• 2010 - 2015

    Konzervatórium v Bratislave (klarinet – Peter Drlička)

  • 2014 – 2017

    JAMU v Brne (klarinet – Vít Spilka a Milan Polák)

  • majstrovské kurzy:

    Philippe Berrod, Yehuda Gilad, Charles Neidich, Harri Mäki, Igor Armani a Aljaž Beguš

  • od 2016

    člen parížskeho Ensemble Intercontemporain

Martin Adámek rozvinul napriek mladému veku bohatú koncertnú činnosť, ktorá zahŕňa sólistickú, orchestrálnu i komornú tvorbu. Ako sólista sa predstavil na mnohých zahraničných koncertných pódiách v Európe, Severnej Amerike a v Ázii. V roku 2017 uviedol švajčiarsku premiéru klarinetového koncertu Hysteresis Michela van der Aa v spolupráci s Ensemble of the Lucerne Festival Academy pod taktovkou Matthiasa Pintschera. V roku 2018 sa predstavil ako sólista Slovenského mládežníckeho orchestra na koncertoch pod taktovkou dirigenta Benjamina Bayla v Banskej Bystrici a v Nitre. V roku 2019 uviedol svetovú premiéru Klarinetového koncertu Beata Furrera pod taktovkou Matthiasa Pintschera na festivale Donaueschinger Musiktage. V tom istom roku uviedol dve slovenské premiéry po boku Zsolta Nagya – Klarinetový koncert Magnusa Lindberga v spolupráci so Symfonickým orchcestrom Slovenského rozhlasu a Klarinetový koncert „Peregrinus estaticus“ autora Erkki-Sven Tüüra so Slovenskou filharmóniou.


Ako prvý klarinetista telesa Gustav Mahler Jugendorchester koncertoval v mnohých prestížnych európskych sálach ako Royal Concertgebouw v Amsterdame, Royal Albert Hall v Londýne, v Musikvereine vo Viedni, v berlínskom Konzerthause a ďalších. Bol tiež členom Orquesta Sinfonica Infantil Nacional de Venezuela, Sistema Europe Youth Orchestra a komorného orchestra Czech Virtuosi, ktorý spolupracoval o. i. s huslistkou Esther Yoo. Ako sólista či orchestrálny hráč spolupracuje s dirigentskými osobnosťami ako Philippe Jordan, Christoph Eschenbach, Matthias Pintscher, André de Ridder, Thierry Fischer, Vladimir Ashkenazy, Leo McFall, Bruno Mantovani a i.

 

Od roku 2016 je stálym členom Ensemble intercontemporain – jedného z celosvetovo najuznávanejších súborov súčasnej hudby, ktorý bol založený v roku 1976 Pierrom Boulezom. S týmto súborom sa predstavil na festivaloch ako Berliner Festspiele, Biennale Boulez, Music Biennale Zagreb, Musica Nova Helsinki a ďalších. Od roku 2022 sa stal novým klarinetistom prestížneho Tria catch, ktoré sa za posledných 12 rokov radí medzi popredných interpretov súčasnej hudby a taktiež klasického repertoáru. Je tiež členom Alma Mahler Kammerorchester, ktorý v roku 2017 založil spoločne so svojimi spoluhráčmi z orchestra Gustav Mahler Jugendorchestra. Teleso sa špecialzuje na komorné úpravy symfonických diel 19. a 20. storočia, neopomínajúc však pôvodný repertoár komorných orchestrov a komorné skladby rôznych štýlových období.

 

Na Slovensku pravidelne spolupracuje s tromi zoskupeniami zameranými na interpretáciu súčasnej hudby – Cluster ensemble, VENI ensemble a VENI ACADEMY a spolupracoval tiež s Mucha Quartet. V roku 2016 založil spolu s klaviristkou Zuzanou Manera Biščákovou a sopranistkou Nao Higano trio Sentegmento, ktoré sa špecializuje najmä na súčasnú hudbu a premiéruje diela slovenských i zahraničných autorov.

 

Ako hosťujúci umelec vystúpil na mnohých medzinárodných festivaloch v zahraničí (BBC Proms, Salzburger Festspiele, Berliner Festspiele, Lucerne Festival, Pražská jar, Young Euro Classic, Muzički Biennale Zagreb, Festival Forfest, Setkávání nové hudby Plus, Grafenegg Festival a ď.) i na Slovensku (Melos-Étos, Viva Musica!, Cíferská hudobná jar, Galantské hudobné dni, Ars Nova, Schubert Fest a i.). Nahráva pre Rozhlas a televíziu Slovenska.

x