2022

UNGER, Pavel: Záhrada Domu Albrechtovcov, Jommelli, Musica aeterna – ideálna letná kombinácia

Opera Slovakia, 27. 6. 2022

2022

ŠTEFUNKO, Adam – ZAJÍĚK, Peter: Taký bol rok 2021 s večnou hudbou [rozhovor]

Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 1 – 2, s. 26 – 27

2021

UNGER, Pavel: Vyše tristoročná Dafne od Antonia Caldaru opäť ožila s Musicou aeternou

Opera Slovakia, 2. 9. 2021

2019

ZAJÍČEK, Peter: Memoria aeterna 1919 - 2019

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 1 – 2, s. 21

2019

TICHÝ, Stanislav: Bratislavské hudobné slávnosti : Musica aeterna

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 11, s. 7

2019

ZAJÍČEK, Peter: Musica aeterna na BHS 2018

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 1 – 2, s. 21

2018

KAČIC, Ladislav: Hasseho Marc´Antonio e Cleopatra v Dome Albrechtovcov

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 11

2018

BLAHO, Vladimír: Luhačovice : Malý veľký festival

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 24 – 25

2017

TICHÝ, Stanislav: Dni starej hudby 2017 : Telemann 250

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 8 – 9

2017

SABO, Patrik: Dni starej hudby 2017 : Resonate & Plaudite

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 8 – 9

2017

(red.): Ceny ministra kultúry za hudbu získali Peter Zajíček a Izabela Pažítková

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 5, s. 11

2017

VONGREJ, Ľudovít: Poznáme laureátov Ceny ministra kultúry v oblastiach profesionálneho umenia za rok 2016

Opera Slovakia, 27. 4. 2017

2016

SABO, Patrik: Dni starej hudby 2016 : Epochy kráľov : Hudba noci

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 7 – 8, s. 14

2016

ŠUBA, Andrej: Bratislava Mozart Festival

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 18

2016

SABO, Patrik: Epoché / Nová slovenská hudba : Stará hudba na Epoché

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 11 – 12

2015

ŠUBA, Andrej: Peter Zajíček: Stará hudba je dobrodružný a nekončiaci proces poznávania [rozhovor]

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 4, s. 14 – 17

2015

ŠUBA, Andrej: Stará hudba na periférii?

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 13

2015

RUSÓ, Vladimír: Dni starej hudby 2015

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 7 – 8, s. 6 – 8

2014

ZAJÍČEK, Peter: J. Ph. Rameau – komorný portrét

Tempo (časopis Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU v Bratislave), 2014, roč. 11, č. 1 – 2, s. 28 – 32

2014

REHÁK, Oliver: Gróf Beňovský je naspäť

SME, 11. 11. 2014, roč. 22, č. 159, s. 15

2014

SABO, Patrik: Musica sacro-profana slovaca

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 11, s. 21

2014

SABO, Patrik: Dni starej hudby 2014: Pocta Rameauovi

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 7 – 8, s. 15

2014

(kul): Koncert na podporu Domu Albrechtovcov

Pravda , 14. 6. 2014, č. 136

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Prvá adventná nedeľa v Pálffyho paláci

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 16

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Musica aeterna vo sviatočnom období

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 15 – 16

2013

SABO, Patrik: Hommage à Vaňhal

Hudobný život , 2013, roč. 45, č. 4, s. 10

2013

ZAJÍČEK, Peter: Arcangelo Corelli (1653 – 1713)

Tempo (časopis Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU v Bratislave), 2013, roč. 10, č. 3 – 4, s. 23 – 27

2012

ZAJÍČEK, Peter: Dom, ktorý kričí o pomoc

Hudobný život , 2012, roč. 44, č. 11, s. 16

2011

KAČIC, Ladislav: Dni starej hudby 2011

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 5

2010

FREEMANOVÁ, Michaela: Recenzie : Anton Zimmermann, Chamber Music/Sonatas – Duos – Trios

Hudobný život , 2010, roč. 42, č. 12, s. 38 – 39

2009

MRÁZEK, Miroslav: Ohlédnutí za Haydnovými slavnostmi 2009

Hudební rozhledy, 2009, roč. 62, č. 12, s. 11 – 12

2009

ŠUBA, Andrej: Nová stará hudba

.týždeň, 9. 11. 2009, roč. 6, č. 45, s. 60 – 61

2009

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život , 2009, roč. 41, č. 7 – 8, s. 3

