Personálna bibliografia – Štúdie (kapitoly v knihách, slovníkové heslá, vedecké články)

  • 2003

    Európske vplyvy v slovenskej organovej tvorbe 1. polovice 20. storočia

    Chalupka, Ľubomír (ed.): Recepcia súčasnej európskej hudobnej tvorby v slovenskej hudobnej kultúre 1. polovice 20. storočia. Zborník z muzikologickej konferencie v rámci Bratislavské hudobné slávnosti 2002

    Slovenská muzikologická asociácia pri Slovenskej hudobnej únii, Katedra hudobnej vedy Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, STIMUL, Bratislava, s. 125 – 141

  • 2001

    Cikker a jeho generační druhovia v prizme svojej doby

    Chalupka, Ľubomír (ed.): K pocte Jána Cikkera. Zborník z medzinárodnej muzikologickej konferencie Slovenská operná tvorba 20. storočia v európskom kontexte, konanej v rámci festivalu Bratislavské hudobné slávnosti 2001, 2001, Slovenská muzikologická asociácia pri Slovenskej hudobnej únii, Katedra hudobnej vedy Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, STIMUL, s. 99 – 107

  • 2000

    Suchoňova Symfonická fantázia na BACH v kontexte koncertov pre organ 20. storočia

    Slovenská hudba. Revue pre hudobnú kultúru, 2000, Bratislava, roč. 26, č. 4, s. 481 – 486

Personálna bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2011

    Slovenská organová hudba: Ján Vladimír Michalko [recenzia CD]

    Hudobný život, 2011, Bratislava, roč. 33, č. 7 – 8, s. 55 – 56

  • 2010

    Medzinárodná súťaž organistov v Opave

    Katolícke noviny, 2010, roč. 115, č. 41, s. 23
    (In: Katolícke noviny 2010/42, s. 23)

  • 2010

    Mezinárodní varhanní soutěž

    Cesta Opava, 2010, č. 10, s. 17

  • 2009

    SEDLÁR, Mário – MICHALKO, Ján Vladimír: Dúfal som v rýchlejšie napredovanie...

    O festivale Slovenské historické organy, návrate k tradíciám a starostlivosti o vzácne kráľovské nástroje

    Hudobný život, 2009, Bratislava, roč. 31, č. 1 – 2, s. 9

  • 2009

    Slovenské historické organy 5

    Organ v evanjelickom a. v. kostole na Myjave. Ján Vladimír Michalko. Diskant 2008

    Hudobný život, 2009, Bratislava, roč. 31, č. 1 – 2, s. 37

  • 2009

    Organ Romantic in Opava

    Text bookletu k CD: Organ Romantic in Opava, 2009, Diskant, s. 12 – 16

  • 2008

    Ján Levoslav Bella: Skladby pre organ

    Hudobný život, 2008, Bratislava, roč. 30, č. 5, s. 36
    (Ján Vladimír Michalko, organ, Jozef Benci, bas, Hudobné centrum 2006)

  • 2008

    Varhanní oddělení Církevní konzervatoře Opava

    Almanach Církevní konzervatoře Opava , 2008, s. 22 – 25

  • 2007

    Ján Levoslav Bella: Súborné dielo (A:II)

    Hudobný život, 2007, Bratislava, roč. 29, č. 9, s. 38
    (Recenzie. Noty. Hudobné centrum 2006)

