČÍŽIK, Vladimír: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 1976, year 8, no. 23, p. 4
    (premiéra oratória Dvanásti (4. a 5. 11. 1976, dir. Gabriel Patócs))

  • 1976

    PODRACKÝ, Igor: Tvorba : Miro Bázlik - Canticum [analýza diela]

    Hudobný život, 1976, year 8, no. 8, p. 3

  • 1976

    KOVÁR, Ján: Koncerty v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 1976, year 8, no. 8, p. 5
    (ako interpret klavírnych diel J. S. Bacha)

  • 1976

    CHALUPKA, Ľubomír: Týždeň slovenskej hudobnej tvorby : Koncerty komornej hudby

    Hudobný život, 1976, year 8, no. 5, p. 5
    (Piesne na čínsku poéziu)

  • 1971

    HRČKOVÁ, Naďa: Hudba a dobro [rozhovor]

    Slovenská hudba, 1971, year 15, no. 6 – 7, p. 229 – 233

  • 1970

    VAJDA, Igor: Bázlik a Beneš - alebo o dvoch prínosoch

    O cestách modernej slovenskej opery

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 9, p. 8

  • 1970

    VAJDA, Igor: Tvorivá dielňa

    SND a slovenská operná tvorba

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 5, p. 4

  • 1970

    HEERENOVÁ, Petra: Rigoletto z Brna

    Slovo má René Tuček

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 3, p. 8
    (Peter a Lucia)

  • 1970

    MARCZELLOVÁ, Z.: Bilancovanie sezóny

    S Branislavom Kriškom o problémoch divadelných

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 13, p. 3

x