Personálna bibliografia – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • -1

    Kríza opery v čase postmoderny (Christopher Marthaler- The unanswered question)

    Posledná sezóna? (sprievodca po divadelnej sezóne 1998/99), 1999, The Theatre Institute, Bratislava, p. 203 – 218

Personálna bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2011

    Lenkov Haydn

    Pravda, 15. 2. 2011, year 21, no. 37, p. 34

Personálna bibliografia

  • 2009

    Peter a Lucia

    KOD, 2009, no. 6, p. 22 – 25

  • 1999

    Hetstato

    Divadlo v medzičase, 1999, no. 3 – 4, p. 12 – 13

Bibliografia – Reviews

  • 2020

    ŠŤASTNÝ, Jaroslav: VAPORI del CUORE: Themes and variations

    (selected works 2000 - 2009)

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 4, p. 39

  • 2020

    NEJTEK, Michal: Vapori del Cuore : Themes and Variations [recenzia CD]

    Harmonie, 2020, no. 6, p. 62

Bibliografia – Books

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    Slovak Academy of Sciences, Bratislava

Bibliografia

  • 2013

    KOLÁŘ, Robert: Ludi Apollinares/Burgr, Kundlák, Piaček, Schramek, Wiedermann

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 4, p. 11

  • 2008

    ČAJKOVÁ, Jaroslava: Divadlo si vystačí bez hudby

    Javisko, 2008, no. 4, p. 14 – 17

  • 2007

    ŠEDIVÁ, Barbora: Absolútna nerovnováha

    3/4 revue, 2007, no. 21/22, p. 25 – 29

  • 2006

    ŠTEFKOVÁ, M.: Koncerty komorných orchestrov v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca

    Tempo, 2006, no. 2, p. 30 – 32

  • 2004

    FUJAK, Július: Slovenské hudobné alternatívy. Od Ali Ibn Rachid cez Stoku až... k tvorbe Ľubomíra Burgra

    Hudobný život, 2004, no. 9, p. 40 – 41

  • 2003

    REHÁK, Oliver: Niečo je zhnité vo fungované kultúry : s hercom, režisérom a hudobníkom Ľubom Burgrom o tom, že ...

    Sme, 9. 8. 2003, no. 30, p. 9 – 10

  • 2002

    BURGR, Ľubomír – MALITI, Romana – FERENCZOVÁ, Zuzana – JANKŮ, Peter – GAŠPAROVÁ, Anna: Nové divadelné priestory

    Javisko, 2002, no. 7, p. 4 – 7

  • 2002

    SOTNÍK, Alexander: Nezmar v ľudskej podobe : "keby som mal štátnu moc, okamžite by som zrušil ministerstvo kultúry," hovorí predseda Združenia pre súčasnú operu Ľubo Burgr

    Profit, 2002, no. 27, p. 42 – 43

  • 2002

    SOTNÍK, Alexander: Nezmar v ľudskej podobe

    Profit, 2002, no. 27, p. 42 – 43

  • 2002

    KREKOVIČ, Slávo: Burgr king

    3/4 revue, 2002, no. 13, p. 14 – 17

  • 2002

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Slovak Composer After 1900. Formation and Styles

    Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 85 – 86

  • 2001

    REHÁK, Oliver: Ľudia majú chuť robiť niečo spolu : rozhovor s hercom a hudobníkom Ľubom Burgom

    Hospodárske noviny, 17. 4. 2001, no. 74, p. 8

  • 2000

    GAJDOŠOVÁ, Eva: Divadelník Ľubomír Burgr

    Javisko, 2000, no. 11, p. 2 – 5

  • 1995

    GAJDOŠOVÁ, Eva: Čo vidím, čo počujem

    Tanec, 1995, no. 2, p. 20

x