Kvarteto sa sformovalo počas štúdia jeho členov na Konzervatóriu v Bratislave v roku 2003, kde pracovalo pod pedagogickým vedením Stanislava Muchu, vtedajšieho primária Moyzesovho kvarteta. Členmi kvarteta sú vynikajúci interpreti, laureáti domácich i zahraničných súťaží.

Štúdium komornej hry: VŠMU (Ján Slávik), Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni (Johannes Meissl), Escuela Superior de Música Reina Sofia v Madride (Günter Pichler).

Interpretačné kurzy: Reichenau (Peter Schuhmayer, Johannes Meissl, Othmar Müller, Hatto Beyerle, Miguel da Silva, Evgenia Epshtein, Jan Talich, Petr Prause, Josef Klusoň, András Keller), Schwarzenberg (Günter Pichler), Villecroze (Miguel da Silva, Alfred Brendel), Montreal (Gerhard Schulz, Michael Tree, Norman Fischer, Atar Arad).

Kvarteto koncertovalo na popredných hudobných festivaloch (napr. BHS, Pražská jar, Bordeaux String Quartet Festival, Allegretto Žilina ...), vo významných koncertných sálach (recitál vo viedenskom Musikverein, koncert v Luxemburskej filharmónii i v rámci komorného cyklu Slovenskej filharmónie). Pravidelne sa zúčastňuje na ďalších kultúrnych podujatiach doma i v zahraničí a spolupracuje s radom umelcov.   

Za svoju doterajšiu činnosť získalo kvarteto niekoľko ocenení a umiestnilo sa na popredných miestach interpretačných súťaží v zahraničí.

Od roku 2015 uvádza v Galérii Nedbalka v Bratislave cyklus koncertov v projekte "musica_litera" (spojenie vážnej hudby a umeleckého slova). V rokoch 2016 a 2017 bolo kvarteto rezidenčným súborom Rádia Devín s cyklom samostatných koncertov v Slovenskom rozhlase.

 

 

 

 


x