2022

MIKEŠ, Vítězslav: Milan Paľa: Tradicí se nemá žít, ale má se na ní stavět a tvořit novou

Harmonie, 1. 3. 2022, no. 3, p. 8 – 13

2022

BERETOVÁ, Alžbeta: Štyri premiéry s Ivom Kahánkom

Hudobný život, 2022, year 54, no. 3, p. 4

2021

MACHO, Palo: Palo Macho s Janou Kmiťovou [rozhovor]

Hudobný život, 2021, year 53, no. 4, p. 40

2021

LEJAVA, Marian: Jana Kmiťová : Dve vety o tvojej tvári [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 36

2021

KOREŇOVÁ, Katarína: Jana Kmiťová : Metamerie [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, year 53, no. 11, p. 37

2021

GUNIČOVÁ, Kristína: Filharmonici s novou slovenskou hudbou

Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 5

2021

KOLÁŘ, Robert: Vesmírne mapy pre dvoch klaviristov

Hudobný život, 2021, year 53, no. 10, p. 7

2020

KMIŤOVÁ, Jana: Lukáš Borzík : Signum Magnum [recenzia CD]

Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 36

2020

JAVORKA, Peter: Koncerty víťazov Rajeckej hudobnej jari

Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 10

2020

VESELÝ, Ondrej: Nová slovenská hudba 2020 online

Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 4 – 5

2019

KATINA, Peter: O centre pre umenie VIOLA s Tatianou Pirníkovou a Ondrejom Veselým

Hudobný život, 2019, year 51, no. 6, p. 22 – 24

2018

KOLÁŘ, Róbert: Nová slovenská hudba 2018 - fragmenty

Hudobný život, 2018, year 50, no. 12, p. 8

2018

red: Ceny Hudobného fondu 2018

Hudobný život, 2018, year 50, no. 10, p. 2

2018

VESELÝ, Ondrej: Jana Kmiťová: Nebojím sa riskovať a skúšať nápady [rozhovor]

Hudobný život, 2018, year 50, no. 7 – 8, p. 24 – 26

2018

KOLÁŘ, Robert: Quasars rekapitulačne

Hudobný život, 2018, year 50, no. 6, p. 2

2018

FORDINÁLOVÁ, Ľubica - ŠČIGULINSKÝ, Filip: AsynChrónie 2018

TEMPO, časopis HTF VŠMU, 2018, year 15, no. 1 – 2, p. 55

2017

CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2016

Quasars Ensemble na štandardnej úrovni

Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 14

2017

MATEJ, Daniel: ISCM WORLD NEW MUSIC DAYS 2017

Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 32

2017

KUBIČKA, Víťazoslav: Koncert víťazov Rajeckej hudobnej jari

Hudobný život, 2017, year 49, no. 11, p. 25

2016

BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba

Staré objavy i premiéry so SF

Hudobný život, 2016, year 48, no. 12, p. 10 – 11

2016

KUBIČKA, Víťazoslav: Rajecká hudobná jar

Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 6

2014

HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 9

2014

BUBNÁŠ, Juraj: Bratislava: Nová slovenská hudba 2014

2014

BUBNÁŠ, Juraj: ISCM World Music Days

Hudobný život, 2014, year 46, no. 11, p. 13

2014

ŠČEPÁN, Michal: Hudba sa prebúdza v noci

Žalmy slovenských skladateľov

Hudobný život, 2014, year 46, no. 7 – 8, p. 17

2013

BUBNÁŠ, Juraj: ISCM World New Music Days 2013 : Košice – Bratislava Viedeň

Camerata Silesia, Webern Symphonie Orchester

Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 15

2013

ŠČEPÁN, Michal: Melos-Étos 2013

Stadler Quartett cez strmé mosty

Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 18

2013

KATINA, Peter – VAJÓ, Juraj: Quasars Ensemble & Košice v znamení kvalitatívneho posunu

Hudobný život, 2013, year 45, no. 11, p. 14

2011

MACARÍKOVÁ, Ivana: Košická kompozičná škola

Slovenská hudba, 2011, year 37, no. 4, p. 382 – 413

2010

MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Mladá slovenská skladateľská generácia – štýlové a názorové orientácie

Slovenská hudba, 2010, year 36, no. 1, p. 27 – 62

2006

FRANK, Michal: Genius Loci "slovenského Seattlu"

Hudba, 2006, year 1, no. 2, p. 50 – 56

2002

KMIŤOVÁ, Jana: K hudobnej tvorbe Iris Szeghy v 90. rokoch

Slovenská hudba, 2002, year 28, no. 1, p. 64 – 76

1987

MEDŇANSKÁ, Irena: Úspech Prešovčanky Jany Kmiťovej : Talent potrebuje starostivosť

