• 1994 – 1997

    Konzervatóriumv Žiline (gitara – Ján Labant)

  • 1997 – 2003

    magisterské štúdium na VŠMU v Bratislave (gitara – prof. Jozef Zsapka)

  • 2000 – 2001

    ročný študijný pobyt na Akademia Muzyczna im. Karola Szymanowskiego v Katovicach, Poľsko – ako štipendista Ministerstva školstva SR (gitara – Alina Gruszka a Wanda Palacz)

  • 2002 – 2008

    inžinierske štúdium odboru manažment podniku na Fakulte ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre

  • 2005 – 2008

    doktorandské štúdium na Katedre hudby Pedagogickej fakulty UKF v Nitre (Eva Szórádová)

  • 2016 – 2019

    štúdium jazzovej gitary na Súkromnom konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch (Klaudius Kováč, Miroslav Záhradník)

  • - účasť na interpretačných kurzoch: Abel Carlevaro, Alvaro Pierri, Zoran Dukić, Pavel Steidl, José María Gallardo del Rey, Margarita Escarpa, Luciano Contini, Michael Tröster, Paulo Bellinati, María Isabel Siewers, Thomas Offermann, André Burguete, Piotr Zaleski, Konrad Ragossnig, Jury Clormann, Jorgos Panetsos, Darko Petrinjak a i.

  •  

Ako sólista alebo člen komorných zoskupení vystúpil na festivaloch a koncertných cykloch ako napr. New Music Marathon v Prahe, Festival Muzyka i wino v Zielonej Góre v Poľsku, Melos Étos, Večery novej hudby, New music at home v Šamoríne, Gitarový festival Cithara aediculae v Nitre, Musica da camera v Nitre, Hudba v synagóge v Stupave, Trenčianska hudobná jar, Galantské hudobné dni, festival umení Konfrontácie v Nitre, Hudobná jar v Rimavskej Sobote, Topoľčianska hudobná jar, Galéria plná hudby v Nových Zámkoch,Festival Fatango v Nitre, Uprising, Wetterfest vo Viedni, Samba syndrom v Berlíne, Samba festival v nemeckom Coburgu a ďalšie.

 

V roku 2009 založili spolu s Vladimírom Ondrejčákom Mertz Guitar Duo, ktoré sa predstavilo na mnohých domácich festivaloch ako festival Pohoda (so živým vysielaním na Rádiu Devín), nitriansky festival umení Konfrontácie, Nedeľné matiné v Galérii mesta Bratislavy, SOOZVUK a ď.

 

Je zakladateľom a umeleckým vedúcim zoskupenia PiaTango Project, založeného v roku 2017, ktoré je zamerané na interpretáciu tzv. tango nuevo, a to najmä na tvorbu argentínskeho skladateľa Astora Piazzollu.

 

Ako sólový i komorný hráč spolupracoval s telesami ako Veni Ensemble, Musica Aeterna, ZOE orchestra a i.

 

Po 11- ročnej spolupráci so speváčkou Zuzanou Kráľovou v šansónovom duu Kráľová & Kompas, ktoré sa predstavilo v mnohých mestách na Slovensku i v Čechách, odohrali v roku 2022 svoj posledný spoločný koncert. Na ich debutovom albume Po horách, jazerách (2019), sa obaja autorsky podieľali textami a hudbou.


Ako člen kapely účinkoval v početných muzikáloch a divadelných predstaveniach Divadla Andreja Bagara v Nitre a divadla Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre, ale aj na hosťovaní týchto divadiel v rôznych mestách po celom Slovensku a tiež v Čechách a v Srbsku (Jesus Christ Superstar, Zamilovaný Shakespeare, Jazzové pašie, Cyrano z predmestia, Osem rozhnevaných žien, Ples upírov, Skok z výšky a ďalšie)

 

V roku 2015 založil v Nitre festival argentínskeho tanga FATANGO, ktorého je dramaturgom.

 

Popri svojich koncertných, organizačných, kompozičných, textárskych a aranžérskych aktivitách sa venuje i pedagogickej práci. Od roku roku 2003 pedagogicky pôsobí na Katedre hudby Pedagogickej fakulty UKF v Nitre a od roku 2009 je gitarovým pedagógom na Súkromnom konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch. Je pravidelným porotcom na interpretačných súťažiach (klasická i populárna hudba). 

x