2021

MACHO, Palo: Palo Macho s Nao Higano

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 3, s. 40

2020

DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina : S indickou príchuťou ...

Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 4, s. 3 – 4

2017

DOHNALOVÁ, Lýdia: Znova v Cíferi

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 37

2016

URSÍNYOVÁ, Terézia: Nedeľné matiné v Mirbachu

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 7 – 8, s. 10

2015

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 11, s. 2

2011

ŠUBA, Andrej: Divergencie v Skalici

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

2009

UNGER, Pavel: Konomichi, slovenské a japonské piesne [recenzia CD]

Hudobný život, 2009, roč. 41, č. 11 – 12, s. 55

2005

ČÍŽIK, Vladimír: Mirbach

Hudobný život, 2005, roč. 37, č. 3, s. 22

2004

MARTIŠ, Jozef: Japonka miluje slovenskú kapustnicu

Večerník, 23. 9. 2004, s. 14

2004

MARTIŠ, Jozef: Zázrak! Otvorili umeleckú školu

Večerník, 22. 9. 2004, s. 15

2003

UNGER, Pavel: Nedopovedaná túžba... v slovenských piesňach

Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 2, s. 12 – 14

2000

MALOVEC, Ján: Nao Higano: Slovenská hudba ma veľmi obohacuje : synonymom japonskej kultúry je meditácia

Slovenská republika, 25. 10. 2000, roč. 8, č. 246, s. 10

2000

CHAJDÁKOVÁ, Katarína: Očarila ma nenútenosť a priamosť ľudí : Slovensko mi dalo najviac - životného ...

Slovenská republika, 26. 1. 2000, roč. 8, č. 20, s. 10

2000

ZÁVODSKÝ, František: Slovensko, nová vlasť : hovoríme s japonskou sopranistkou Nao Higano

Slovensko, 2000, roč. 24, č. 1 – 2, s. 48 – 50

1999

URSÍNYOVÁ, Terézia: Nao Higano: japonský kvet na slovenskom poli

Slovenka, 1999, roč. 52, č. 37, s. 18 – 19

1999

HIGANO, Nao: Sto ľudí v hlave. Výber zo starojaponskej poézie (preložila Nao Higano)

Literárny týždenník, 1999, roč. 12, č. 3, s. 9

1999

ČÍŽIK, Vladimír: Z nedeľných matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 1999, roč. 31, č. 3, s. 26

1999

BÁRDIOVÁ, Marianna: Bellovský koncert v Liptovskom Mikuláši

Hudobný život, 1999, roč. 31, č. 11, s. 33 – 34

1997

PALOVČÍK, Michal: Koncertné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 22, s. 8

1996

UNGER, Pavel: Závan exotiky v Mirbachu

Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 23 – 24, s. 8

1994

BLAHYNKA, Miloslav: Viac než fragmenty

Hudobný život, 1994, roč. 26, č. 8, s. 6

1994

ŠMIDOVÁ, Maja: Nao Higano v úlohe Rusalky

Život, 1994, roč. 44, č. 28, s. 10

Personálna bibliografia

  • 1999

    HIGANO, Nao: Sto ľudí v hlave. Výber zo starojaponskej poézie (preložila Nao Higano)

    Literárny týždenník, 1999, roč. 12, č. 3, s. 9

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2021

    MACHO, Palo: Palo Macho s Nao Higano

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 3, s. 40

  • 2020

    DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina : S indickou príchuťou ...

    Hudobný život, 2020, roč. 52, č. 4, s. 3 – 4

  • 2017

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Znova v Cíferi

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 37

  • 2016

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Nedeľné matiné v Mirbachu

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 7 – 8, s. 10

  • 2015

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 11, s. 2

  • 2011

    ŠUBA, Andrej: Divergencie v Skalici

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

  • 2009

    UNGER, Pavel: Konomichi, slovenské a japonské piesne [recenzia CD]

    Hudobný život, 2009, roč. 41, č. 11 – 12, s. 55

  • 2005

    ČÍŽIK, Vladimír: Mirbach

    Hudobný život, 2005, roč. 37, č. 3, s. 22

  • 2004

    MARTIŠ, Jozef: Japonka miluje slovenskú kapustnicu

    Večerník, 23. 9. 2004, s. 14

  • 2004

    MARTIŠ, Jozef: Zázrak! Otvorili umeleckú školu

    Večerník, 22. 9. 2004, s. 15

  • 2003

    UNGER, Pavel: Nedopovedaná túžba... v slovenských piesňach

    Hudobný život, 2003, roč. 35, č. 2, s. 12 – 14

  • 2000

    MALOVEC, Ján: Nao Higano: Slovenská hudba ma veľmi obohacuje : synonymom japonskej kultúry je meditácia

    Slovenská republika, 25. 10. 2000, roč. 8, č. 246, s. 10

  • 2000

    CHAJDÁKOVÁ, Katarína: Očarila ma nenútenosť a priamosť ľudí : Slovensko mi dalo najviac - životného ...

    Slovenská republika, 26. 1. 2000, roč. 8, č. 20, s. 10

  • 2000

    ZÁVODSKÝ, František: Slovensko, nová vlasť : hovoríme s japonskou sopranistkou Nao Higano

    Slovensko, 2000, roč. 24, č. 1 – 2, s. 48 – 50

  • 1999

    BÁRDIOVÁ, Marianna: Bellovský koncert v Liptovskom Mikuláši

    Hudobný život, 1999, roč. 31, č. 11, s. 33 – 34

  • 1999

    ČÍŽIK, Vladimír: Z nedeľných matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 1999, roč. 31, č. 3, s. 26

  • 1999

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Nao Higano: japonský kvet na slovenskom poli

    Slovenka, 1999, roč. 52, č. 37, s. 18 – 19

  • 1997

    PALOVČÍK, Michal: Koncertné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 22, s. 8

  • 1996

    UNGER, Pavel: Závan exotiky v Mirbachu

    Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 23 – 24, s. 8

  • 1994

    BLAHYNKA, Miloslav: Viac než fragmenty

    Hudobný život, 1994, roč. 26, č. 8, s. 6

  • 1994

    ŠMIDOVÁ, Maja: Nao Higano v úlohe Rusalky

    Život, 1994, roč. 44, č. 28, s. 10

x