Prešovské noviny, 1. 12. 1987

Personal bibliography

  • 2020

    KMIŤOVÁ, Jana: Lukáš Borzík : Signum Magnum [recenzia CD]

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 36

  • 2002

    KMIŤOVÁ, Jana: K hudobnej tvorbe Iris Szeghy v 90. rokoch

    Slovenská hudba, 2002, year 28, no. 1, p. 64 – 76

Bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2011

    MACARÍKOVÁ, Ivana: Košická kompozičná škola

    Slovenská hudba, 2011, year 37, no. 4, p. 382 – 413

  • 2010

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Mladá slovenská skladateľská generácia – štýlové a názorové orientácie

    Slovenská hudba, 2010, year 36, no. 1, p. 27 – 62

Bibliography – Reviews

  • 2021

    LEJAVA, Marian: Jana Kmiťová : Dve vety o tvojej tvári [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 36

  • 2021

    KOREŇOVÁ, Katarína: Jana Kmiťová : Metamerie [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 11, p. 37

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2022

    MIKEŠ, Vítězslav: Milan Paľa: Tradicí se nemá žít, ale má se na ní stavět a tvořit novou

    Harmonie, 1. 3. 2022, no. 3, p. 8 – 13

  • 2022

    BERETOVÁ, Alžbeta: Štyri premiéry s Ivom Kahánkom

    Hudobný život, 2022, year 54, no. 3, p. 4

  • 2021

    GUNIČOVÁ, Kristína: Filharmonici s novou slovenskou hudbou

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 12, p. 5

  • 2021

    KOLÁŘ, Robert: Vesmírne mapy pre dvoch klaviristov

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 10, p. 7

  • 2021

    MACHO, Palo: Palo Macho s Janou Kmiťovou [rozhovor]

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 4, p. 40

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: Nová slovenská hudba 2020 online

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 4 – 5

  • 2020

    JAVORKA, Peter: Koncerty víťazov Rajeckej hudobnej jari

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 11, p. 10

  • 2018

    red: Ceny Hudobného fondu 2018

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 10, p. 2

  • 2018

    VESELÝ, Ondrej: Jana Kmiťová: Nebojím sa riskovať a skúšať nápady [rozhovor]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 7 – 8, p. 24 – 26

  • 2018

    KOLÁŘ, Robert: Quasars rekapitulačne

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 6, p. 2

  • 2018

    KOLÁŘ, Róbert: Nová slovenská hudba 2018 - fragmenty

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 12, p. 8

  • 2018

    FORDINÁLOVÁ, Ľubica - ŠČIGULINSKÝ, Filip: AsynChrónie 2018

    TEMPO, časopis HTF VŠMU, 2018, year 15, no. 1 – 2, p. 55

  • 2017

    MATEJ, Daniel: ISCM WORLD NEW MUSIC DAYS 2017

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 32

  • 2017

    KUBIČKA, Víťazoslav: Koncert víťazov Rajeckej hudobnej jari

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 11, p. 25

  • 2017

    CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2016

    Quasars Ensemble na štandardnej úrovni

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 14

  • 2016

    BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba

    Staré objavy i premiéry so SF

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 12, p. 10 – 11

  • 2016

    KUBIČKA, Víťazoslav: Rajecká hudobná jar

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 6

  • 2014

    HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

    Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 9

  • 2014

    BUBNÁŠ, Juraj: Bratislava: Nová slovenská hudba 2014

  • 2014

    BUBNÁŠ, Juraj: ISCM World Music Days

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 11, p. 13

  • 2014

    ŠČEPÁN, Michal: Hudba sa prebúdza v noci

    Žalmy slovenských skladateľov

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 7 – 8, p. 17

  • 2013

    BUBNÁŠ, Juraj: ISCM World New Music Days 2013 : Košice – Bratislava Viedeň

    Camerata Silesia, Webern Symphonie Orchester

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 15

  • 2013

    ŠČEPÁN, Michal: Melos-Étos 2013

    Stadler Quartett cez strmé mosty

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 18

  • 2013

    KATINA, Peter – VAJÓ, Juraj: Quasars Ensemble & Košice v znamení kvalitatívneho posunu

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 11, p. 14

  • 2006

    FRANK, Michal: Genius Loci "slovenského Seattlu"

    Hudba, 2006, year 1, no. 2, p. 50 – 56

  • 1987

    MEDŇANSKÁ, Irena: Úspech Prešovčanky Jany Kmiťovej : Talent potrebuje starostivosť

    Prešovské noviny, 1. 12. 1987

Bibliography – Interviews

  • 2019

    KATINA, Peter: O centre pre umenie VIOLA s Tatianou Pirníkovou a Ondrejom Veselým

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 6, p. 22 – 24

x