2022

VESELÝ, Ondrej: Štefan Németh­ ­Šamorínsky Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor, R. Štúr, J. Chabroň, J. Slávik, M. Masaryková, M. Šebestová, J. Gráf, T.Šelc

Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 3, s. 34

2021

UNGER, Pavel: Ani nad Bratislavskými hudobnými slávnosťami nie je každý deň slnečno

Opera Slovakia, 7. 10. 2021

2021

VACHOVÁ, Zuzana: Ján Slávik: Bach by bol vynikajúci jazzový hudobník [rozhovor]

Moja kultúra, 25. 2. 2021

2021

ALEXANDER, Juraj: Ján Slávik : J. S. Bach 6 suít pre sólové violončelo [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 7 – 8, s. 53

2021

DOHNALOVÁ, Lýdia: Music for Cello Quartet : Czech Slovak Cello Quartet [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 4, s. 36

2021

URSÍNYOVÁ, Terézia: Bachovský violončelový skvost [recenzia CD]

Opera Slovakia [online], 9. 2. 2021

2021

VACHOVÁ, Zuzana: Bergerovo intímne Dolcissimo a neopakovateľné univerzum Jevgenija Iršaia

Moja kultúra, 2021

2021

KLÍMA, Ján – SLÁVIK, Ján: Na chate : Ján Klíma a Ján Slávik

"Najťažších je prvých tridsať rokov"

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 5, s. 24 – 25

2020

VONGREJ, Ľudovít - SLÁVIK, Ján: S Jánom Slávikom o jubilujúcom kvartete

Opera Slovakia, 30. 11. 2020

2019

DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie 2019 : sviatky hudby v Skalici

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 7 – 8, s. 3

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici po desiatykrát

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 7 – 8, s. 27

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: V čarovnom štiavnickom prostredí s Peknou hudbou

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 4

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina : Správa pre Slávika

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 11, s. 13

2018

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: 60 SLAVIKMUSIKFEST

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 4, s. 6 – 9
(rozhovor pri príležitosti 60-tin interpreta)

2018

URSÍNYOVÁ, Terézia: Muž, ktorý sa nenudí

Opera Slovakia, 16. 3. 2018

2018

URSÍNYOVÁ, Terézia: Slávik, ktorý miluje sólo, komornú hru aj orchester [rozhovor]

Opera Slovakia, 10. 3. 2018

2017

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 28 – 29

2016

BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba : Staré objavy i premiéry so SF

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 10 – 11

2015

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Konvergencie : Jubilanti

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 10, s. 4 – 5

2015

URSÍNYOVÁ, Terézia: Moyzesovo kvarteto: Ad multos annos!

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 6, s. 5

2015

URSÍNYOVÁ, Terézia: S Moyzesovým kvartetom u Pálffyho

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 3

2015

SLÁVIK, Ján: USA & Kanada 2015: Kolkovič, Breiner, Godár, Valčuha

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 8 – 9

2015

ALEXANDER, Juraj: Dvořák: Koncert pre violončelo op. 104 [recenzia CD]

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 3, s. 36 – 37

2014

SLÁVIK, Ján: Anketa

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 26 – 27

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 12, s. 3

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 11, s. 17

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Albrechtina

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 7 – 8, s. 7

2013

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Dvořák a Prokofiev v Pálffyho paláci

Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 11, s. 12

2013

ŠAMAJOVÁ, Katarína: Violončelista, ktorý zoskupil bratislavských skladateľov

Pravda [príloha Kultúra], 14. 1. 2013

2013

ALEXANDER, Juraj: Albrechtina

Hudobný život , 2013, roč. 45, č. 1 – 2, s. 5

2012

DOHNALOVÁ, Lýdia: O Divergenciách i Peknej hudbe..

