Personálna bibliografia

  • 2000

    Preparation and realization of compositions based on the electroacustical and traditional music

    Haluška, J. (ed.): Ambiguity and music. Seminar Mathematics and music, 2000, Bratislava, p. 39 – 48

  • 1997

    Využitie pseudonáhodných čísel získaných počítačom, pri kompozícii televíznej opery Malka (1984)

    Berger, R. - Riečan, B.: Matematika a hudba, 1997, VEDA Publishing House of Slovak Academy of Science, Bratislava, p. 181 – 187

  • 1997

    Využitie pseudonáhodných čísel získaných počítačom, pri kompozícii televíznej opery Malka (1984)

    Berger, R. - Riečan, B.: Matematika a hudba, 1997, Bratislava, p. 181 – 187

  • 1996

    Autorské poznámky

    Slovenská hudba, 1996, no. 1 – 2, p. 192 – 195

  • 1989

    Využitie pseudonáhodných čísel získaných počítačom, pri kompozícii televíznej opery Malka (1984)

    Zborník A I 89 z medzinárodnej vedeckej konferencie ”Aplikácia umelej inteligencie”, 1989, Praha, p. 181 – 187

Bibliografia – Books

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    Slovak Academy of Sciences, Bratislava

Bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 1999

    SEDLICKÝ, Tibor: K dejinám zborového spevu na Slovensku – 4.

    Banská Bystrica, p. 19 – 20

  • 1987

    BUGALOVÁ, Edita: Televízny zápisník

    Hudobný život, 15. 4. 1987, year 19, no. 7, p. 2

  • 1986

    HRČKOVÁ, Naďa: Komorné koncerty

    Hudobný život, 17. 3 . 1986, year 18, no. 5, p. 3

  • 1986

    MEIER, Jaroslav: O televízii hudbe a ľuďoch

    Hudobný život, 1986, year 18, no. 22, p. 5

  • 1986

    BUGALOVÁ, Edita: Posledný koncert poslucháčov PdF– UK v Trnave

    Hudobný život, 26. 11. 1986

  • 1985

    BUGALOVÁ, Edita: Koncert poslucháčov PdF– UK V Trnave

    Hudobný život, 25. 11. 1985, year 17, no. 22, p. 2

  • 1985

    VAJDA, Igor: Prehliadka slovenskej opernej tvorby

    Hudobný život, 1985, year 17, no. 11, p. 1

  • 1984

    ADAMČIAK, Milan: Päťdesiatročný jubilant Jozef Gahér

    Hudobný život, 1984, year 16, no. 9, p. 7

  • 1984

    BUGALOVÁ, Edita: Koncert poslucháčov PdF– UK v Trnave

    Hudobný život, 10. 9. 1984, year 16, no. 17, p. 7

  • 1983

    BERGER, Igor: 8. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1983, year 15, no. 5, p. 2

  • 1983

    VAJDA, Igor: Správa o súčasnom stave slovenskej opery

    Slovenské divadlo, 1983, no. 4

  • 1983

    VAJDA, Igor: Správa o súčasnom stave slovenskej opery

    Slovenské divadlo, 1983, p. 547 – 548

  • 1982

    BERGER, Igor: VII. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 5

  • 1981

    BREJKA, Rudolf: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 2
    (Dialógy pre fagot)

  • 1980

    VAJDA, Igor: Trenčianske Teplice 80

    Hudobný život, 1980, no. 17

  • 1980

    STEINMETZ, Karel: Hudební současnost po šesté

    Hudební rozhledy, 1980, no. 12

  • 1972

    FUKAČ, Jiří: Večer s neabsolventskými parametry

    Hudební rozhledy, 1972, Praha, no. 8

Bibliografia

  • 2005

    SLÁVIKOVÁ, A.: Život s hudbou

    Dimenzie, 2005, no. 7 – 8, p. 82 – 83

  • 2003

    ČÍŽIK, Vladimír: Z mirbachovských matiné

    Hudobný život, 2003, year 35, no. 2, p. 18

  • 2003

    ONDREJKOVÁ, Z.: Husľové sonáty Jozefa Gahéra

    Faculty of Education of the Comenius University in Bratislava, Bratislava

  • 2002

    MIČUNEK, J.: Osobnosť a tvorba Jozefa Gahéra

    Bratislava

  • 2001

    KAMODYOVÁ, M.: Život a umelecká tvorba Jozefa Gahéra so zameraním na flautové diela

    Faculty of Education of the Comenius University in Bratislava, Bratislava

  • 2000

    BERGER, I.: Májový Mirbach

    Hudobný život, 2000, no. 6

  • 2000

    GRAJCÁROVÁ, Z.: Duchovná hudba na Slovensku po roku 1918

    Slovenská hudba, 2000, no. 1 – 2, p. 137 – 141, 144 – 148

  • 2000

    BENCI, J.: 5 piesní Jozefa Gahéra na texty Janka Kráľa a ich pedagogické využitie vo výchovno-vzdelávacom procese