  • 2006

    Bach in der Wiener Schubertkirche

    Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 28, č. 5, s. 34

  • 2006

    Mikuláš Schneider-Trnavský: Prelúdiá pre organ. HC 2005

    Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 28, č. 3, s. 39

  • 2006

    Grand Music for a Grand Castle

    Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 28, č. 3, s. 37 – 38

  • 2006

    Staří slovenští mistři a Mozart

    Bulletin Mezinárodního barokního festivalu Opava, 2006, s. 10 – 12

  • 2005

    Výročia významných skladateľských osobností

    Adoramus Te, 2005, roč. 8, č. 3, s. 30 – 33

  • 2005

    Slovenské historické organy – Ján Vladimír Michalko

    Adoramus Te, 2005, roč. 8, č. 2, s. 39

  • 2005

    Sociálno-pedagogické uplatnenie organovej hudby

    Adoramus Te, 2005, roč. 8, č. 2, s. 31 – 34

  • 2005

    Varhanní knížky starých kantorů

    Adoramus Te, 2005, roč. 8, č. 1, s. 33 – 34

  • 2005

    Varhanní knížky starých kantorů

    Varhaník, 2005, roč. 6, č. 3

  • 2005

    Odišiel dobrý človek (In memoriam Ivan Sokol)

    Hudobný život, 2005, Bratislava, roč. 37, č. 9 – 10, s. 4
    (Adoramus Te, 2005, č. 3, s. 35 – 36)

  • 2004

    Otvorený list vedeniu Rádia Devín

    Kultúra, 2004, roč. 7, č. 8, s. 4

  • 2004

    Bachove lipské vianočné kantáty

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 4, s. 37

  • 2004

    Cirkevné organy v Topoľčanoch

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 4, s. 10
    (RS/04)

  • 2004

    Výročia osobností duchovnej hudby

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 4, s. 31 – 35

  • 2004

    Diecézne organárske dielne na Slovensku

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 3, s. 32

  • 2004

    Ferdinand Klinda sedemdesiatpäťročný

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 3, s. 34

  • 2004

    Jozef Kumlík

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 2, s. 39

  • 2004

    Quo vadis, cirkevná hudba na Slovensku?

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 2, s. 33 – 35

  • 2004

    Idealisti, realisti alebo vizionári? (Alebo?)

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 2, s. 35 – 36

  • 2004

    Palestrina, Markfelner, Capricornus

    Adoramus Te, 2004, roč. 7, č. 1, s. 39

  • 2004

    The Grand Organ of the Castle Church in Kremnica – D. di Fiore

    Hudobný život, 2004, Bratislava, roč. 36, č. 3, s. 43 – 44

  • 2004

    Románske kostoly v regióne

    Dnešok, Topoľčany, 2004, č. (6. 7.), s. 9

  • 2003

    Systém (nielen) organového školstva na Slovensku

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 4, s. 12

  • 2003

    Hector Berlioz – 200. výročie

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 4, s. 37

  • 2003

    Innsbruck – rezidencia starej hudby

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 3, s. 39

  • 2003

    Organová tvorba Mikuláša Moyzesa, Viliama Figuša Bystrého, Mikuláša Schneidera-Trnavského, Alexandra Albrechta a Štefana Németha Šamorínskeho V

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 3, s. 12 – 17

  • 2003

    Stavby veľkých organov svetového štandardu na Slovensku

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 2, s. 16

  • 2003

    Organová tvorba Mikuláša Moyzesa, Viliama Figuša Bystrého, Mikuláša Schneidera-Trnavského, Alexandra Albrechta a Štefana Németha Šamorínskeho IV

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 2, s. 13 – 16

  • 2003

    Bellova Omša Es dur a Honnegerov Kráľ Dávid na BHS 2002

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 1, s. 37 – 38

  • 2003

    Organová tvorba Mikuláša Moyzesa, Viliama Figuša Bystrého, Mikuláša Schneidera-Trnavského, Alexandra Albrechta a Štefana Németha Šamorínskeho III

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 1, s. 31 – 33

  • 2003

    Johann Christian Bach

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 1, s. 34

  • 2003

    Innsbrucker Festwochen

    Hudobný život, 2003, Bratislava, roč. 35, č. 11, s. 32

  • 2003

    Koncerty v cirkevných zboroch

    www.ecav.sk, 2003, č. (12. 12.)