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 10, s. 6

2012

KUBANDOVÁ, Janka: Slovenská filharmónia

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 7 – 8, s. 3

2012

MARTON, Ivan: Osem violončiel v naliehavom tóne prinieslo premiéru Kolkoviča

Pravda, 22. 5. 2012, roč. 22, č. 117, s. 36

2011

DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

2011

ALEXANDER, Juraj: Slovenská filharmónia

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 2

2011

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Albrechtina

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 8

2011

ŠUBA, Andrej: Divergencie v Skalici

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

2011

DOHNALOVÁ, Lýdia: Festival peknej hudby

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

2010

ŠUBA, Andrej: Komorná hudba si vyžaduje celého človeka

Hudobný život, 2010, roč. 42, č. 3, s. 21 – 24

2008

(her): Dva festivaly dvoch violončelistov

SME [príloha Kultúra], 18. 6. 2008, roč. 16, č. 141, s. 18

2007

URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Festival súčasného umenia Košice

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 11

2007

CHALUPKA, Ľubomír: Dva aktuálne pohľady na slovenskú hudbu 60. rokov

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 8

2007

HOCHEL, Peter: Melos-Étos 2007 : Pocta Iljovi Zeljenkovi a Gijovi Kančelimu

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 4 – 5

2007

KOMPAS, Karol: Konfrontácie : 4. ročník cyklu koncertov, 13. apríla – 11. mája, Nitra, OZ Konfrontácie

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 15

2007

DOHNALOVÁ, Lýdia: Hudba Modre

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 16

2007

DOHNALOVÁ, Lýdia: Spravodajstvo, koncerty : Štátny komorný orchester

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 10

2007

RADULOVÁ, Soňa: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 6, s. 8

2007

ŠKVARENINA, Marek: Recenzie ; crossover ; Marián Varga & Moyzesovo kvarteto

Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 36

2007

CHALUPKA, Ľubomír: Ilja Zeljenka: String Quartets; Marta Beňačková, Moyzesovo kvarteto [recenzia CD]

Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 34

2002

DOHNALOVÁ, Lýdia: „...Violončelo je krásny nástroj...“

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 5, s. 17

2002

VAJNEROVÁ, Barbora: Z mirbachovských matiné

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 16

2002

BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach: Suity pre sólové violončelo BWV 1007-1012, Suites for Solo Cello BWV 1007-1009 [recenzia CD]

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 45

2002

BÍLIKOVÁ, Lenka: Výnimočný koncert v synagóge

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 6, s. 26

2002

BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach, Vol. 2

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 9, s. 45

2000

URSÍNYOVÁ, Terézia – GODÁR, Vladimír – VISKUP, Anton: Moyzesovo kvarteto 1975 – 2000

Bratislava

2000

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Matiné s J.S. Bachom

Hudobný život , 2000, roč. 32, č. 4, s. 22

1998

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Hudba pre štyroch

Nové slovo, 1998, roč. 8, č. 5

1997

mj: Slávik – Varínska „bis“

Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 18, s. 5

1997

URSÍNYOVÁ, Terézia: Pocta Brahmsovi

Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 11, s. 6

1997

JAVORSKÝ, Igor: SF v marci

Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 8, s. 7

1996

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Komorná hudba má osobitné čaro...

Televízia a rozhlas, 1996, č. 11

1996

PUŠKÁŠOVÁ, Meška: Hudba na Hrade

Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 3, s. 4

1996

KUBÍKOVÁ, Martina: SF v januári

Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 4, s. 4

1995

URSÍNYOVÁ, Terézia: Platónska hudobná dišputa

Slovenská republika, 15. 4. 1995

1994

IVANOVÁ, Marta: Výnimočná premiéra

Práca, 12. 11. 1994

1994

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Cez Viedenskú bránu za hudbou na Hrad

Hudobný život, 1994, roč. 26, č. 4, s. 4

1993

BABÍN, Emil: Hrať so skladateľom, nie proti nemu

Pravda , 2. 7. 1993

1992

BERGER, Igor: Komorné koncerty. BHS

Hudobný život, 1992, roč. 24, č. 20, s. 7

1992

POKORA, Miloš: Představujeme. Ján Slávik a Daniela Rusó

Hudební rozhledy, 1992, roč. 45, č. 2, s. 57 – 58

1986

JAVORSKÝ, Igor: XII. cyklus koncertov v Klariskách

Hudobný život, 1986, roč. 18, č. 19, s. 7

1985

KRÁK, Egon: Koncert gréckej hudby

Hudobný život, 1985, roč. 17, č. 2, s. 3

1985

DÁNAY, Peter: Moyzesovo kvarteto

Bratislava
(Vydavateľstvo Galéria hl. mesta SSR)

