Personálna bibliografia

  • 2001

    Naposledy Petrovi Hradilovi (29.4.1940-24.7.2001)

    Hudobný život, 2001, roč. 33, č. 9, s. 4

  • 1980

    Detské hlasy zo Slovenska

    Večerník 24.9., 1980, roč. 25, č. 188, s. 5

  • 1980

    Anjelské hlasy zo Slovenska : Bratislavský detský zbor v Japonsku

    Hudobný život, 1980, roč. 12, č. 19, s. 6

Bibliografia

  • 2013

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život , 2013, roč. XLV, č. 1 – 2, s. 4

  • 2011

    PUŤOROVÁ, Lillian: Recenzie : Dámsky komorný orchester

    Hudobný život, 2011, č. 3, s. 36 – 37

  • 2009

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Dámsky komorný orchester v zrelom veku

    Hudobný život, 2009, roč. XLI, č. 11 – 12, s. 6

  • 2008

    STERNOVÁ, Mária: Naša Elena Šarayová-Kováčová

    Centrum Novum, 2008, roč. XVIII, č. 13, s. 3

  • 2002

    CAPKOVÁ, Alžbeta: Bratislavský detský zbor má 40 rokov

    Bratislavské noviny 21.11, 2002

  • 1999

    JEDLIČKOVÁ, Petra: "Otroci" hudby : návšteva u Šarayovcov, kde je profesia koníčkom

    Život, 1999, roč. 49, č. 26, s. 6 – 7

  • 1998

    SEDLICKÝ, Tibor: Elena Kováčová-Šarayová

    K dejinám zborového spevu na Slovensku 3, 1998, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Banská Bystrica, s. 26 – 27

  • 1993

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Jubilanti : Elena Kováčová-Šarayová

    Hudobný život, 1993, roč. 25, č. 12, s. 2

  • 1992

    KOVÁČOVÁ-ŠARAYOVÁ, Elena – URSÍNYOVÁ, T.: Ostrovy večnej jari : Pri čiernej káve s dirigentkou Elenou Šarayovou-Kováčovou

    Večerník 13.3., 1992, č. 52, s. 6 – 7

  • 1992

    PELLEGI, Pavol – KOVÁČOVÁ-ŠARAYOVÁ, Elena: Najradšej až do penzie : Rozhovor s Elenou Šarayovou-Kováčovou umeleckou vedúcou a dirigentkou Bratislavského detského zboru

    Večerník 11.11., 1992, č. 221, s. 5

  • 1989

    FECSKOVÁ, Silvia: VIII. hudobná jeseň Jozefa Grešáka

    Spravodajca Bardejov, november, 1989, s. 21 – 27

  • 1988

    KYSELOVÁ, Eleonóra – ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena: O hudbe a zborovom speve

    Hudobný život, 1988, roč. 20, č. 1, s. 4

  • 1987

    TRUHLÁŘOVÁ, Agneša – TRUHLÁŘOVÁ, Alžbeta – ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena: O dobré sa treba starať

    Slovenka, 1987, roč. 39, č. 9, s. 32

  • 1987

    KYSELOVÁ, Eleonóra – ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena: Podchytiť záujem detí o hudbu

    Rytmus, 1987, roč. 38, č. 12, s. 4 – 5

  • 1986

    TRUHLÁŘOVÁ, Agneša: Duša troch zborov

    Nedeľná Pravda , 1986, roč. 19, č. 49 , s. 6

  • 1985

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Jubilantská previerka

    Hudobný život, 1985, č. 4, s. 3

  • 1985

    HORNOVESKÁ, Ľuba: XIV. slávnosti zborového spevu a súťaž o Zlatý veniec mesta Bratislavy

    Hudobný život, 1985, č. 13, s. 7

  • 1985

    staccato

    Hudobný život, 1985, č. 13, s. 2

  • 1984

    KOVÁČOVÁ-ŠARAYOVÁ, Elena – ŤAPAJOVÁ, Elena: Najkrajší dar je pieseň : O práci a rodine hovoríme s dirigentkou Elenou Šarayovou-Kováčovou