  • 2002

    Organová tvorba Mikuláša Moyzesa, Viliama Figuša Bystrého, Mikuláša Schneidera-Trnavského, Alexandra Albrechta a Štefana Németha Šamorínskeho II

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 4, s. 26 – 28

  • 2002

    Organové koncerty Vysegrád 2002

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 31

  • 2002

    Uplatnenie a soc. perspektívy absolventa organovej hry HTF VŠMU na Slovensku v súčasnosti

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 26

  • 2002

    Prof. Peter Hradil – zbormajster

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 30

  • 2002

    Kurzy pre organistov na KU v Ružomberku 2002

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 31

  • 2002

    Organová tvorba Mikuláša Moyzesa, Viliama Figuša Bystrého, Mikuláša Schneidera-Trnavského, Alexandra Albrechta a Štefana Németha Šamorínskeho I

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 24 – 26

  • 2002

    Oliviér Messiaen

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 27

  • 2002

    Honneger, Duruflé, Brahms, Rheinberger (výročia)

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 27 – 29

  • 2002

    Triptych Ivana Hrušovského

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 3, s. 29

  • 2002

    Zborník z Yale (rec.)

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 2, s. 28

  • 2002

    Konferencia o historických organoch

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 1, s. 30

  • 2002

    Štatút titulátneho organistu

    Adoramus Te, 2002, roč. 5, č. 1, s. 23

  • 2002

    The organ of the Cathedral in Graz. Stanislav Šurin. Slovart Records 2002 SR–0048

    Hudobný život, 2002, Bratislava, roč. 34, č. 9, s. 45

  • 2002

    Konferencia o historických organoch

    Hudobný život, 2002, Bratislava, roč. 34, č. 7 – 8

  • 2002

    Sociálne perspektívy absolventa organovej hry HF VŠMU u nás

    Hudobný život, 2002, Bratislava, roč. 34, č. 11, s. 4

  • 2002

    Z obsahu časopisu AT

    Katolícke noviny, 2002, Bratislava, roč. 117, č. 2, s. 18

  • 2001

    Niekoľko poznámok k akustickým vlastnostiam organa

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 3, s. 17 – 20

  • 2001

    Zborník o katolíckom spevníku

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 3, s. 26

  • 2001

    Objavenie Messe solenelle H. Berlioza

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 3, s. 12 – 14

  • 2001

    Trnavské organové dni 2001

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 3, s. 29

  • 2001

    Charpentier – Kráľovská duchovná hudba

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 2, s. 27

  • 2001

    4 gramorecenzie

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 2, s. 27 – 28

  • 2001

    Bachov Orgelbuechlein (CD)

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 2, s. 27

  • 2001

    Nemecké kantáty pred Bachom

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 2, s. 28

  • 2001

    A candle in the dark (CD)

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 2, s. 27

  • 2001

    Takmer reklama na Adoramus Te

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 2, s. 30

  • 2001

    Organ – sociálny fenomén II

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 2, s. 15 – 18

  • 2001

    Organ – sociálny fenomén I

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 1, s. 16 – 21

  • 2001

    Organy v Bratislave (rec)

    Adoramus Te, 2001, roč. 4, č. 1, s. 25

  • 2001

    Zriedkavá radosť z televízneho média

    Hudobný život, 2001, Bratislava, roč. 33, č. 6, s. 32

  • 2000

    Trnavské organové dni 2000

    Adoramus Te, 2000, roč. 3, č. 3, s. 20

  • 2000

    Trendy v interpretácii diela J. S. Bacha v 20. storočí

    Adoramus Te, 2000, roč. 3, č. 2, s. 29

  • 2000

    Cirkevná hudba a organový koncert

    Adoramus Te, 2000, roč. 3, č. 1, s. 28

  • 2000

    Koncerty v Bratislave

    Pravda, 2000, roč. 10, č. (7. 4.), s. 19

  • 1999

    Trnavské organové dni ’99

    Hudobný život, 1999, Bratislava, roč. 31, č. 11, s. 25 – 26

  • 1999

    Francúzska duchovná hudba v bratislavskej Filharmónii

    Adoramus Te, 1999, roč. 2, č. 4, s. 32

  • 1999

    Vianoce v chráme – Trnavský – duchovná tvorba II

    Adoramus Te, 1999, roč. 2, č. 4, s. 28

  • 1999

    Vivaldiho Gloria RV 589 a Magnificat RV 610

    Adoramus Te, 1999, roč. 2, č. 1, s. 30

  • 1999

    Trnavského Prelúdiá pre organ

    Adoramus Te, 1999, roč. 2, č. 1, s. 30

  • 1998

    Duchovná a organová tvorba Mikuláša Schneidera-Trnavského (CD)