1984

MICHALOVÁ, Eva: Interpretačná súťaž SSR ´83

Hudobný život, 1984, roč. 16, č. 3, s. 1

1983

PODRACKÝ, Igor: Do zmyslu intonácie

Večerník, 13. 9. 1983

1983

REŽUCHOVÁ, Viera: Mladí v tvorivom zápolení

Po Prehliadke mladých koncertných umelcov v Trenčianskych Tepliciach

Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 17, s. 3 – 4

1983

ČÍŽIK, Vladimír: Absolventské koncerty VŠMU

Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 17, s. 2
(Haydnov Koncert D dur, op. 101 pre violončelo a orchester; SF dir. Bystrík Režucha)

1983

BLAHYNKA, Miloslav: Absolventské koncerty VŠMU

Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 13, s. 2

1983

ČÍŽIK, Vladimír: Rozhlasový zápisník

Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 8, s. 2
(účinkovanie v rámci relácie Štúdio mladých)

1983

SCHINDLEROVÁ, Agáta: Výmenný koncert škôl

Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 1, s. 3

1981

LIPPOLDOVÁ, Viera: Hudba a poézia v Mirbachu

Hudobný život, 1981, roč. 13, č. 1, s. 7

1979

ČÍŽIK, Vladimír: XIII. prehliadka mladých koncertných umelcov

Hudobný život, 1979, roč. 11, č. 16, s. 3

1979

(bk + žk): Absolventské koncerty Konzervatória v Bratislave

Hudobný život, 1979, roč. 11, č. 13, s. 2

1979

ČÍŽIK, Vladimír: II. interpretačná súťaž SSR

Hudobný život, 1979, roč. 11, č. 1, s. 1, 8

Personálna bibliografia

  • 2015

    SLÁVIK, Ján: USA & Kanada 2015: Kolkovič, Breiner, Godár, Valčuha

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 8 – 9

  • 2014

    SLÁVIK, Ján: Anketa

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 26 – 27

Bibliografia – Knižné monografie

  • 2000

    URSÍNYOVÁ, Terézia – GODÁR, Vladimír – VISKUP, Anton: Moyzesovo kvarteto 1975 – 2000

    Bratislava

Bibliografia – Recenzie

  • 2022

    VESELÝ, Ondrej: Štefan Németh­ ­Šamorínsky Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor, R. Štúr, J. Chabroň, J. Slávik, M. Masaryková, M. Šebestová, J. Gráf, T.Šelc

    Hudobný život, 2022, roč. 54, č. 3, s. 34

  • 2021

    ALEXANDER, Juraj: Ján Slávik : J. S. Bach 6 suít pre sólové violončelo [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 7 – 8, s. 53

  • 2021

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Music for Cello Quartet : Czech Slovak Cello Quartet [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 4, s. 36

  • 2021

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Bachovský violončelový skvost [recenzia CD]

    Opera Slovakia [online], 9. 2. 2021

  • 2015

    ALEXANDER, Juraj: Dvořák: Koncert pre violončelo op. 104 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 3, s. 36 – 37

  • 2007

    CHALUPKA, Ľubomír: Ilja Zeljenka: String Quartets; Marta Beňačková, Moyzesovo kvarteto [recenzia CD]

    Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 34

  • 2002

    BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach: Suity pre sólové violončelo BWV 1007-1012, Suites for Solo Cello BWV 1007-1009 [recenzia CD]

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 45

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2021

    UNGER, Pavel: Ani nad Bratislavskými hudobnými slávnosťami nie je každý deň slnečno

    Opera Slovakia, 7. 10. 2021

  • 2021

    VACHOVÁ, Zuzana: Bergerovo intímne Dolcissimo a neopakovateľné univerzum Jevgenija Iršaia

    Moja kultúra, 2021

  • 2021

    KLÍMA, Ján – SLÁVIK, Ján: Na chate : Ján Klíma a Ján Slávik

    "Najťažších je prvých tridsať rokov"

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 5, s. 24 – 25

  • 2021

    VACHOVÁ, Zuzana: Ján Slávik: Bach by bol vynikajúci jazzový hudobník [rozhovor]