    Večerník 9.3., 1984, č. 50, s. 6

  • 1983

    ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: K jubileu Bratislavského detského zboru pri MDKO : Po dvadsiatich rokoch

    Hudobný život, 1983, č. 4, s. 1 a 7

  • 1983

    POLAKOVIČOVÁ, Viera: Zborový cyklus

    Hudobný život, 1983, č. 19, s. 4

  • 1982

    (sf): staccato

    Hudobný život, 1982, č. 9, s. 2

  • 1982

    ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena – HURAJOVÁ, Eleonóra: Hudba, ktorá je v nej

    Smena 9.10., 1982, č. 240, s. 6

  • 1982

    Bratislavské hudobné slávnosti ´82 : Slávnostné otvorenie

    Hudobný život, 1982, č. 20, s. 1

  • 1982

    -Eka-: Defilé zborového spevu

    Hudobný život, 1982, č. 15, s. 4

  • 1982

    CENKOVÁ, Katarína: V. žilinský festival komorných orchestrov

    Hudobný život, 1982, č. 14, s. 5

  • 1981

    ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena – PETRÍK, Marián: Japonsko tlieskalo našim deťom

    Slovensko, 1981, roč. 5, č. 2, s. 19

  • 1981

    BERGER, Igor: Zlatý veniec mesta Bratislavy

    Hudobný život, 1981, č. 9, s. 2

  • 1981

    staccato

    Hudobný život, 1981, č. 7, s. 2

  • 1981

    WERNER, Ivan – ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena: Ťažisko v práci s deťmi : Vyznanie prvej slovenskej dirigentky

    Sloboda 23.4., 1981, č. 17, s. 4

  • 1981

    -ako-: Jedna z úspešných prehliadok

    Hudobný život, 1981, č. 16, s. 4

  • 1981

    ČOBEJOVÁ, Markéta: Žilinská zborová súťaž "Mládež spieva ´81"

    Hudobný život, 1981, č. 14, s. 2

  • 1980

    ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena – WEISSER, Ladislav: Hudba sprevádza môj život

    Rytmus, 1980, roč. 31, č. 3, s. 32 – 33

  • 1979

    ŠARAYOVÁ, Elena – BUZOGA, Michal: Hlasy nešetria

    Slovensko, 1979, roč. 3, č. 2, s. 22

  • 1979

    ŽÁRY, Ivan: Ženské sóla

    Smena 1.12., 1979, č. 284, s. 6

  • 1979

    FÖLDEŠOVÁ, Marta: Prehliadka komorných telies a súborov

    Hudobný život, 1979, č. 17, s. 2

  • 1976

    ČURILLA, Štefan: Košické predjarie

    Hudobný život, 1976, č. 9, s. 5

  • 1976

    -mpk-: Slovenskí umelci v zahraničí

    Hudobný život, 1976, č. 3, s. 4

  • 1975

    POTOČÁR, Jozef: Na čiernomorskom pobreží

    Hudobný život, 1975, č. 17, s. 2

  • 1974

    DUFFEK, Kornel: Z domova

    Hudobný život, 1974, č. 11, s. 2

  • 1972

    EHRENBERGEROVÁ, A.: Ozvena

    Hudobný život, 1972, č. 10, s. 2

  • 1971

    V. Č. – ŠARAYOVÁ-KOVÁČOVÁ, Elena: Orchester neobyčajného obsadenia

    Hudobný život, 1971, č. 2, s. 8

  • 1971

    VOPAŘIL, Josef: Glosár

    Hudobný život, 1971, č. 15, s. 2

  • 1970

    -vk-: Detský rok a Slniečko

    Hudobný život, 1970, č. 4, s. 4

  • 1970

    MÓŽI, Alexander: Hudobná výchova vo svetle súčasnej doby

    Hudobný život, 1970, č. 15, s. 7

x