2008

KAČIC, Ladislav: Anton Zimmermann: Missa pastoralis D dur [recenzia CD]

Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 1 – 2, s. 59

2007

URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Komorná hudba na Košickej hudobnej jari

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 13

2005

KAČIC, Ladislav: Mozartove dni? 2005

Hudobný život, 2005, roč. 37, č. 4, s. 27

2004

POLAKOVIČOVÁ, Viera: Ešte k jubileu... Musica aeterna

Hudobný život, 2004, roč. 36, č. 1, s. 11 – 12

2004

POKOJNÁ, Katarína: Hovoríme s Petrom Zajíčkom

Hudobný život, 2004, roč. 36, č. 6, s. 7

2004

ŠUBA, Andrej: Dni starej hudby 2004

Hudobný život, 2004, roč. 36, č. 9, s. 17

2003

KAČIC, Ladislav: Koncerty 30. 10. 2003

Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 12, s. 17

2003

BAKIČOVÁ, Veronika: Musica aeterna 30 – rozhovor

Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 12, s. 13 – 14

2003

BÍLIKOVÁ-ANTALOVÁ, Lenka: Dni starej hudby 2003

Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 9, s. 14

2003

BOCEKOVÁ, Jana: 48. Košická hudobná jar

Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 7 – 8, s. 25

2003

KAČIC, Ladislav: Mozartov týždeň 2003

Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 4, s. 22

2003

POLÁK, Pavol: Marginálie ku Dňom starej hudby 2002

Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 1, s. 18 – 19

2001

SLIMÁČKOVÁ, Jana: Věčná hudba

Harmonie, 2001, roč. 9, č. 4

2001

POTANČOK, Adrian – ZEMANOVÁ, Lele: Bratislavou bude znieť hudba

Národná obroda, 15. 10. 2001

2000

RAJTEROVÁ, Alžbeta: Náš hosť: Peter Zajíček

Hudobný život, 2000, roč. 32, č. 12, s. 10 – 14

2000

URQUIJO, Javier: Música antigua

El Mundo, 28. 10. 2000

2000

VEJAČKOVÁ, Andrea: O hudbe, ktorá plynie zo srdca

Košický Večer, 13. 6. 2000

2000

ČURILLA, Štefan: Poobhliadnutie za 45. ročníkom Košickej hudobnej jari

Východoslovenské noviny, 8. 6. 2000

1999

GREGOROVÁ, Anna: Stará hudba spája európske regióny

Práca, 13. 10. 1999

1999

PEYREGNE, André: La Roya et la Bévéra gagnées par le baroque

Nice Matin, 1999, č. 3

1999

CLARK, Brian: Eastern Promise

Early Music Review, 1999, č. 10

1998

KAČIC, Ladislav: Musica aeterna v éteri

Hudobný život, 1998, roč. 30, č. 4, s. 8

1998

PALOVČÍK, Michal: Poslovia zvestí majstrov – Musica aeterna

Hudobný život, 1998, roč. 30, č. 13, s. 12

1998

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Musica aeterna koncertuje a jubiluje

Práca, 9. 10. 1998

1998

POLÁK, Pavol: Dni starej hudby ´98

Hudobný život, 1998, roč. 30, č. 22, s. 5

1997

GRUBER, Juddy: Performing Arts

Washington Post, 6. 12. 1997

1997

PORTER, Cecilia: Musica aeterna

Music On The Comons, 12. 6. 1997

1996

ĎURČEKOVÁ, Zuzana: Stará hudba ožije a nadchne len v úprimnej interpretácii

Národná obroda, 10. 8. 1996, s. 10

1996

HOCHGARTZ, Michael: Gut gefochten

Münstersche Zeitung, 4. 6. 1996

1996

CHANNING, Gray: Slovakian troupe is a must-see for early music fans

The Providence Sunday Journal, 28. 4. 1996

1995

RAJTEROVÁ, Alžbeta: Hnutie starej hudby na Slovensku

Slovenská hudba, 1995, č. 4, s. 561 – 578

1995

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Ľudia hľadajú v starej hudbe pokoj

Televízia a rozhlas, 1995, č. 51, s. 3

1995

KRAMÁROVÁ, Nina: Musica aeterna a Händel

Hudobný život, 1995, roč. 27, č. 19, s. 5

1995

KRAMÁROVÁ, Nina: Musica aeterna a Händel

Hudobný život, 1995, roč. 27, č. 19, s. 5

1995

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Užitočné a atraktívne projekty

Pravda, 3. 11. 1995, s. 9

1994

HURWITT, Elliot: Kusser – Six Ouvertures de Theátre

Fanafare, 17. 2. 1994

1994

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Život so starou hudbou, zhovárame sa s...