    Moja kultúra, 25. 2. 2021

  • 2020

    VONGREJ, Ľudovít - SLÁVIK, Ján: S Jánom Slávikom o jubilujúcom kvartete

    Opera Slovakia, 30. 11. 2020

  • 2019

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie 2019 : sviatky hudby v Skalici

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 7 – 8, s. 3

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina : Správa pre Slávika

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 11, s. 13

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: V čarovnom štiavnickom prostredí s Peknou hudbou

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 4

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici po desiatykrát

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 7 – 8, s. 27

  • 2018

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: 60 SLAVIKMUSIKFEST

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 4, s. 6 – 9
    (rozhovor pri príležitosti 60-tin interpreta)

  • 2018

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Muž, ktorý sa nenudí

    Opera Slovakia, 16. 3. 2018

  • 2018

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Slávik, ktorý miluje sólo, komornú hru aj orchester [rozhovor]

    Opera Slovakia, 10. 3. 2018

  • 2017

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 28 – 29

  • 2016

    BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba : Staré objavy i premiéry so SF

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 10 – 11

  • 2015

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Konvergencie : Jubilanti

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 10, s. 4 – 5

  • 2015

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Moyzesovo kvarteto: Ad multos annos!

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 6, s. 5

  • 2015

    URSÍNYOVÁ, Terézia: S Moyzesovým kvartetom u Pálffyho

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 3

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 12, s. 3

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 11, s. 17

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Albrechtina

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 7 – 8, s. 7

  • 2013

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Dvořák a Prokofiev v Pálffyho paláci

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 11, s. 12

  • 2013

    ŠAMAJOVÁ, Katarína: Violončelista, ktorý zoskupil bratislavských skladateľov

    Pravda [príloha Kultúra], 14. 1. 2013

  • 2013

    ALEXANDER, Juraj: Albrechtina

    Hudobný život , 2013, roč. 45, č. 1 – 2, s. 5

  • 2012

    DOHNALOVÁ, Lýdia: O Divergenciách i Peknej hudbe..

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 10, s. 6

  • 2012

    KUBANDOVÁ, Janka: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 7 – 8, s. 3

  • 2012

    MARTON, Ivan: Osem violončiel v naliehavom tóne prinieslo premiéru Kolkoviča

    Pravda, 22. 5. 2012, roč. 22, č. 117, s. 36

  • 2011

    ŠUBA, Andrej: Divergencie v Skalici

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

  • 2011

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Festival peknej hudby

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

  • 2011

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

  • 2011

    ALEXANDER, Juraj: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 2

  • 2011

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Albrechtina

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 8

  • 2010

    ŠUBA, Andrej: Komorná hudba si vyžaduje celého človeka

    Hudobný život, 2010, roč. 42, č. 3, s. 21 – 24

  • 2008

    (her): Dva festivaly dvoch violončelistov

    SME [príloha Kultúra], 18. 6. 2008, roč. 16, č. 141, s. 18

  • 2007

    CHALUPKA, Ľubomír: Dva aktuálne pohľady na slovenskú hudbu 60. rokov

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 8

  • 2007

    HOCHEL, Peter: Melos-Étos 2007 : Pocta Iljovi Zeljenkovi a Gijovi Kančelimu

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 4 – 5

  • 2007

    KOMPAS, Karol: Konfrontácie : 4. ročník cyklu koncertov, 13. apríla – 11. mája, Nitra, OZ Konfrontácie

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 15

  • 2007

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Hudba Modre

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 16

  • 2007

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Spravodajstvo, koncerty : Štátny komorný orchester

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 10

  • 2007

    RADULOVÁ, Soňa: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 6, s. 8

  • 2007

    ŠKVARENINA, Marek: Recenzie ; crossover ; Marián Varga & Moyzesovo kvarteto

    Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 36

  • 2007

    URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Festival súčasného umenia Košice

