Personálna bibliografia – Učebnice, kapitoly v učebniciach

  • 2009

    DEMJAN, Jozef – LENKO, Boris – URDOVÁ, Marta – VLAKH, Igor: Škola hry na akordeóne

    Hudobné centrum, Bratislava

Personálna bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2002

    Anketa. Čo vás v poslednom čase potešilo, resp. pobúrilo

    Hudobný život, 2002, roč. 34, č. 5, s. 5

  • 1998

    Lips vo Zvolene

    Hudobný život, 1998, roč. 30, č. 16, s. 10

  • 1997

    Anketa

    Slovenská hudba , 1997, roč. 23, č. 3 – 4, s. 316 – 317

Personálna bibliografia – Recenzie

  • 2002

    Gidon Kremer plays Astor Piazzolla (gramorecenzia)

    Hudobný život, 2002, roč. 34, č. 9, s. 46

  • 2002

    Sergio Odair Assad Plays Piazzolla (gramorecenzia)

    Hudobný život, 2002, roč. 34, č. 9, s. 46

  • 2001

    Astor Piazzolla – The Rough and the Cyclical Night (gramorecenzia)

    Hudobný život, 2001, roč. 33, č. 2, s. 49 – 50

Personálna bibliografia

  • 2015

    AD: Reagujete HŽ 3/2015

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 6, s. 2

  • 2011

    AD HŽ 1-2/2011: Žalostné a kvílivé – reakcia Vladimíra Bokesa

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 3, s. 2

  • 2008

    AD: M. Glocková: Bezradné hľadanie v bezradnom opuse, HŽ 6/2008

    Hudobný život , 2008, roč. 40, č. 7, s. 6

  • 2008

    "Prýpad Brtka"

    Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 6, s. 4

Bibliografia – Štúdie (kapitoly v knihách, slovníkové heslá, vedecké články)

  • 2002

    ČÍŽIK, Vladimír: Boris Lenko

    Slovník slovenského koncertného umenia I, 2002, Hudobné centrum, Bratislava, s. 85 – 87

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2019

    BURGROVÁ, Katarína: Štátna filharmónia Košice

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 3, s. 9

  • 2019

    KÁKONI, Rajmund: Boris Lenko : Skladby pre deti [recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 3, s. 39

  • 2018

    GAVAČOVÁ, Jana: More Chassidic Songs [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 10, s. 39

  • 2017

    redakcia: Ján Vladimír Michalko a Boris Lenko: Organ a akordeón – nové v starom…

    Opera Slovakia, 7. 10. 2017

  • 2016

    ŠIKROVÁ, Zora: Arwa - Boris Lenko Works [recenzia CD]

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 10, s. 37

  • 2015

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Konvergencie : Pokračovanie Chasidských piesní

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 10, s. 4 – 5

  • 2015

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Za peknou hudbou opäť do Banskej Štiavnice

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 6

  • 2015

    TICHÝ, Stanislav: Bratislavský organový festival

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 7 – 8, s. 4
    (vystúpenie s organistom J. V. Michalkom)

  • 2014

    HEINDL, Christian: Lost & Found: New Sounds from Slovakia

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 7 – 8, s. 8 – 9

  • 2014

    REHÁK, Oliver: Trikrát Triango : Peter Breiner, Boris Lenko a Stano Palúch cestujú po Slovensku

    SME, 10. 4. 2014, roč. 22, č. 84, s. 17

  • 2013

    KOLÁŘ, Robert: Konvergencie 2013 : Duo X 3 alebo 3 pokusy o zblíženie dvoch svetov

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 10, s. 5 – 6

  • 2013

    sita: Konvergencie aj s piesňami Leonarda Cohena či Deža Ursinyho

    Pravda, 13. 8. 2013, roč. 23, č. 187, s. 32

  • 2012

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Konvergencie : Homo harmonicus

    Hudobný život , 2012, roč. 44, č. 11, s. 10

  • 2012

    BERÁTS, Juraj: Konvergencie : Umenie ticha

    Hudobný život , 2012, roč. 44, č. 11, s. 11

  • 2012

    REHÁK, Oliver: Klasici, ale neklasicky : Konvergencie opäť ponúkajú zaujímavé mená aj projekty