Nové slovo bez rešpektu, 1994, roč. 4, č. 12, s. 12 – 13

1993

IVANOVÁ, Marta: Láska aj hudbu prenáša: Musica aeterna magnetom pre svetové špičky

Práca, 9. 3. 1993, s. 7

1992

J.L.D.: Zelenka ou le triomphe du baroque

Quest France, 6. 6. 1992

1990

POLAKOVIČOVÁ, Viera: Pravda prvej čembalistky : Koncert súboru starej hudby podnetom pre úvahy

Večerník , 13. 11. 1990

1990

URSÍNYOVÁ, Terézia: O hudbe na starých nástrojoch : S Petrom Zajíčkom, koncertným majstrom súboru Musica aeterna [rozhovor]

Hudobný život, 1990, roč. 22, č. 4, s. 9

1977

-oá-: Absolventské koncerty

Hudobný život, 1977, roč. 9, č. 16, s. 1

1977

ŠUHAJDOVÁ, Jana: Absolventský orchestrálny koncert

Hudobný život, 1977, roč. 9, č. 8, s. 5

Personálna bibliografia

  • 2019

    ZAJÍČEK, Peter: Memoria aeterna 1919 - 2019

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 1 – 2, s. 21

  • 2019

    ZAJÍČEK, Peter: Musica aeterna na BHS 2018

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 1 – 2, s. 21

  • 2014

    ZAJÍČEK, Peter: J. Ph. Rameau – komorný portrét

    Tempo (časopis Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU v Bratislave), 2014, roč. 11, č. 1 – 2, s. 28 – 32

  • 2013

    ZAJÍČEK, Peter: Arcangelo Corelli (1653 – 1713)

    Tempo (časopis Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU v Bratislave), 2013, roč. 10, č. 3 – 4, s. 23 – 27

  • 2012

    ZAJÍČEK, Peter: Dom, ktorý kričí o pomoc

    Hudobný život , 2012, roč. 44, č. 11, s. 16

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2022

    UNGER, Pavel: Záhrada Domu Albrechtovcov, Jommelli, Musica aeterna – ideálna letná kombinácia

    Opera Slovakia, 27. 6. 2022

  • 2022

    ŠTEFUNKO, Adam – ZAJÍĚK, Peter: Taký bol rok 2021 s večnou hudbou [rozhovor]

    Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 1 – 2, s. 26 – 27

  • 2021

    UNGER, Pavel: Vyše tristoročná Dafne od Antonia Caldaru opäť ožila s Musicou aeternou

    Opera Slovakia, 2. 9. 2021

  • 2019

    TICHÝ, Stanislav: Bratislavské hudobné slávnosti : Musica aeterna

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 11, s. 7

  • 2018

    KAČIC, Ladislav: Hasseho Marc´Antonio e Cleopatra v Dome Albrechtovcov

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 11

  • 2018

    BLAHO, Vladimír: Luhačovice : Malý veľký festival

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 24 – 25

  • 2017

    TICHÝ, Stanislav: Dni starej hudby 2017 : Telemann 250

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 8 – 9

  • 2017

    SABO, Patrik: Dni starej hudby 2017 : Resonate & Plaudite

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 8 – 9

  • 2017

    (red.): Ceny ministra kultúry za hudbu získali Peter Zajíček a Izabela Pažítková

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 5, s. 11

  • 2017

    VONGREJ, Ľudovít: Poznáme laureátov Ceny ministra kultúry v oblastiach profesionálneho umenia za rok 2016

    Opera Slovakia, 27. 4. 2017

  • 2016

    ŠUBA, Andrej: Bratislava Mozart Festival

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 18

  • 2016

    SABO, Patrik: Epoché / Nová slovenská hudba : Stará hudba na Epoché

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 11 – 12

  • 2016

    SABO, Patrik: Dni starej hudby 2016 : Epochy kráľov : Hudba noci

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 7 – 8, s. 14

  • 2015

    RUSÓ, Vladimír: Dni starej hudby 2015

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 7 – 8, s. 6 – 8

  • 2015

    ŠUBA, Andrej: Peter Zajíček: Stará hudba je dobrodružný a nekončiaci proces poznávania [rozhovor]

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 4, s. 14 – 17

  • 2015

    ŠUBA, Andrej: Stará hudba na periférii?