    Adoramus Te, 1998, roč. 1, č. 2, s. 34

  • 1997

    Slávnosti duchovnej hudby v Norimbergu

    Adoremus, 1997, roč. III, č. 3, s. 36

Bibliografia

  • 2018

    TICHÝ, Stanislav: Katedrálny organový festival Bratislava

    Hudobný život, 2018, roč. 10, č. 10, s. 13

  • 2015

    TICHÝ, Stanislav: Slovenské historické organy

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 17

  • 2015

    TICHÝ, Stanislav: Slovenské historické organy

    Adoramus Te, 2015, č. 3, s. 14 – 16

  • 2011

    mk: Konzervatoř založila novou tradici

    Region Opavsko,, 2011, roč. 5, č. 13, s. 24

  • 2010

    WIESNEROVÁ, Markéta: Organ Romantic in Opava

    Hudobný život, 2010, Bratislava, roč. 32, č. 3, s. 34 – 35
    (In: Varhaník 2010/3, s. 20, Opus Musicum 2010/2, s. 128 – 130, Harmonie 2010/6, s. 54 – 55)

  • 2010

    Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej. História festiwalu

    Gazeta Jędrzejowska [online, citované 11. 1. 2011], 2010
    (dostupné na http://www.jedrzejowska.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=9)

  • 2010

    MLÁDKOVÁ, Jitka: Kirchliches Konservatorium Opava blickt auf 10 erfolgreiche Jahre zurück

    Radio [online] 5. 4. [citované 27. 10. 2010] , 2010
    (dostupné na www.radio.cz/de/rubrik/spezial/kirchliches-konservatorium-opava-blickt-auf-10-erfolgreiche-jahre-zurueck)

  • 2009

    ČÁRSKA, Etela: Organové festivaly 2008. Slovenské historické organy

    Hudobný život, 2009, Bratislava, roč. 31, č. 1 – 2, s. 8

  • 2009

    LINDNER, Reinhold: Exkursion zu Silbermann

    Freiepresse [online] 7. 9. 2009 [citované 7. 4. 2010], 2009
    (dostupné na www.freiepresse.de/NACHRICHTEN/REGIONALES/MITTELSACHSEN/FREIBERG/1570995.php)

  • 2009

    KLINDA, Ferdinand: Majstrovské kurzy

    Kráľovský nástroj a ja, 2009, Perfekt, Bratislava, s. 108

  • 2009

    MOCNY, Karol: Organowa inauguracja Międzynarodowego Festiwalu Muzycznego w Rozwadowie

    Wiadomości/Kultura, Środa, 8 lipca, 2009

  • 2008

    Archiwum. Muzyka Organowa w Katedrze

    Polskie Radio Katowice [online, citované 11. 1. 2011] 11. 5., 2008
    (dostupné na http://stream2.radio.katowice.pl/wiadomosci,45,8430-muzyka-organowa-w-katedrze.html)

  • 2008

    Redakce: Medailony pedagogů

    Almanach Církevní konzervatoře Opava, 2008, s. 65

  • 2007

    DVOŘÁKOVÁ, Šárka: Konkatedrálu rozezní varhanní koncert

    Deník, 2007, č. 29. 6., s. 7
    (príloha Kultura)

  • 2006

    SOMMER, Artur: Hudba starých slovenských mistrů

    Region, 2006, č. 21/15 (23. 5.), s. 1

  • 2005

    Red.: Festival Johann Sebastian Bach – Slovensko 2005

    Hudobný život, 2005, Bratislava, roč. 27, č. 6, s. 48
    (Katolícke noviny, 12. 6. 2005, s. 25)

