Bibliografia – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2016

    CHALUPKA, Ľubomír: Tvorivý odkaz Ivana Paríka, Dušana Martinčeka a Ladislava Kupkoviča ako inšpirácia pre identifikáciu podobností a odlišností v slovenskej hudbe

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 33 – 37

  • 2011

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Akceptovanie hudobnej tradície v tvorbe Ivana Paríka, Dušana Martinčeka a Ladislava Kupkoviča

    Slovenská hudba, 2011, year 37, no. 4, p. 350 – 356

  • 2010

    CHALUPKA, Ľubomír: Jednota v rozmanitosti – podobnosti a odlišnosti v tvorivom vývoji slovenských skladateľov Ivana Paríka, Dušana Martinčeka a Ladislava Kupkoviča

    Osobnosti slovenskej a európskej hudobnej tvorby III, 2010, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 119 – 134

  • 2006

    CHALUPKA, Ľubomír: Unitas multiplex... (marginálie k sedemdesiatke Ladislava Kupkoviča, Dušana Martinčeka a Ivana Paríka)

    Hudobný život, 2006, Bratislava, year 38, no. 7 – 8, p. 46 – 48

  • 2002

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Tvorba Dušana Martinčeka v kontexte európskej hudby

    Slovenská hudba, 2002, year 27, no. 1, p. 49 – 63

  • 1996

    CHALUPKA, Ľubomír: Vývoj po roku 1945

    Dejiny slovenskej hudby (ed. O. Elschek), 1996, ASCO Art & Science, Bratislava, p. 300 – 301, 312

  • 1991

    BABCOCK, D.: Dušan Martinček. An Introduction to His Music

    Tempo, 1991, London, no. 179

Bibliografia – Books

  • 2011

    CHALUPKA, Ľubomír: Slovenská hudobná avantgarda

    Štýlotvorné formovanie skladateľskej generácie nastupujúcej v 60. rokoch 20. storočia

    Comenius University in Bratislava, Bratislava

Bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2020

    LETŇANOVÁ, Elena: Cieľom umenia je robiť človeka šťastným

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 7 – 8, p. 11
    (Dvanásť prelúdií pre klavír)

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Medzinárodný gitarový festival BRNO´19

    28. ročník festivalu, 4. - 10. augusta, Česká kytarová společnost z. s.

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 9, p. 18 – 19

  • 2019

    KOLÁŘ, Robert: Melos-Étos 2019

    15. ročník medzinárodného festivalu súčasnej hudby, 8.–15. novembra, Hudobné centrum

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 12, p. 4

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Melos-Étos 2019: 30 rokov po Novembri...

    Festival, ktorý založil Ilja

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 20 – 21

  • 2019

    FULKA, Vladimír: Galéria hudby v Nitre: nesústredený recitál

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 1 – 2, p. 17

  • 2019

    redakcia: 15. ročník Medzinárodného festivalu súčasnej hudby Melos-Étos ponúkne viac ako 40 diel

    Operaslovakia, 2019

  • 2017

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 3, p. 4

  • 2017

    CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2016

    Quasars Ensemble na štandardnej úrovni

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 14

  • 2017

    TURÁK, František: Dva návraty na Epoché

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 6 – 7

  • 2016

    BUBNÁŠ, Juraj: Moyzes Quartet : String Quartets [recenzia CD]

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 1 – 2, p. 51 – 52

  • 2015

    CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2015

    Slovenská klavírna tvorba v perfektnej prezentácii

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 11, p. 9 – 10

  • 2013

    BUBNÁŠ, Juraj: Milan Paľa : Violin Solo 4 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 4, p. 35

  • 2012

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 7 – 8, p. 13

  • 2012

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 12, p. 3

  • 2011

    BUBNÁŠ, Juraj: Dušan Martinček : Music for Piano [recenzia CD]

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 9, p. 35

  • 2011

    (hž): Klaviristka Jordana Palovičová odohrala 24. 6. vo Veľkom salóne parížskej Invalidovne recitál z diel Jána Cikkera, Ilju Zeljenku a Dušana Martinčeka...

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 7 – 8, p. 3

  • 2011

    BUBNÁŠ, Juraj: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 11, p. 2

  • 1997

    CHALUPKA, Ľubomír: K jubileu Dušana Martinčeka

    Hudobný život, 1997, year 29, no. 1, p. 5

  • 1986

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Evolúcia tvorivej cesty Dušana Martinčeka

    Hudobný život, 1986, year 18, no. 12, p. 3

  • 1981

    BREJKA, Rudolf: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 2
    (Concertino pre flautu a klavír)

  • 1978

    CHALUPKA, Ľubomír: III. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Orchestrálne koncerty

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 1, 4

  • 1977

    CHALÚPKA, Ľubomír: Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 5, p. 1
    (12 prelúdií)

  • 1972

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborga: Dva úspešné recitály

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 15, p. 4
    (III. klavírna sonáta)

  • 1972

    ČÍŽIK, Vladimír: Dokument rastu

    Hudobný život, 1972, year 4, no. 10, p. 4
    (Hommage á Corelli)

  • 1969

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Slovenská hudba a medzinárodná pantom ma

    List z Prahy

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 18, p. 5
    (Ostinati)

  • 1969

    ČÍŽIK, Vladimír: Sliač 1969

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 13 – 14, p. 6
    (Rumunská rapsódia)

  • 1963

    ALBRECHT, Ján: K tvorbe Dušana Martinčeka

    Slovenská hudba, 1963, year 8, no. 1, p. 13 – 14

  • 1961

    ALBRECHT, Ján: Retrospektívny pohľad na diplomovú prácu Dušana Martinčeka

    Slovenská hudba, 1961, year 5, no. 7 – 8, p. 352 – 353

Bibliografia – Analyses of Works

  • 2001

    CHALUPKA, Ľubomír: Dušan Martinček: Dialógy vo forme variácií

    Hudobný život, 2001, year 33, no. 9, p. 16 – 19

  • 1986

    BREJKA, Rudolf: Animation pre 35 sláčikov

    Hudobný život, 1986, year 18, no. 9, p. 3

  • 1981

    BREJKA, Rudolf: Dušan Martinček: Concertino pre flautu a klavír

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 20, p. 5

  • 1979

    BREJKA, Rudolf: Klavírne sonáty Dušana Martinčeka II.

    Poznámky k evolúcii skladateľovho kompozičného myslenia

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 18, p. 5

  • 1979

    BREJKA, Rudolf: Klavírne sonáty Dušana Martinčeka

    Poznámky k evolúcii skladateľovho kompozičného myslenia

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 17, p. 5

x