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 13

  • 2014

    REHÁK, Oliver: Gróf Beňovský je naspäť

    SME, 11. 11. 2014, roč. 22, č. 159, s. 15

  • 2014

    SABO, Patrik: Musica sacro-profana slovaca

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 11, s. 21

  • 2014

    SABO, Patrik: Dni starej hudby 2014: Pocta Rameauovi

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 7 – 8, s. 15

  • 2014

    (kul): Koncert na podporu Domu Albrechtovcov

    Pravda , 14. 6. 2014, č. 136

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Prvá adventná nedeľa v Pálffyho paláci

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 16

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Musica aeterna vo sviatočnom období

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 15 – 16

  • 2013

    SABO, Patrik: Hommage à Vaňhal

    Hudobný život , 2013, roč. 45, č. 4, s. 10

  • 2011

    KAČIC, Ladislav: Dni starej hudby 2011

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 5

  • 2010

    FREEMANOVÁ, Michaela: Recenzie : Anton Zimmermann, Chamber Music/Sonatas – Duos – Trios

    Hudobný život , 2010, roč. 42, č. 12, s. 38 – 39

  • 2009

    MRÁZEK, Miroslav: Ohlédnutí za Haydnovými slavnostmi 2009

    Hudební rozhledy, 2009, roč. 62, č. 12, s. 11 – 12

  • 2009

    ŠUBA, Andrej: Nová stará hudba

    .týždeň, 9. 11. 2009, roč. 6, č. 45, s. 60 – 61

  • 2009

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život , 2009, roč. 41, č. 7 – 8, s. 3

  • 2008

    KAČIC, Ladislav: Anton Zimmermann: Missa pastoralis D dur [recenzia CD]

    Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 1 – 2, s. 59

  • 2007

    URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Komorná hudba na Košickej hudobnej jari

