Personálna bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2016

    Etnicita ako vnútorný princíp človeka II

    marginália k ontológii Príslušnosti

    TEMPO, časopis HTF VŠMU, 2016, roč. 13, č. 3 – 4, s. 36 – 39

Personálna bibliografia

  • 2016

    Cesty za hudbou a k hudbe

    H Plus, Bratislava

  • 2014

    Osem dní spolupatričnosti

    Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 12, s. 6 – 9

  • 2013

    Idú ešte múdrosť a veda spolu?

    (Zopár slov na margo jednej ilúzie)

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 6, s. 20 – 23

  • 2012

    Cikkerov a Beethovenov Coriolan

    Niekoľko poznámok k metaznakovým súvislostiam medzi Hommage à Beethoven (Coriolan) Jána Cikkera (1970) a predohrou Coriolan op. 62 Ludwiga van Beethovena

    Slovenská hudba, 2012, roč. 38, č. 1, s. 67 – 87

  • 2006

    Autentické texty v mojej vokálno-inštrumentálnej hudbe (vcítenie-rekonštrukcia-imaginácia)

    Na začiatku bolo slovo = Am Anfang war das Wort, 2006, Hudobné centrum, Bratislava, s. 94 – 98

  • 2005

    Rozprávka, modlitba a tajomstvo...

    (niekoľko myšlienok na okraj vlastnej tvorby pre malých klaviristov)

    Hudba pre deti v tvorbe skladateľov 20. storočia v stredoeurópskom priestore, 2005, Fakulta humanitných vied, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Banská Bystrica, s. 176 – 186

  • 2004

    Ďaleko – blízko

    Hudobný život, 2004, roč. 36, č. 9, s. 13

  • 2004

    Obúvanie stonožky (Na margo hudobno-pedagogických seminárov v Bratislave a v Prešove)

    Hudobný život, 2004, č. 5, s. 5 – 7

  • 2003

    Zlat(é)ovce a tiché výkriky...

    Hudobný život, 2003, č. 7 – 8, s. 8

  • 2003

    Bav ma! Con brio o jednej droge

    Hudobný život, 2003, č. 5, s. 13

  • 2003

    Keď v nebi vyhrávajú. In memoriam Miroslav Horníček

    Hudobný život, 2003, č. 4, s. 6

  • 2003

    Pomôž(e)me Ruth? (Con brio o svedomí a solidarite)

    Hudobný život, 2003, č. 3, s. 12

  • 2003

    O sile a jemnosti

    Hudobný život, 2003, č. 12, s. 12

  • 2003

    Reagujete... Nový deň a stará pesnička

    Hudobný život, 2003, č. 11, s. 6

  • 2003

    Trabant Dunčo versus www.SLIMAK.sk (alebo: Všetko je na webe!)

    Hudobný život, 2003, č. 10, s. 11

  • 2003

    Som, či nie som „drbo”? (con brio o syndróme NĽBP...)

    Hudobný život, 2003, č. 1, s. 11, 16

  • 1982

    Nad III. sláčikovým kvartetom Jozefa Podprockého

    Hudobný život, 1982, roč. 14, č. 12, s. 3

  • 1979

    10. a 11. symfónia Alexandra Moyzesa (marginálie k vlastným zážitkom)

    Hudobný život, 1979, č. 23, 24, s. 7

  • 1971

    Koncert pre violončelo a orchester Tadeáša Salvu

    Slovenská hudba, 1971, roč. 15, č. 6 – 7, s. 265 – 266

  • 1971

    Úvaha nad Asynchróniou Jozefa Sixtu

    Slovenská hudba, 1971, roč. 15, č. 3 – 4, s. 148 – 151

  • 1967

    Ferenczyho Shakespearovské sonety – Poznámky k analýze

    Slovenská hudba, 1967, č. 8, s. 375 – 379

  • 1967

    Opera a dnešný človek

    Slovenská hudba, 1967, č. 10, s. 433 – 436

  • 1966

    Veľká a čestná hra

    Slovenská hudba, 1966, roč. 10, č. 8, s. 355 – 361

  • 1966

    Ján Cikker: Orchestrálne štúdie k činohre

    Slovenská hudba, 1966, roč. 10, č. 6, s. 259 – 261

Bibliografia – Štúdie (kapitoly v knihách, slovníkové heslá, vedecké články)

  • 2012

    MEDŇANSKÁ, Irena: Detská zborová tvorba slovenských skladateľov

    Slovenská hudba, 2012, roč. 38, č. 2, s. 190 – 210

  • 2005

    PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Základné pedagogické východiská v rámci hudobného workshopu

    Hudba pre deti v tvorbe skladateľov 20. storočia v stredoeurópskom priestore, 2005, Fakulta humanitných vied, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Banská Bystrica, s. 147 – 151

  • 2005

    PIRNÍKOVÁ, Tatiana: Kráčať po stopách tvorcu – malé zamyslenie nad prienikmi "detskej" a "dospelej" tvorby Juraja Hatríka

    Hudba pre deti v tvorbe skladateľov 20. storočia v stredoeurópskom priestore, 2005, Fakulta humanitných vied, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Banská Bystrica, s. 29 – 33

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2019

    LUKNÁROVÁ, Lucia - ŠTUBŇOVÁ, Veronika: Il Dueto: Husle, či klavír?