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 11

  • 2002

    BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach, Vol. 2

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 9, s. 45

  • 2002

    BÍLIKOVÁ, Lenka: Výnimočný koncert v synagóge

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 6, s. 26

  • 2002

    DOHNALOVÁ, Lýdia: „...Violončelo je krásny nástroj...“

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 5, s. 17

  • 2002

    VAJNEROVÁ, Barbora: Z mirbachovských matiné

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 16

  • 2000

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Matiné s J.S. Bachom

    Hudobný život , 2000, roč. 32, č. 4, s. 22

  • 1998

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Hudba pre štyroch

    Nové slovo, 1998, roč. 8, č. 5

  • 1997

    mj: Slávik – Varínska „bis“

    Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 18, s. 5

  • 1997

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Pocta Brahmsovi

    Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 11, s. 6

  • 1997

    JAVORSKÝ, Igor: SF v marci

    Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 8, s. 7

  • 1996

    KUBÍKOVÁ, Martina: SF v januári

    Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 4, s. 4

  • 1996

    PUŠKÁŠOVÁ, Meška: Hudba na Hrade

    Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 3, s. 4

  • 1996

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Komorná hudba má osobitné čaro...

    Televízia a rozhlas, 1996, č. 11

  • 1995

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Platónska hudobná dišputa

    Slovenská republika, 15. 4. 1995

  • 1994

    IVANOVÁ, Marta: Výnimočná premiéra

    Práca, 12. 11. 1994

  • 1994

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Cez Viedenskú bránu za hudbou na Hrad

    Hudobný život, 1994, roč. 26, č. 4, s. 4

  • 1993

    BABÍN, Emil: Hrať so skladateľom, nie proti nemu

    Pravda , 2. 7. 1993

  • 1992

    BERGER, Igor: Komorné koncerty. BHS

    Hudobný život, 1992, roč. 24, č. 20, s. 7

  • 1992

    POKORA, Miloš: Představujeme. Ján Slávik a Daniela Rusó

    Hudební rozhledy, 1992, roč. 45, č. 2, s. 57 – 58

  • 1986

    JAVORSKÝ, Igor: XII. cyklus koncertov v Klariskách

    Hudobný život, 1986, roč. 18, č. 19, s. 7

  • 1985

    KRÁK, Egon: Koncert gréckej hudby

    Hudobný život, 1985, roč. 17, č. 2, s. 3

  • 1985

    DÁNAY, Peter: Moyzesovo kvarteto

    Bratislava
    (Vydavateľstvo Galéria hl. mesta SSR)

  • 1984

    MICHALOVÁ, Eva: Interpretačná súťaž SSR ´83

    Hudobný život, 1984, roč. 16, č. 3, s. 1

  • 1983

    PODRACKÝ, Igor: Do zmyslu intonácie

    Večerník, 13. 9. 1983

  • 1983

    REŽUCHOVÁ, Viera: Mladí v tvorivom zápolení

    Po Prehliadke mladých koncertných umelcov v Trenčianskych Tepliciach

    Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 17, s. 3 – 4

  • 1983

    ČÍŽIK, Vladimír: Absolventské koncerty VŠMU

    Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 17, s. 2
    (Haydnov Koncert D dur, op. 101 pre violončelo a orchester; SF dir. Bystrík Režucha)

  • 1983

    BLAHYNKA, Miloslav: Absolventské koncerty VŠMU

    Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 13, s. 2

  • 1983

    ČÍŽIK, Vladimír: Rozhlasový zápisník

    Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 8, s. 2
    (účinkovanie v rámci relácie Štúdio mladých)

  • 1983

    SCHINDLEROVÁ, Agáta: Výmenný koncert škôl

    Hudobný život, 1983, roč. 15, č. 1, s. 3

  • 1981

    LIPPOLDOVÁ, Viera: Hudba a poézia v Mirbachu

    Hudobný život, 1981, roč. 13, č. 1, s. 7

  • 1979

    ČÍŽIK, Vladimír: XIII. prehliadka mladých koncertných umelcov

    Hudobný život, 1979, roč. 11, č. 16, s. 3

  • 1979

    (bk + žk): Absolventské koncerty Konzervatória v Bratislave

    Hudobný život, 1979, roč. 11, č. 13, s. 2

  • 1979

    ČÍŽIK, Vladimír: II. interpretačná súťaž SSR

    Hudobný život, 1979, roč. 11, č. 1, s. 1, 8

x