    SME, 14. 9. 2012, roč. 20, č. 213, s. 14

  • 2012

    HORKAY, Tamás: Konvergencie v Košiciach

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 7 – 8, s. 20

  • 2012

    KOLÁŘ, Robert: Boris Lenko - Homo harmonicus [recenzia CD]

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 5, s. 35

  • 2011

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Medzinárodný gitarový festival J. K. Mertza

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 4

  • 2011

    HORKAY, Tamás: Komorná hudba na košických Konvergenciách

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 20 – 21

  • 2011

    ŠUŠKA, Pavol: Chassidic Songs [recenzia CD]

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 6, s. 36

  • 2011

    REHÁK, Oliver: Čo počúvame

    SME, 2. 3. 2011, roč. 19, č. 50, s. 15

  • 2011

    BURGR, Ľubo: Lenkov Haydn

    Pravda , 15. 2. 2011, roč. 21, č. 37, s. 34

  • 2011

    RAJTER, Adrian: Recenzie : Scarlatti, Haydn Sonatas : Boris Lenko

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 1 – 2, s. 51

  • 2011

    HORKAY, Tamás: Recenzie : Scarlatti, Haydn Sonatas : Boris Lenko

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 1 – 2, s. 50

  • 2010

    Chasidské piesne

    SME, 25. 12. 2010, roč. 18, č. 288, s. 17

  • 2010

    TASR: Akordeonista Boris Lenko vydáva album Sonatas

    Hospodárske noviny [online], 9. 12. 2010

  • 2010

    ŠARGOVÁ, Jana: Konvergencie v košických Kasárňach

    Hudobný život, 2010, roč. 42, č. 1 – 2, s. 7

  • 2009

    SUDOR, Karol: Hudobník Boris Lenko: Cez akordeón dokážem povedať všetko

    TV oko, 2009, č. 30, s. 4 – 7

  • 2008

    ŠUŠKA, Pavol: Konvergencie. Chasidské piesne

    Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 10, s. 4

  • 2008

    KOČIŠOVÁ, Renáta: Štátna filharmónia Košice

    Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 3 – 4, s. 14 – 15

  • 2008

    MODROVICHOVÁ, Mária: Koncert pre Gioru

    Hudobný život, 2008, roč. 40, č. 3 – 4, s. 15

  • 2007

    KOMPAS, Karol: Konfrontácie : 4. ročník cyklu koncertov, 13. apríla – 11. mája, Nitra, OZ Konfrontácie

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 15

  • 2007

    URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Komorná hudba na Košickej hudobnej jari

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 13

  • 2007

    RADULOVÁ, Soňa: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 4, s. 10

  • 2001

    DOHNALOVÁ, Lýdia: 37. BHS (22. 9. – 5. 10.). Recitály. Akordeón

    Hudobný život, 2001, roč. 33, č. 11, s. 17

  • 2001

    RAJTEROVÁ, Alžbeta: Miniprofil. Boris Lenko

    Hudobný život, 2001, roč. 33, č. 5, s. 9

  • 2000

    BERGER, Igor: Májový Mirbach

    Hudobný život, 2000, roč. 32, č. 6, s. 21 – 22

  • 2000

    HORKAY, Tomáš: Koncerty SF v apríli

    Hudobný život, 2000, roč. 32, č. 5, s. 19 – 20

  • 1997

    SMETANOVÁ, Oľga: Akordeónové „De profundis“

    Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 3, s. 7

  • 1996

    R. S.: Osobnosti svetovej akordeonistiky v Roku slovenskej hudby. Medzinárodná súťaž a Svetový kongres akordeonistov v Dunajskej Strede

    Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 21, s. 8

  • 1993

    ČÍŽIK, Vladimír: Rozmanitá prezentácia

    Hudobný život, 1993, roč. 25, č. 5, s. 5

  • 1986

    HABURČÁKOVÁ, Oľga: Celoštátna akordeónová súťaž v Hořoviciach

    Hudobný život, 1986, roč. 18, č. 6, s. 21

x