  • 2005

    KOVÁŘOVÁ, Anna: Dvadsiata Cíferská hudobná jar

    Hudobný život, 2005, Bratislava, roč. 27, č. 6, s. 27

  • 2005

    BOCEKOVÁ, Jana: Špičkoví interpreti – cenná devíza Slovenska (?)... s profesorom Ferdinandom Klindom

    Hudobný život, 2005, Bratislava, roč. 27, č. 3, s. 6 – 7

  • 2005

    Mihálik Juraj: Koncerty v Modre

    Hudobný život, 2005, Bratislava, roč. 27, č. 1, s. 26

  • 2004

    GONDOĽ, J.: ECAV v Modre pozýva

    Posol, 2004, roč. 83, č. 12, s. 2, 3

  • 2003

    dj.: Koncerty vo vianočnom čase

    Modranské zvesti, 2003, roč. IX, č. 12. 12.

  • 2003

    red.: Trnavské organové dni 2003

    Adoramus Te, 2003, roč. 6, č. 4, s. 39

  • 2003

    URSÍNYOVÁ, E.: Trnavské organové dni 2003

    Hudobný život, 2003, Bratislava, roč. 25, č. 10, s. 18

  • 2002

    BÍLIKOVÁ, L.: Slávnosť organovej hudby, mladosti, porozumenia...

    Hudobný život, 2002, Bratislava, roč. 24, č. 5, s. 16

  • 2002

    POKLUDOVÁ, J.: Z obsahu časopisu Adoramus Te

    Katolícke noviny, 2002, roč. 117, č. 45, s. 24

  • 2002

    Instytut Slowacki

    Spotkania z Warszawa, 2002, č. 3, s. 96

  • 2002

    Wyszehradskie organy

    Gazeta wyborcza, 2002, č. 19. 3.

  • 2002

    Dni organovej hudby

    SME, 2002, č. 12. 8.

  • 2002

    ČÍŽIK, Vladimír: Mário Sedlár

    Slovník slovenského koncertného umenia I, 2002, Hudobné centrum, Bratislava, s. 118 – 120

  • 2002

    Közösen koncerteznek a visegrádi országok fiatal művészei

    Gondola [online, citované 11. 1. 2011] 21. 3. , 2002
    (dostupné na http://gondola.hu/cikkek/5597-Kozosen_koncerteznek_a_visegradi_orszagok_fiatal_muveszei_.html)

  • 2001

    Concert d´Orgue

    Institut Français Bratislava , 2001, č. 1 – 3, s. 4 – 5

  • 2000

    IZÁKOVÁ, Kristína: Umelecké aktivity súboru Camerata Comeniana Bratislavensis

    Naša Univerzita. Spravodaj Univerzity Komenského v Bratislave. November 2000, 2000, Univerzita Komenského v Bratislave, Bratislava, roč. XLVII, č. 3, s. 15

  • 2000

    FECSKOVÁ, Silvia: Poslucháči hudobnej vedy koncertovali...

    Hudobný život, 2000, Bratislava, roč. 32, č. 9, s. 31

  • 1999

    HAFNER, Viliam: Prekrásne koncerty v krásnom prostredí

    Cíferpress, 1999, č. 5, s. 2

  • 1999

    BARBORÍKOVÁ, J.: Hudba je len jedna, a to dobrá

    Slnko, 1999, č. 2, s. 19

  • 1998

    Odhalenie súsošia v Kútoch

    Katolícke noviny, 1998, Bratislava, roč. 113, č. 5. 9.

  • 1998

    Trnavské organové dni

    SME (Regióny), 1998, č. 13. 8., s. 3

  • 1996

    Zprávy z domova

    Hudební rozhledy, 1996, roč. 49, č. 11 – 12, s. 23

  • -1

    HORÁKOVÁ, M.: Live Music

    Slovak Spectator Sept. 8 – 14 Vol. 9

x