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 13

  • 2005

    KAČIC, Ladislav: Mozartove dni? 2005

    Hudobný život, 2005, roč. 37, č. 4, s. 27

  • 2004

    ŠUBA, Andrej: Dni starej hudby 2004

    Hudobný život, 2004, roč. 36, č. 9, s. 17

  • 2004

    POKOJNÁ, Katarína: Hovoríme s Petrom Zajíčkom

    Hudobný život, 2004, roč. 36, č. 6, s. 7

  • 2004

    POLAKOVIČOVÁ, Viera: Ešte k jubileu... Musica aeterna

    Hudobný život, 2004, roč. 36, č. 1, s. 11 – 12

  • 2003

    KAČIC, Ladislav: Koncerty 30. 10. 2003

    Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 12, s. 17

  • 2003

    BAKIČOVÁ, Veronika: Musica aeterna 30 – rozhovor

    Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 12, s. 13 – 14

  • 2003

    BÍLIKOVÁ-ANTALOVÁ, Lenka: Dni starej hudby 2003

    Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 9, s. 14

  • 2003

    BOCEKOVÁ, Jana: 48. Košická hudobná jar

    Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 7 – 8, s. 25

  • 2003

    KAČIC, Ladislav: Mozartov týždeň 2003

    Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 4, s. 22

  • 2003

    POLÁK, Pavol: Marginálie ku Dňom starej hudby 2002

    Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 1, s. 18 – 19

  • 2001

    POTANČOK, Adrian – ZEMANOVÁ, Lele: Bratislavou bude znieť hudba

    Národná obroda, 15. 10. 2001

  • 2001

    SLIMÁČKOVÁ, Jana: Věčná hudba

    Harmonie, 2001, roč. 9, č. 4

  • 2000

    RAJTEROVÁ, Alžbeta: Náš hosť: Peter Zajíček

    Hudobný život, 2000, roč. 32, č. 12, s. 10 – 14

  • 2000

    URQUIJO, Javier: Música antigua

    El Mundo, 28. 10. 2000

  • 2000

    VEJAČKOVÁ, Andrea: O hudbe, ktorá plynie zo srdca

    Košický Večer, 13. 6. 2000

  • 2000

    ČURILLA, Štefan: Poobhliadnutie za 45. ročníkom Košickej hudobnej jari

    Východoslovenské noviny, 8. 6. 2000

  • 1999

    GREGOROVÁ, Anna: Stará hudba spája európske regióny

    Práca, 13. 10. 1999

  • 1999

    PEYREGNE, André: La Roya et la Bévéra gagnées par le baroque

    Nice Matin, 1999, č. 3

  • 1999

    CLARK, Brian: Eastern Promise

    Early Music Review, 1999, č. 10

  • 1998

    POLÁK, Pavol: Dni starej hudby ´98

    Hudobný život, 1998, roč. 30, č. 22, s. 5

  • 1998

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Musica aeterna koncertuje a jubiluje

    Práca, 9. 10. 1998

  • 1998

    PALOVČÍK, Michal: Poslovia zvestí majstrov – Musica aeterna

    Hudobný život, 1998, roč. 30, č. 13, s. 12

  • 1998

    KAČIC, Ladislav: Musica aeterna v éteri

    Hudobný život, 1998, roč. 30, č. 4, s. 8

  • 1997

    GRUBER, Juddy: Performing Arts

    Washington Post, 6. 12. 1997

  • 1997

    PORTER, Cecilia: Musica aeterna

    Music On The Comons, 12. 6. 1997

  • 1996

    ĎURČEKOVÁ, Zuzana: Stará hudba ožije a nadchne len v úprimnej interpretácii

    Národná obroda, 10. 8. 1996, s. 10

  • 1996

    HOCHGARTZ, Michael: Gut gefochten

    Münstersche Zeitung, 4. 6. 1996

  • 1996

    CHANNING, Gray: Slovakian troupe is a must-see for early music fans

    The Providence Sunday Journal, 28. 4. 1996

  • 1995

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Užitočné a atraktívne projekty

    Pravda, 3. 11. 1995, s. 9

  • 1995

    KRAMÁROVÁ, Nina: Musica aeterna a Händel

    Hudobný život, 1995, roč. 27, č. 19, s. 5

  • 1995

    KRAMÁROVÁ, Nina: Musica aeterna a Händel

    Hudobný život, 1995, roč. 27, č. 19, s. 5

  • 1995

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Ľudia hľadajú v starej hudbe pokoj

    Televízia a rozhlas, 1995, č. 51, s. 3

  • 1995

    RAJTEROVÁ, Alžbeta: Hnutie starej hudby na Slovensku

    Slovenská hudba, 1995, č. 4, s. 561 – 578

  • 1994

    HURWITT, Elliot: Kusser – Six Ouvertures de Theátre

    Fanafare, 17. 2. 1994

  • 1994

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Život so starou hudbou, zhovárame sa s...

    Nové slovo bez rešpektu, 1994, roč. 4, č. 12, s. 12 – 13

  • 1993

    IVANOVÁ, Marta: Láska aj hudbu prenáša: Musica aeterna magnetom pre svetové špičky

    Práca, 9. 3. 1993, s. 7

  • 1992

    J.L.D.: Zelenka ou le triomphe du baroque

    Quest France, 6. 6. 1992

  • 1990

    POLAKOVIČOVÁ, Viera: Pravda prvej čembalistky : Koncert súboru starej hudby podnetom pre úvahy

    Večerník , 13. 11. 1990

  • 1990

    URSÍNYOVÁ, Terézia: O hudbe na starých nástrojoch : S Petrom Zajíčkom, koncertným majstrom súboru Musica aeterna [rozhovor]

    Hudobný život, 1990, roč. 22, č. 4, s. 9

  • 1977

    -oá-: Absolventské koncerty

    Hudobný život, 1977, roč. 9, č. 16, s. 1

  • 1977

    ŠUHAJDOVÁ, Jana: Absolventský orchestrálny koncert

    Hudobný život, 1977, roč. 9, č. 8, s. 5

x