• 1981 – 1987

    Konzervatórium v Bratislave (hra na hoboji, DiS.art – Koloman Oberländer, Emil Hargaš)

  • 1987 – 1991

    VŠMU (hra na hoboji, Mgr.  – Rudolf Novák, Jozef Ďurdina)

  • 1993/1994

    College for Recording Arts, San Francisco, USA (The Record-Music Industry Diploma)

  • 1991 – 1998

     Teologická fakulta Trnavskej univerzity, Bratislava (odbor Katolícka teológia, Mgr.)

  • 1999 – 2003

     Pápežský liturgický inštitút sv. Anzelma, Rím, Taliansko (Licenciát z posvätnej liturgie, SL.L)

  • 2004 – 2007

     Pápežský liturgický inštitút sv. Anzelma, Rím, Taliansko (Doktorát z posvätnej liturgie, SL.D)

Vlastimil Dufka, SJ súčasne so štúdiom hudby rozvíjal aj svoje druhé – duchovné – životné zameranie, ktoré vyústilo do vstupu do Spoločnosti Ježišovej. Študoval filozofiu a teológiu na Teologickej fakulte Trnavskej univerzity v Bratislave. Po ukončení základných teologických štúdií sa špecializoval v oblasti liturgie na Pápežskom liturgickom inštitúte sv. Anzelma v Ríme, kde dosiahol licenciát (SL.L, 2003) a doktorát z posvätnej liturgie (SL.D, 2007). Je pedagógom Teologickej fakulty Trnavskej univerzity v Bratislave, od roku 2020 ako vedúci Katedry pastorálnej teológie, liturgiky a kánonického práva.

Vlastimil Dufka, SJ je členom Universa Laus, medzinárodnej spoločnosti pre štúdium liturgickej hudby a International Jungmann Society for Jesuits and Liturgy. Súčasne je členom Programovej rady Teologickej fakulty Trnavskej univerzity, členom Rady kvality pri Rade Teologickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave pre zabezpečenie kvality, ďalej členom Rady pre vedu, vzdelanie a kultúru pri Konferencii biskupov Slovenska (KBS), v rámci ktorej pôsobí v sekcii hudobného umenia a je aj členom Hudobnej sekcie liturgickej komisie pri KBS.

Vlastimil Dufka počas štúdií účinkoval v Európskom mládežníckom orchestri pod vedením dirigenta Claudia Abbada a aj v súčasnosti sa príležitostne venuje hobojovej hre. Ako sólista účinkoval s komorným orchestrom ZOE, Slovenským komorným orchestrom a súborom Musica aeterna. Pravidelne účinkuje ako člen orchestrov sprevádzajúcich liturgiu pri rôznych slávnostných príležitostiach. 

 

x