    Hudobný život, 2019, Hudobné centrum, Bratislava, roč. 51, č. 5, s. 28

  • 2019

    LUKNÁROVÁ,Lucia - ŠTUBŇOVÁ, Veronika: Prebudiť vnímanie hudbou a príbehom

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 11, s. 22 – 23

  • 2017

    LENNER, Eduard: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 11, s. 7

  • 2016

    BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba

    Večery komornej tvorby

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 11

  • 2016

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Konvergencie 2016

    Filmový večer

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 11, s. 9

  • 2016

    CHALUPKA, Ľubomír: Úcta k tvorivosti

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 11, s. 5

  • 2016

    TICHÝ, Stanislav: Činorodosť Warchalovcov

    Hudobný život, 2016, Bratislava, roč. 48, č. 6, s. 2

  • 2016

    LENNER, Eduard: Nedeľné matiné v Mirbachu

    Hudobný život, 2016, Bratislava, roč. 48, č. 5, s. 13

  • 2016

    ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: prof. Juraj Hatrík - pedagóg HTF VŠMU (k jubileu 2016)

    TEMPO, časopis HTF VŠMU, 2016, roč. 13, č. 3 – 4, s. 32 – 35

  • 2015

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Accelerande [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 12, s. 38

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: Ensemble Ricercata: Für Enikő

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 6, s. 4

  • 2014

    HORKAY, Tamás: Barber, Hatrík, Ravel [recenzia CD]

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 10, s. 36

  • 2014

    TORKOŠOVÁ, Petra: Bratislavské hudobné slávnosti 2014

    Koncert Speváckeho zboru mesta Bratislavy

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 11, s. 11

  • 2014

    BUBNÁŠ, Juraj: Bratislava: Nová slovenská hudba 2014

  • 2013

    KATINA, Peter: Enikő Ginzery : Overflowing Crystals [recenzia CD]

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 7 – 8, s. 55

  • 2013

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Nová slovenská hudba 2012

    Vokálny koncert

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 1 – 2, s. 23 – 24

  • 2013

    ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: Pätnásť rokov Pedagogickej Dvorany

    Hudobný život, 2013, roč. 43, č. 5, s. 7

  • 2012

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 7 – 8, s. 13

  • 2012

    VLKOVÁ, Ľudmila: Stopy : František Pergler hrá klavírne skladby Juraja Hatríka [recenzia CD]

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 3, s. 36

  • 2011

    BODNÁR, Norbert: Koncert porozumenia

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 2

  • 2011

    MARTON, Ivan: Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 4

  • 2011

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 6, s. 7

  • 2011

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 12, s. 10

  • 2011

    KOLÁŘ, Robert: Melos-Étos 2011

    08: SOSR, Anu Tali

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 12, s. 16

  • 2007

    ADAMKOVIČOVÁ, Zuzana: Hudba – pre deti, o deťoch, s deťmi. Rozhovor s Jurajom Hatríkom a Belom Felixom o problematike hudobnej výchovy, rozvoji detskej hudobnej tvorivosti a tvorbe pre deti

    Slovenská hudba, 2007, roč. 33, č. 2, s. 294 – 299

  • 2005

    ŠTEFKOVÁ, Markéta: Juraj Hatrík: Balady o dreve

    Hudobný život, 2005, roč. 37, č. 3, s. 24 – 25

  • 2003

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Eva Čunderlíková (ed.): Hlas pamäti. Portrét skladateľa Juraja Hatríka [recenzia knihy]

    Slovenská hudba, 2003, roč. 29, č. 3 – 4, s. 539 – 540

  • 2002

    JAKUBCOVÁ, Dana: Sľuby ministra a skutočný život

    Nový deň, 2002 (20. 6)

  • 1981

    LIPPOLDOVÁ, Viera: Hudba medzi deťmi

    Na návšteve v Detskom mestečku v Zlatovciach

    Hudobný život, 1981, roč. 13, č. 8, s. 8

  • 1981

    PODRACKÝ, Igor: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1981, roč. 13, č. 6, s. 1
    (I. symfónia)

  • 1977

    ŠUSTYKEVIČOVÁ, L: Staccato

    Hudobný život, 1977, roč. 9, č. 3, s. 2
    (Chorálová fantázia)

  • 1969

    HRČKOVÁ, Naďa: O večných pochybnostiach. Rozhovor s Jurajom Hatríkom

    Slovenská hudba, 1969, roč. 13, č. 9 – 10, s. 356 – 360

Bibliografia – Knižné monografie

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    SAV, Bratislava

  • 2013

    ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: Klíčenie semienok : tvorba Juraja Hatríka a jej hudobno-pedagogické kontexty

    H Plus, Bratislava

  • 2011

    CHALUPKA, Ľubomír: Slovenská hudobná avantgarda

    Štýlotvorné formovanie skladateľskej generácie nastupujúcej v 60. rokoch 20. storočia

    Univerzita Komenského v Bratislave, Bratislava

  • 2003

    ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: Hlas pamäti – portrét skladateľa Juraja Hatríka

    H Plus, Bratislava

Bibliografia – Analýzy diel

  • 2002

    CHALUPKA, Ľubomír: Juraj Hatrík: Canto responsoriale pre dva zbory a 4 tympany

    Hudobný život, 2002, roč. 34, č. 1, s. 23 – 25

  • 1984

    DOHNALOVÁ-ŠUSTYKEVIČOVÁ, Lýdia: Juraj Hatrík: Ponorená hudba

    Hudobný život, 1984, roč. 16, č. 18, s. 3

  • 1971

    CHALUPKA, Ľubomír: Juraj Hatrík: Introspekcia, Dvojportrét

    Slovenská hudba, 1971, roč. 15, č. 10, s. 424 – 426

  • 1970

    CHALUPKA, Ľubomír: Juraj Hatrík: Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať…

    Slovenská hudba, 1970, roč. 14, č. 5 – 6, s. 172 – 173

  • 1967

    CHALUPKA, Ľubomír: Canto responsoriale, Čakanie

    Slovenská hudba, 1967, roč. 11, č. 8, s. 379 – 380

x