    Faculty of Education of the Comenius University in Bratislava, Bratislava

  • 1999

    KUČEROVÁ, T.: Piesňová tvorba Jozefa Gahéra

    Faculty of Education of the Comenius University in Bratislava, Bratislava

  • 1998

    DOHNALOVÁ, L.: Nová slovenská hudba

    Hudobný život, 1998, no. 23. – 24. december

  • 1998

    HUSÁROVÁ, A.: Slovenská piesňová tvorba sedemdesiatych rokov (Mikula, Beneš, Gahér)

    Faculty of Education of the Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 10, 12, 54 – 72

  • 1998

    VAJDA, I.: Opera na Slovensku

    Opus, Bratislava, p. 186 – 191

  • 1998

    JURÍK, M.: Jozef Gahér

    100 slovenských skladateľov (Jurík, M. - Zagar, P., ed.), 1998, Music Centre Slovakia, Bratislava, p. 99 – 103

  • 1996

    DOHNALOVÁ, L.: Po polčase

    Hudobný život, 1996, no. 2

  • 1996

    DOHNALOVÁ, L.: Nová slovenská hudobná tvorba

    Hudobný život, 1996, no. 12

  • 1996

    R.: Hudobná jeseň v Topoľčanoch

    Hudobný život, 1996, no. 11

  • 1996

    ALTÁN, Š.: Odvážne koncipovaný festival zborov

  • 1996

    KADUCH, M.: Česká a slovenská elektroakustická hudba 1964–1994

    Ostrava, p. 60 – 62

  • 1995

    BULLA, M.: Reflexie k profilu a tvorbe

    Hudobný život, 1995, no. 10, p. 3

  • 1994

    KADUCH, M.: Česká a slovenská elektroakustická hudba 1964–1994

    Ostrava, p. 47 – 48

  • 1993

    BERGER, I.: Štyri premiéry

    Hudobný život, 1993, no. 5

  • 1992

    ČUNDERLÍKOVÁ, E.: Tri premiéry naraz

    Hudobný život, 1992, no. 4

  • 1992

    CHALUPKA, Ľ.: 16. týždeň novej slovenskej hudby

    Hudobný život, 1992, no. 22

  • 1990

    CHALUPKA, Ľ.: 15. týždeň novej slovenskej hudby

    Hudobný život, 1990, no. 20

  • 1989

    FOLDEŠOVÁ, M.: Komorný koncert

    Hudobný život, 1989, no. 15. marec

  • 1989

    FOLDEŠOVÁ, M.: Komorný koncert

    Hudobný život, 1989, no. 15. marec

  • 1989

    BEZDĚK, J.: Mladé pódium

    Hudební rozhledy, 1989, no. 12

  • 1989

    KADUCH, M.: Soudobá hudební tvorba s využitím počítačů

    City Centre of Culture, Ostrava, p. 49 – 50

  • 1989

    kol.: Encyklopédia dramatických umení Slovenska I.

    VEDA Publishing House of Slovak Academy of Science, Bratislava, p. 406

  • 1988

    VAJDA, I.: Vývinové cesty povojnovej slovenskej opery

    Hudobný život, 1988, no. 3. február

  • 1988

    VAJDA, I.: Vývinové cesty slovenskej povojnovej opery

    Hudobný život, 1988, no. 3. február

  • 1987

    VAJDA, Igor: Jozef Gahér: Malka

    Hudobný život, 1987, year 19, no. 5, p. 3

  • 1985

    kol.: Tvorba

    Hudobný život na Slovensku, 1985, Music Fund, p. 14

  • 1984

    JURÍK, M.: Trvalé memento pro živé

    Gramorevue, 1984, no. 8

  • 1983

    BOĎOVÁ, E.: Detská opera a jej vplyv na rozvoj hudobnosti detí

    Slovenské divadlo, 1983, no. 2

  • 1981

    SKÁLA, P.: Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudební rozhledy, 1981, no. 5

  • 1981

    BREJKA, R.: Komorné koncerty Týždňa slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1981, no. 30. marec

  • 1980

    VAJDA, I.: Slovenská operná tvorba v 70-letech

    Hudební rozhledy, 1980, no. 9

  • 1980

    ŠUSTYKEVIČOVÁ, L.: 5. týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1980, no. 6

  • 1978

    AA.: Yugoslavian Ivo Petrič wius Uwharrie Clarinet-percussion Duo Composition Contest

    The Clarinet (USA), 1978, no. 1

  • -1

    RIGÓOVÁ, M.: Problematika analýzy skladby v rámci počúvania hudby na hodinách hudobnej náuky v 5.–7. roč. ZUŠ

    Faculty of Education of the Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 113 – 115

  • -1

    SOBOLIČ, A.: Život a umelecká tvorba Jozefa Gahéra so zameraním na tvorbu pre deti a mládež

    Faculty of Education of the Comenius University in Bratislava, Bratislava

  • -1

    GRAJCÁROVÁ, Z.: Slovenská duchovná hudba XX. stor. z pohľadu kontinuálneho vývoja

    Faculty of Philosophy of the Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 9, 42, 48 – 54, 66 –

x